spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΗ BMW M safety car

Η BMW M safety car

Μία ξεχωριστή σεζόν MotoGP ξεκινά για την BMW M GmbH στο ‘Losail International Circuit’ στο BMW Moto GP 10Κατάρ, το Σαββατοκύριακο (16–18 Μαρτίου): είναι η 20ή χρονιά που η BMW M συμμετέχει σαν ‘Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP’. Η BMW και BMW M GmbH συνεργάζονται με την Dorna Sports, διοργανώτρια του πρωταθλήματος MotoGP, από το 1999, παρέχοντας τον στόλο των αυτοκινήτων ασφαλείας. Φέτος, στην επετειακή χρονιά, επικεφαλής του στόλου θα είναι η νέα BMW M5 MotoGP Safety Car. Η BMW M GmbH θα διαθέσει συνολικά επτά αυτοκίνητα BMW M με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

The cars of MotoGP: BMW M Safety Cars

BMW Moto GP 17Ο στόλος αυτοκινήτων ασφαλείας και επίσημων οχημάτων πάντα περιλάμβανε τα τελευταία μοντέλα BMW M βελτιστοποιημένα για χρήση σε αγωνιστική πίστα. Γιορτάζοντας την 20ή επέτειο, η BMW M GmbH παραμένει πιστή σε αυτή τη φιλοσοφία και θέτει ακόμα υψηλότερα πρότυπα με τη νέα BMW M5 MotoGP Safety Car.

Το νέο ‘course car’ βασίζεται στο sedan υψηλών επιδόσεων BMW M5, το οποίο έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του τον περασμένο Αύγουστο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της BMW M5 εξασφαλίζουν άριστη συμπεριφορά, ακόμα και στα όρια της δυναμικής οδήγησης. BMW Moto GP 12Μεταξύ αυτών είναι το εξελιγμένο για μοντέλα M σύστημα τετρακίνησης M xDrive, που χρησιμοποιείται στην BMW M5 για πρώτη φορά. Ο V8 κινητήρας 4.4L με τεχνολογία M TwinPower Turbo προσφέρει σημαντικά αυξημένες επιδόσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα, με 441 kW/600 HP και μέγιστη ροπή 750 Nm στην M5 παραγωγής. Λεπτομερείς, χειροποίητες βελτιώσεις στην BMW M Manufaktur στο Garching μετέτρεψαν το βασικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων στην BMW M5 MotoGP Safety Car, έτοιμη για να αναλάβει ρόλο ‘course car’ στο MotoGP.

BMW M MotoGP Experience

Τη σεζόν του 2018, ο στόλος επίσημων οχημάτων MotoGP περιλαμβάνει συνολικά επτά BMW Moto GP 11διαφορετικά αυτοκίνητα BMW M υψηλών επιδόσεων. Δίπλα στη νέα BMW M5 MotoGP Safety Car στη δράση συμμετέχει και η BMW M3 Safety Car. Η BMW M GmbH θα προσφέρει επίσης στον Υπεύθυνο Ασφαλείας (Safety Officer) και στον Αλυτάρχη (Race Director) μία BMW M4 Coupé Safety Car με ψεκασμό νερού και μία BMW M2 Safety Car. Επιπλέον, η BMW X5 M Medical Car θα δώσει ξανά το παρών στις πίστες, ενώ μία BMW M6 Gran Coupé Safety Car είναι ομοίως έτοιμη για δράση. Δύο BMW S 1000 RR, ως μοτοσικλέτες ασφαλείας από την BMW Moto GP 20BMW Motorrad, ολοκληρώνουν το στόλο οχημάτων ασφαλείας του 2018.

Άλλες δραστηριότητες στο πλαίσιο της δέσμευσης της BMW M GmbH στο MotoGP είναι το BMW M Award, το οποίο θα δοθεί φέτος για 16η φορά. Το βραβείο απονέμεται στο τέλος κάθε σεζόν του MotoGP στον αναβάτη με το καλύτερο συνολικό σκορ στις κατατακτήριες δοκιμές.

BMW Moto GP 18Ο νικητής λαμβάνει μία αποκλειστική BMW M. Επίσης, οι προσκεκλημένοι της BMW M GmbH στην εκδήλωση ‘BMW M MotoGP Experience’ θα μπορούν να απολαύσουν ένα αξέχαστο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Οι ειδικοί του BMW M MotoGP, Loris Capirossi και Alex Hofmann τους ξεναγούν στα παρασκήνια αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ η BMW M GmbH θα παρουσιάζει τα τελευταία μοντέλα και προϊόντα της σε επιλεγμένα Σαββατοκύριακα με Grand Prix.

Welcome to the BMW M MotoGP™ Guest Experience.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO