spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΤα Skoda Kodiaq & Octavia Combi

Τα Skoda Kodiaq & Octavia Combi

Skoda Red Dot Award 11Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Skoda εντυπωσιάζει. Η διεθνής επιτροπή των βραβείων τίμησε το νέο Skoda Kodiaq SUV και την αναβαθμισμένη Skoda Octavia Combi με το σημαντικό Βραβείο Σχεδίασης για το 2017. Αποτέλεσμα είναι η Skoda να έχει συγκεντρώσει έντεκα διακρίσεις “Red Dot Award” μέχρι τώρα.

Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού η διεθνής επιτροπή βραβείων “Red Dot”, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα απαιτητική, να Skoda Red Dot Award 14απονείμει φέτος την περίοπτη διάκριση στα συγκεκριμένα μοντέλα. Το αναβαθμισμένο μοντέλο και το νέο μεγάλο SUV της οικογένειας ξεχώρισαν σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους, διεθνείς διαγωνισμούς σχεδίασης. Τα μοντέλα Škoda συνεχίζουν τη συλλογή διακρίσεων και φέτος, με το δέκατο και ενδέκατο “Red Dot Award” από το 2006.

“Τα βραβεία αυτά μας κάνουν εξαιρετικά περήφανους”, δήλωσε ο Karl Neuhold, Skoda Red Dot Award 17Επικεφαλής Εξωτερικής Σχεδίασης της Skoda. “Αναζητάμε την ομορφιά στην απλότητα και συνδυάζουμε τη λειτουργικότητα με την υψηλή αισθητική. Οι γραμμές μας είναι καθαρές, ακριβείς και εμπνευσμένες από την τέχνη του κρυστάλλου Βοημίας, εξ ου και η ονομασία «κρυστάλλινη σχεδίαση». Τέτοιες λεπτομέρειες κοσμούν το εξωτερικό και το εσωτερικό των μοντέλων μας και τα κάνουν μοναδικά”, πρόσθεσε ο Neuhold.

Πηγή έμπνευσης η τέχνη του κρυστάλλου
Στο νέο Kodiaq και στην αναβαθμισμένη Octavia Combi , η κρυστάλλινη σχεδίαση δίνει το Skoda Red Dot Award 12παρών και στη δομή των προβολέων. Η παράδοση της Τσεχίας στην τέχνη του κρυστάλλου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης γι’ αυτή την υψηλή σχεδιαστική ποιότητα.

Σαν αντιπροσωπευτικά οχήματα της μάρκας, το νέο μεγάλο SUV όπως και το συμπαγές bestseller εντυπωσιάζουν με μία αξιοσημείωτη ευρυχωρία εσωτερικού, καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας και πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης που συνήθως συναντάμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Με τέτοια προσόντα, τα δύο μοντέλα έπεισαν ένα διακεκριμένο πάνελ ειδικών από διάφορους χώρους της βιομηχανίας.

Skoda Red Dot Award 15Για να αποσπάσουν το Βραβείο Σχεδίασης, τα υποψήφια προϊόντα αξιολογούνται από την επιτροπή βάσει κριτηρίων όπως ο βαθμός καινοτομίας, η σχεδιαστική ποιότητα, η λειτουργικότητα και η περιβαλλοντική συμβατότητα. Η ανεξάρτητη επιτροπή των Βραβείων “Red Dot” συζητά και αξιολογεί ατομικά κάθε συμμετοχή, ζωντανά και στις εγκαταστάσεις της. Το “Red Dot” θεωρείται σε όλο τον κόσμο σαν μία σφραγίδα προϊοντικής σχεδίασης κορυφαίας ποιότητας και φέτος απονεμήθηκε για 62η φορά.

Skoda Red Dot Award 18Κάθε χρόνο, συμμετέχουν περίπου 5.000 προϊόντα – φέτος από 54 χώρες, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς σχεδίασης σε όλο τον κόσμο. Η σχεδόν 40μελής επιτροπή συγκροτείται από ανεξάρτητους σχεδιαστές, καθηγητές σχεδίασης και δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου.

Συνεχείς διακρισεις
Έντεκα ‘Red Dot Awards’ κοσμούν τώρα τις προθήκες βραβείων στη Mladá Boleslav. Η Skoda Red Dot Award 16έκδοση Octavia Combi ήταν η πρώτη που κέρδισε την περίοπτη διάκριση το 2006. Το 2007, το βραβείο δόθηκε στο Roomster και στη δεύτερη γενιά Fabia. Η τρίτη γενιά του μοντέλου απέσπασε και πάλι το βραβείο το 2015. Η Skoda κατέκτησε μία διπλή νίκη το 2010 – με τα Superb Combi και Yeti. Το 2013, το Skoda Rapid αναδείχτηκε νικητής ως ο πρώτος εκπρόσωπος της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας. Το 2014, η έκδοση hatchback, το Rapid Spaceback, απέσπασε ένα ακόμα βραβείο. Η ναυαρχίδα της εταιρείας Skoda Superb απέσπασε τη διάκριση το 2016.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO