spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEΟδηγούμε: νέο VW Polo beats 1.0 TSI / 95 PS

Οδηγούμε: νέο VW Polo beats 1.0 TSI / 95 PS

Σπουδαία δουλειά έγινε στο Polo 6ης γενιάς που συνεχίζει την επιτυχία του προκατόχου του. Είναι VW Polo beats 10“κτισμένο” πάνω στην εξελιγμένη πλατφόρμα MQB A0. Μακρύτερο και χαμηλότερο σε ύψος από την προηγούμενη γενιά, το νέο Polo είναι επίσης μεγαλύτερο στο εσωτερικό. Μήκος: 4,053 mm (+81 mm), μεταξόνιο: 2,548 mm (+92 mm), χωρητικότητα φορτίου: 351 λίτρα (+71 λίτρα).

Χάρη στο MQB Α0 θέτει πρότυπα στην κατηγορία του. Χαρακτηριστικά όπως το Front Assist, το Blind Spot Monitor, το ACC, το σύστημα αυτόματης πέδησης μετά από σύγκρουση και οι προβολείς LED είναι γνωστά μόνο σε υψηλότερες κατηγορίες οχημάτων.

Euro NCAP Best in Class Cars of 2017VW Polo beats 14
Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός ασφάλειας Euro NCAP πρόσφατα ανακοίνωσε τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της χρονιάς σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από τις εξονυχιστικές δοκιμές και crash test που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος αυτός οργανισμός με τα νέα δεδομένα που ισχύουν εδώ και μετρικούς μήνες. Ο Euro NCAP πραγματοποιεί αυτόν τον “διαγωνισμό” εδώ και χρόνια. Τα χωρίζει σε έξι κατηγορίες και με βάση την αναλυτική βαθμολογία που πέτυχαν σε διάφορους ασφάλειας.

Αυτά είναι τα ασφαλέστερα
Από τις συνολικά 69 δοκιμές πρόσκρουσης και αξιολόγησης που πραγματοποίησε το 2017, VW Polo beats 13προέκυψαν 7 μοντέλα σε 6 κατηγορίες, που ο Euro NCAP τα θεωρεί ότι είναι τα ασφαλέστερα στην κατηγορία τους. Με βάση αυτή την αξιολόγηση το νέο Polo φέρει πλέον τον τίτλο “Best in Class Cars of 2017”στην κατηγορία supermini. Είναι 5άστερο , εξασφαλίζοντας την υψηλότερη βαθμολογία ακόμη, στην προστασία των επιβατών, των παιδιών και των πεζών.

Supermini: VW Polo
Το νέο Polo κατάφερε να πετύχει 96% στην προστασία των επιβατών του, 85% στην προστασία των παιδιών, 76% στην προστασία των πεζών και 59% στα διάφορα συστήματα ασφαλείας.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία του Polo στο Euro NCAP

Euro NCAP Crash Test

Με ψηφιακό πίνακα οργάνων
Είναι το πρώτο Polo με ψηφιακά όργανα. Η δεύτερη γενιά Active Info Display γιορτάζει την παγκόσμια VW Polo beats 22πρεμιέρα του στο νέο Polo. Η νέα εξωτερική σχεδίαση χαρακτηρίζεται από εκφραστικό δυναμισμό με αρρενωπή προσωπικότητα. Τώρα τα πακέτα Trendline, Comfortline, Highline, GTI, Beats και lifestyle έχουν ως αποτέλεσμα ένα ευρύ φάσμα εκδόσεων. Επιπλέον, θέτει πρότυπα στην εξατομίκευση: 14 χρώματα αμαξώματος και οκτώ χρώματα dashpad προσφέρουν σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες. Το νέο Polo εφοδιάζεται για πρώτη φορά με φυσικό αέριο. Προς το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο και το Polo GTI 2.

Τεχνολογίες κινητήρων & κιβώτια
Το νέο VW Polo εφοδιάζεται με κινητήρες MPI, TSI, TGI, TDI και DSG κιβώτια. Η Volkswagen εξοπλίζει το Polo με κινητήρα φυσικού αερίου για πρώτη VW Polo beats 26φορά με το νέο 1.0 TGI με 66 kW / 90 PS. Ακόμη η έκδοση 1.5 TSI ACT με Active Cylinder Management και 110 kW / 150 PS διαθέτει έναν από τους πιο προηγμένους βενζινοκινητήρες στον κόσμο. Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, ο τετρακύλινδρος κινητήρας απενεργοποιεί δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους για να εξοικονομήσει καύσιμο. Τα 1.0 TGI και 1.5 TSI ACT είναι δύο από τα συνολικά εννέα κινητήρες για το νέο Polo. Οι πέντε τρίκυκλοι και τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες κυμαίνονται από το 1,0 MPI με 48 kW / 65 PS έως τα 2,0 TSI με 147 kW / 200 PS. Όλοι οι βενζινοκινητήρες με ισχύ μέχρι 150 PS και ο νέος κινητήρας φυσικού αερίου ανήκουν στην αποδοτική VW Polo beats 12οικογένεια κινητήρων EA211.

