spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣ2η Ανάβαση Βλάστης

2η Ανάβαση Βλάστης

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας διοργάνωσε επιτυχώς τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Anavasi Vlastis 10Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος. Στη στεγνή και καθαρή ειδική διαδρομή των 4,5 χλμ. ανηφόρισαν πειθαρχημένα πολλοί θεατές οι οποίοι παρακολουθήσαν ένα μουδιασμένο ξεκίνημα που ίσως να οφείλεται στην μη διεξαγωγή των δύο χρονομετρημένων δοκιμαστικών σκελών την προηγουμένη. Αποζημιώθηκαν όμως στο δεύτερο σκέλος όπου σχεδόν όλοι οι αγωνιζόμενοι έκαναν 2 και περισσότερα δευτερόλεπτα ταχύτερο χρόνο από ότι στο πρώτο πέρασμα.
Κατηγορία 2000 κ. εκ.Anavasi Vlastis 11

O Γιάννης Κωνσταντινίδης οδήγησε το Citroen ZX Kit Car στην νίκη της κατηγορίας των 2000 κ. εκ όχι μόνο στο πρώτο σκαλί του βάθρου αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας του Κυπέλλου. Δίπλα του, στην παρθενική συμμετοχή σε αγώνα ανάβασης, τερμάτισε ο Θεόδωρος Παπαβασιλείου με VW Golf II. Την τρίτη θέση έχασε για ένα δέκατο του δευτερολέπτου ο Νίκος Τρυχίδης με Citroen Xsara από τον Γιώργο Παρασκευαϊδη με Peugeot 306.

Anavasi Vlastis 12Κατηγορία 1600 κ. εκ.
Άκρως ανταγωνιστική, ακόμα και με απουσίες η κατηγορία των 1600 έδωσε σπορ και θέαμα με τον Μιχάλη Παρασκευά να τερματίζει πρώτος στο τιμόνι του Suzuki Swift, με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Κουτσοδήμο μόλις ένα δευτερόλεπτο πιο αργός με Peugeot 106 S16. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Γιούβανίδης με Citroen AX.
Κατηγορία Turbo Saloon

Anavasi Vlastis 13Ο Δημήτρης Μπατσάρας με Mitsubishi Lancer Evo 8 οδήγησε την κούρσα της κατηγορίας με άνεση αφήνοντας τις θέσεις 2 και 3 στους Σγουρή Βαλάση με Toyota Corolla και Κωνσταντίνο Βαστάρδη με Citroen Xsara αντίστοιχα.
Οι Νίκος Τσιφούτης με BMW E30 και Αχιλλέας Μποχώρης με Audi A4 έκαψαν λάστιχο, πλαγιολίσθησαν σχεδόν σε όλες τις Κ ξεσηκώνοντας τους θεατές.

Anavasi Vlastis 15Μόνος στην κατηγορία των 1400 κ. εκ. αλλά με αντοχές ο πάντα χαμογελαστός Αλέξης Μάστορας με Peugeot 106 Rallye. Για την συνολικά πολύτιμη προσφορά σε όλες τις διοργανώσεις της λέσχης τιμήθηκε ο αντιπρόεδρος Αναστάσιος Χατζηχρήστος ο οποίος ανηφόρισε με την εντυπωσιακή BMW E36 M3. Εκτός ανταγωνισμού και συμμετοχών αλλά άκρως εντυπωσιακές ήταν οι διελεύσεις της Mercedes AMG C63 του χορηγού και δεξιοτέχνη αθλητή Κουρτίδη, ο οποίος ανεβοκατέβαζε τον παρατηρητή του αγώνα.

ΤAnavasi Vlastis 22ην μέγιστη βοήθεια παρείχαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, το Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. AutoVision, η Mercedes Κουρτίδης, η Polychronidis Motorsports, η εταιρία Κωτσίδης Ύδρευση-Θέρμανση, η Intersalonika και πολλές άλλες τοπικές επιχειρήσεις που στηρίζουν την Α.Λ.Π. σε όλες τις διοργανώσεις.
Ραντεβού στις 21-22 Οκτωβρίου στην Ανάβαση Καστανιάς η οποία προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO