Η Ford για την επιτάχυνση λύσεων μετακίνησης

Συντάκτης: Στέργιος Μανώλης
Εμφανίσεις: 298

Γραφείο καινοτομίας στο Λονδίνο

Ford Smart Mobility Innovation 10Ένα ειδικό γραφείο Ford Smart Mobility Innovation Office ανοίγει στο Λονδίνο η Ford που θα ασχοληθεί με τις μελλοντικές λύσεις μετακίνησης για την Ευρώπη. Το νέο γραφείο θα παρέχει σε μία ικανότατη, εξειδικευμένη ομάδα της Ford εύκολη πρόσβαση σε κορυφαίες εταιρίες ψηφιακών τεχνολογιών, διακεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ήδη υπάρχοντες εταίρους καθώς στοχεύει στη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη ευφυών λύσεων μετακίνησης που ικανοποιούν τις ανάγκες μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων.

Ford Smart Mobility Innovation 11Το νέο γραφείο στο Here East Campus, Queen Elizabeth Olympic Park, θα απασχολεί αρχικά προσωπικό 40 εξειδικευμένων ατόμων. Λόγω θέσης, θα επιτρέψει στη Ford να παρακολουθεί από κοντά τις προηγμένες δοκιμές που πραγματοποιούνται τώρα στην περιοχή του Λονδίνου, καθώς και το plug-in hybrid Transit fleet project που θα λανσαριστεί λίγο αργότερα. Το μοναδικό ιδιωτικό οδικό δίκτυο του Olympic Park μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για δοκιμές στο μέλλον.

Ford Smart Mobility Innovation 12Ο Gavin Pool, CEO, Here East δήλωσε: «Το Here East, με τους χώρους και την υποδομή του, αποτελεί ένα μοναδικό σημείο συνάντησης και συνεργασίας επιχειρηματιών, παγκόσμιων επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με σκοπό την επιδίωξη της καινοτομίας. Η απόφαση της Ford να προσχωρήσει σε μία κοινότητα νεωτεριστών, start-ups και ειδικών της τεχνολογίας επιδιώκοντας να ανακαλύψει ευφυέστερες λύσεις αστικής μετακίνησης είναι μία συναρπαστική εξέλιξη για ολόκληρο το campus.»

Ford Smart Mobility Innovation 14Στο campus εδρεύει το Loughborough University, από τους πιο παλιούς και σημαντικότερους ερευνητικούς εταίρους της Ford από το χώρο των Βρετανικών Πανεπιστημίων, καθώς και το Advanced Propulsion Centre (APC), με τα οποίο η Ford έχει συνεργαστεί πάνω στην έρευνα συστημάτων κίνησης και φέτος στην εξέλιξη του plug-in υβριδικού Transit. Το camp φιλοξενεί επίσης το ολοκαίνουργιο Plexal Innovation Centre και το UCL Robotics.

Το νέο γραφείο στο Λονδίνο προστίθεται στα υπάρχοντα γραφεία Ford Smart Mobility σε Dearborn και Palo Alto και συμπληρώνει το παγκόσμιο δίκτυο κέντρων έρευνας και καινοτομίας της Ford, συμπεριλαμβανομένου του RIC στο Aachen της Γερμανίας.

  • Ford Smart Mobility Innovation 10
  • Ford Smart Mobility Innovation 11
  • Ford Smart Mobility Innovation 12
  • Ford Smart Mobility Innovation 13
  • Ford Smart Mobility Innovation 14