Ανασκόπηση Π.Π. Motocross 2016

Συντάκτης: Θοδωρής Ερμήλιος
Εμφανίσεις: 1279

Βαθμολογίες / Φωτογραφίες
Οι νέοι και ο παλιός

 

Με επτά γύρους σε πέντε πίστες και μέσα τέσσερις μήνες ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα Motocross που ανέδειξε νέους πρωταθλητές και επέστρεψε τον Παναγιώτη Κουζή στη φυσική του θέση. Η αρχή έγινε στην Χαλκίδα..

Mε περισσότερες από 100 συμμετοχές και ιδανικές συνθήκες ενώ η συνέχεια ήταν αρκετά δύσκολη με την Πτολεμαΐδα να αναλαμβάνει τα ηνία κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και βροχή που θα θυμούνται για αρκετό καιρό όσοι αγωνιζόμενοι έλαβαν μέρος. Οι δύο αυτές πίστες ανέλαβαν την διοργάνωση δύο ακόμη αγώνων ενώ η συνέχεια, σε καλοκαιρινές πλέον συνθήκες, εκτυλίχθηκε σε Πύργο, Κοζάνη και Γιαννιτσά με τις συμμετοχές να περιορίζονται αισθητά αλλά το θέαμα, το ενδιαφέρον και η αγωνία να ανεβαίνει συνεχώς.

 

ΜΧ1

 

Η επιστροφή του Παναγιώτη Κουζή (#338, Honda) στην κορυφή του ελληνικού motocrossήταν αυτή που στιγμάτισε την κατηγορία. Ο 28χρονος αναβάτης πήρε τις περισσότερες νίκες (11) στην κατηγορία και παρά το γεγονός πως επέλεξε να μην αγωνιστεί στο τέταρτο σκέλος της χρονιάς (Πτολεμαΐδα) κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής πριν το τελευταίο σκέλος στα Γιαννιτσά. Να έχεις στεφθεί πρωταθλητής τα μισά χρόνια της ζωής σου δεν είναι και άσχημο στατιστικό...! Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο περσινός πρωταθλητής Δημήτρης Κοντολέτας (#92, Yamaha) που μπορεί να μην κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του αλλά είχε σταθερή απόδοση που του επέτρεψε να τερματίσει στη δεύτερη θέση διεκδικώντας το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο αγώνα.  Την τριάδα για μία ακόμα χρονιά συμπλήρωσε ο Γιώργος Ηλιόπουλος (#7, KTM) παίρνοντας μία εντυπωσιακή νίκη στη λασπωμένη Πτολεμαΐδα, ενώ τη χαρά της νίκης γεύτηκαν δύο ακόμα αναβάτες ο Αργύρης Τσαρνάς  (#91, Husqvarna) και ο Δημήτρης Βαγγελάκος (#211, Yamaha) που τερμάτισαν στις θέσεις 6 και 11 αντίστοιχα, με τον Βαγγελάκο να χάνει το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμών.  

Φωτογραφίες

MX1 Πτολεμαϊδα

ΜΧ1 Κοζάνη

ΜΧ1 Χαλκίδα (25 Απριλίου)

ΜΧ1 Χαλκίδα (28 Φεβρουαρίου)

ΜΧ1 Γιαννιτσά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βαθμολογία MX1

MX2

 

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Μανώλη Κρητικό (#160, Yamaha). Ο 19χρονος αναβάτης από την Πεντέλη (Αττική) κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία ύστερα από αρκετά χρόνια που τις δυνατές του εμφανίσεις επισκίαζαν τραυματισμοί και ατυχίες.  Έχοντας κερδίσει τα δέκα από τα δώδεκα πρώτα σκέλη της χρονιάς γιόρτασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον προτελευταίο αγώνα που έγινε στην Κοζάνη αφήνοντας δεύτερο τον περσινό πρωταθλητή Γιάννη Τουρατζίδη (#100, Yamaha). Ο Θεσσαλονικιός αναβάτης ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά κερδίζοντας το πρώτο και τα δύο τελευταία σκέλη, εντούτοις δεν κατάφερε στο ενδιάμεσο να απειλήσει τον Κρητικό ενώ λόγω μιας εγκατάλειψης (Πτολεμαΐδα) έπρεπε να παλέψει δυνατά ακόμη για τη δεύτερη θέση. Τρίτος με μικρή διαφορά τερμάτισε ο Παναγιώτης  Παπίλας (#22, Honda) κερδίζοντας ένα σκέλος (Πύργος) και παίρνοντας μια νίκη που έσπασε το σερί της Yamahaστην κατηγορία. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (#21, Husqvarna) και πίσω του ο Δημήτρης Τουρατζίδης (#200, YamahaYZ 125) που κέρδισε την κατηγορία MX 2T.

 

Φωτογραφίες

ΜΧ2 Πτολεμαϊδα

ΜΧ2 Κοζάνη

ΜΧ2 Χαλκίδα (25 Απριλίου)

ΜΧ2 Χαλκίδα (28 Φεβρουαρίου)

ΜΧ2 Γιαννιτσά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βαθμολογία ΜΧ2

Βαθμολογία ΜΧ2Τ

MX85

 

Τις νίκες στα δέκα σκέλη μοιράστηκαν ο Χαλκιδέος Ανδρέας Ανδρέου (#2, Yamaha) και ο Θεσσαλονικιός Αντώνης Σάγμαλης (#192, Yamaha) με τον πρώτο να έχει πιο σταθερή απόδοση. Έτσι ο Ανδρέου εκτός από τις νίκες συμπλήρωσε τα αποτελέσματά του με σταθερές παρουσίες στο βάθρο που τον οδήγησαν τελικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δύο πτώσεις ενώ βρισκόταν στην πρωτοπορία (Χαλκίδα και Πτολεμαΐδα) στέρησαν την ευκαιρία από τον Σάγμαλη να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς που θα του έδιναν την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο με περισσότερες πιθανότητες. Έμεινε έτσι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας επικρατώντας του Γιώργου Καριώτη (#134, Yamaha) που τερμάτισε τρίτος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΜΧ85 Πτολεμαϊδα

ΜΧ85 Χαλκίδα (25 Απριλίου)

ΜΧ85 Χαλκίδα (28 Φεβρουαρίου)

ΜΧ85 Γιαννιτσά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βαθμολογία ΜΧ85

 ΜΧ65

 

Ο Μάριος Κανάκης (#49, KTM) ξεχώρισε με την σταθερή του απόδοση που συνοδεύτηκε και με τις περισσότερες νίκες (7) έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου στην μικρή κατηγορία. Ο μόνος που έδειξε να μπορεί να απειλήσει τον θεσσαλονικιό αναβάτη ήταν ο Μιχάλης Σαραντινούδης (#16, KTM) που ξεκίνησε δυνατά τη χρονιά και κέρδισε δύο σκέλη  μέσα στη χρονιά ωστόσο έχασε έδαφος και τερμάτισε στη δεύτερη θέση.  Τρίτος τερμάτισε ο Νικόλαος Κανελλόπουλος (#19, KTM) ενώ στην τέταρτη θέση κατάφερε να ανέβει ένα κορίτσι, η Δέσποινα Μανδάκη (#22, KTM) καταφέρνοντας να σημειώσει ως καλύτερους τερματισμούς δύο τέταρτες θέσεις!   

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΜΧ65 Χαλκίδα (25 Απριλίου)

ΜΧ65 Χαλκίδα (28 Φεβρουαρίου)

ΜΧ65 Γιαννιτσά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βαθμολογία ΜΧ65

OPEN

 

Ο Χρήστος Τομαράς (#110, KTM) κέρδισε δέκα σκέλη και κατάφερε να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή. Μόλις στο τελευταίο σκέλος κρίθηκε η δεύτερη θέση με τον Διονύση Κονδυλόπουλο (#311, Yamaha) να επικρατεί οριακά (ένα βαθμό) του Βασίλη Μπαμπά (#253, Yamaha) ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Κάδογλου (#101, Kawasaki). Άτυχος ο περσινός πρωταθλητής Σταμάτης Δημολιάνης (#1. ΚΤΜ) που αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών στους δύο τελευταίους αγώνες και ενώ βρισκότανε εντός διεκδίκησης του τίτλου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

OPEN Κοζάνη

OPEN Χαλκίδα (25 Απριλίου)

OPEN Χαλκίδα (28 Φεβρουαρίου)

OPEN Γιαννιτσά

ΒΑΘΜΟΛΓΙΑ

Βαθμολογία OPEN

QUAD

 

Μπορεί να κέρδισε οχτώ από τα δέκα σκέλη της κατηγορίας, ο Κωνσταντίνος Ντούζος (#1, Yamaha) ωστόσο μία εγκατάλειψη (Πύργος) λίγο έλειψε να του στοιχήσει τον τίτλο. Τελικά ανέκαμψε και κατάφερε επικρατήσει του Αλέξανδρου Κατσινέλη (#55, Honda) που με μία νίκη είχε βρεθεί επικεφαλής της βαθμολογίας μετά τον αγώνα του Πύργου. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Απόστολος Τριανταφύλλου (#838, Yamaha) ενώ την τετράδα συμπλήρωσε ο Ζαχαρίας Χριστόπουλος (#40, Yamaha)  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 QUAD Κοζάνη

QUAD Χαλκίδα (25 Απριλίου)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βαθμολογία QUAD