Ποιο είναι το Best-seller σπορ στην Ελλάδα?

Συντάκτης: Στέργιος Μανώλης
Εμφανίσεις: 823

Σημείωσε 15.000 πωλήσεις στην Ευρώπη

Η γλώσσα της στατιστικής είναι αμείλικτη! Η Ford Mustang αναδείχτηκε το δημοφιλέστερο Ford Mustang Best seller 11σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο το 2016, σύμφωνα με τα παγκόσμια στοιχεία ταξινομήσεων αυτοκινήτων της IHS Markit, με τις παραγγελίες στην Ευρώπη να ξεπερνούν τις 15.000. Μάλιστα, περιοχές όπως η Ευρώπη και η Κίνα συνέβαλαν την παγκόσμια αύξηση το 2016 κατά 6% σε σχέση με το 2015. Και βέβαια, η Mustang είναι best-seller στην κατηγορία σπορ αυτοκινήτων σε Ευρωπαϊκές αγορές όπως Γαλλία, Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία και Ελλάδα.

Ford Mustang Best seller 12Παίζει παντού
Το ίδιο αυτοκίνητο είναι best-seller και στις ΗΠΑ στην κατηγορία σπορ αυτοκινήτων τα τελευταία 50 χρόνια, και τώρα, χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητά της στην Ευρώπη και άλλες περιοχές, το θρυλικό pony car γίνεται το δημοφιλέστερο του είδους σε όλο τον κόσμο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων της IHS Markit στη σπορ κατηγορία.

Ford Mustang Best seller 21Παγκόσμιο best-seller
Η Mustang αύξησε τη διαφορά της στην κορυφή του πίνακα πωλήσεων το 2016 ως παγκόσμιο best-seller στη σπορ κατηγορία, με πάνω από 150.000 πωλήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων της IHS Markit. Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6% συγκριτικά με το 2015, στο οποίο συνετέλεσαν οι αγορές εκτός Αμερικής σε ποσοστό 101%, με πωλήσεις σχεδόν 45.000 Mustang εκτός ΗΠΑ.

Πρώτο και στην Ελλάδα
Την πρώτη πλήρη χρονιά πωλήσεων, οι πελάτες παρήγγειλαν 15.335 Mustang στην Ευρώπη. Η Mustang ήρθε πρώτη σε πωλήσεις στην κατηγορία της σε αγορές όπως Γαλλία, Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία και Ελλάδα.

Ford Mustang Best seller 20«Από τον Αρκτικό Κύκλο μέχρι τη Μεσόγειο, η Ford Mustang έχει κυριαρχήσει στους πίνακες πωλήσεων νέων αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη" δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Οι Ευρωπαίοι πελάτες εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια επιτυχία της Mustang. Η δημοτικότητα του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου σε οδηγούς όλων των ηλικιών και ικανοτήτων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση – πουλήσαμε 3.600 Mustang στην περιοχή το πρώτο τρίμηνο του 2017.»

Ford Mustang Best seller 19Η άνοδος της Mustang στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων σπορ αυτοκινήτων το 2016 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη εξάπλωσή της σε αγορές που συνέβαλαν με μεγάλα μερίδια όπως η Γερμανία και η Κίνα. Αξιοσημείωτη είναι όμως και η συμβολή μικρότερων περιοχών στις οποίες λανσαρίστηκε, όπως Νέα Καληδονία, Γιβραλτάρ και Μποναίρ.

Ford Mustang Best seller 15Η Κίνα σηκώνει τον πήχη
Από το 2015 που κυκλοφόρησε στην Κίνα, η Mustang έγινε το απόλυτο σπορ best-seller στην παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου. Οι πωλήσεις Mustang το 2016 αυξήθηκαν κατά 74% σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων της IHS Markit.

Ford Mustang Best seller 13Δεν πωλείται στην Ανταρκτική...
Η Mustang – με περισσότερα από 8,4 εκατομμύρια likes – είναι το πιο αγαπητό αυτοκίνητο στο Facebook, και διατίθεται τώρα σε 140 χώρες σε όλες τις ηπείρους πλην της Ανταρκτικής. Η Ford Mustang στην Ευρώπη διατίθεται με τους κινητήρες 5.0L V8 με απόδοση 421PS ή 2.3L EcoBoost με απόδοση 317PS, και εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Ford Mustang Best seller 16Δύο νέες εκδόσεις
Η Ford πρόσφατα λανσάρισε δύο νέες ειδικές εκδόσεις Ford Mustang με μοναδικό στυλ και premium εξοπλισμό για τους Ευρωπαίους πελάτες. Η Ford Mustang Black Shadow Edition προσφέρεται με κινητήρα V8 5.0-L, εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, και σε τέσσερις χρωματικές επιλογές – Platinum White, Triple Yellow, Race Red και Grabber Blue. Μοναδικό στιλιστικό στοιχείο είναι ένα μαύρο έμβλημα Pony για τη μάσκα GT, αποκλειστικές μαύρες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών σε σχέδιο Υ, εντυπωσιακές μαύρες λωρίδες κατά μήκος των εξοχών του καπό και μεταξύ των θόλων των τροχών, αλλά και μαύρα λογότυπα 5.0 στα Ford Mustang Best seller 22εμπρός φτερά.

Η Ford Mustang Blue Edition συνεχίζει την παράδοση των κλασικών Mustang που ήταν βαμμένες στις συναρπαστικές αποχρώσεις “Grabber”, προσφέροντας μία εντυπωσιακή Grabber Blue που αναδεικνύεται από το μαύρο καπό, τις λωρίδες οροφής, και μαύρες, πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου 19-ιντσών. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τον 5.0L V8 και τον 2.3L EcoBoost, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

 • Ford Mustang Best seller 10
 • Ford Mustang Best seller 11
 • Ford Mustang Best seller 12
 • Ford Mustang Best seller 13
 • Ford Mustang Best seller 14
 • Ford Mustang Best seller 15
 • Ford Mustang Best seller 16
 • Ford Mustang Best seller 17
 • Ford Mustang Best seller 18
 • Ford Mustang Best seller 19
 • Ford Mustang Best seller 20
 • Ford Mustang Best seller 21
 • Ford Mustang Best seller 22