Με καύσιμο ντίζελ το Polo κυκλοφορεί με δύο κινητήρες 1.6 TDI των 59 kW / 80 PS και 70 kW / 95 PS, αντίστοιχα. Και οι δύο τετρακύλινδροι κινητήρες ανήκουν στην οικογένεια κινητήρων EA288 και διαθέτουν καταλυτικό μετατροπέα SCR. Όλοι οι κινητήρες είναι εφοδιασμένοι με σύστημα stop & start και λειτουργία πέδησης με ανατροφοδότηση. Οι κινητήρες TSI και TDI με ισχύ 95 PS ή και περισσότερο μπορούν να εφοδιαστούν και με 7-τάχυτο DSG.

Φυσικό αέριο
1.0 TGI2, 66 kW / 90 PS, 3-κύλινδρο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων

Βενζινοκινητήρες
1.0 MPI1, 48 kW / 65 PS, 3 κυλίνδρων, κιβώτιο VW Polo beats 21ταχυτήτων 5 ταχυτήτων
1.0 MPI3, 55 kW / 75 PS, 3-κύλινδρο κιβώτιο ταχυτήτων 5 ταχυτήτων
1.0 TSI4, 70 kW / 95 PS, 3 κυλίνδρων, κιβώτιο ταχυτήτων 5 ταχυτήτων / DSG με 7 ταχυτήτων
1.0 TSI2, 85 kW / 115 PS, 3-κύλινδρο, 6 σχέσεων κιβωτίου ταχυτήτων / 7 ταχυτήτων DSG
1.5 TSI ACT2, 110 kW / 150 PS, 4-κύλινδρο, 6 σχέσεων κιβωτίου ταχυτήτων / DSG 7 ταχυτήτων
2.0 TSI2, 147 kW / 200 PS, 4-κύλινδρο, 6 σχέσεων κιβωτίου ταχυτήτων / 6 ταχυτήτων DSG

Κινητήρες ντίζελ
1.6 TDI2, 59 kW / 80 PS, 4κύλινδρο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων
1.6 TDI2, 70 kW / 95 PS, 4-κύλινδρο, 5 σχέσεων κιβώτιο ταχυτήτων / 7-ταχυτήτων DSG. Στη χώρα μας το αναμένουμε προς το τέλος της χρονιάς με άγνωστη προς το παρόν τιμή.

VW Polo beats 11Τα βασικά στοιχεία του νέου μοντέλου
Το Polo 6ης γενιάς “πατάει” σε βελτιστοποιημένο αμάξωμα χάρη στην πλατφόρμα MQB.

Χάρη στη MQB, το Polo θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία του: Στοιχεία όπως Front Assist, Blind Spot Monitor, ACC με Stop & Go, Multi-collision Brake System και προβολείς LED συναντώνται μόνο σε οχήματα υψηλότερης κλάσης.

Το πρώτο Polo με ψηφιακά όργανα: Η δεύτερη VW Polo beats 23γενιά Active Info Display γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο νέο Polo.

Το Polo χαρακτηρίζεται από εκφραστικό δυναμισμό με την αρρενωπή εμπρόσθια όψη του.

Η πολυτέλεια της επιλογής: Trendline, Comfortline, Highline, GTI, beats και σειρές lifestyle έχουν ως αποτέλεσμα μια μεγάλη ποικιλία εκδόσεων.

Θέτει νέα δεδομένα στην εξατομίκευση: 14 VW Polo beats 27εξωτερικοί χρωματισμοί και πέντε εσωτερικοί χρωματισμοί προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες.

Φυσικό αέριο για πρώτη φορά: Η ισχύς των κινητήρων κυμαίνεται από 75 PS μέχρι 200 PS. Νέο σημείο αναφοράς: ο TGI (κινητήρας φυσικού αερίου) με 90 PS.

Ελκυστικές τιμές: Το νέο Polo βγαίνει με τέσσερις πόρτες και Front Assist με City Emergency Braking και Αναγνώριση Πεζών, στην τιμή των 13.400 ευρώ

Κινητήρας 1.0 TSI με 95 PS
Ο μικρότερος TSI για το νέο Polo παράγει 70 kW / 95 PS (στις 5.500 στροφές). Ο κινητήρας τούρμπο, VW Polo beats 18είναι ταυτόχρονα εύστροφος και αποδοτικός. Ο 3κύλινδρος κινητήρας με ροπή ως 175 Nm (από τις 2.000 μέχρι τις 3.500 στροφές) επιταχύνει το Polo μέχρι τα 100 χλμ/ω σε μόνο 10,8 δευτερόλεπτα. Με τελική ταχύτητα 187 χλμ/ω φτάνει τα επίπεδα του πρώτου Golf GTI. Αυτά τα νούμερα ισχύουν τόσο για το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων όσο και για το προαιρετικό DSG 7 ταχυτήτων. Η μεγάλη ευελιξία συνδυάζεται με χαμηλή συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 4,5 ως 4,4 λίτρα ανά 100 χλμ (που αντιστοιχούν σε 103 μέχρι 101 g/km CO2). Η έκδοση των 95 PS με DSG 7 ταχυτήτων έχει κατανάλωση καυσίμου 4,7 ως 4,6 λίτρα ανά 100 χλμ και εκπέμπει 107 ως 105 g/km CO2.

VW Polo beats 24Εξοπλισμός του beats
Πέραν του εξοπλισμού Comfortline, που περιλαμβάνονται πρόσθετες λεπτομέρειες όπως το διπλό δάπεδο χώρου αποσκευών, τα καλύμματα των καθισμάτων έχουν κομψό βελουτέ φινίρισμα. Σημαντικά στοιχεία επιπλέον αυτών της έκδοσης Trendline είναι: εξωτερικοί καθρέφτες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι, κάθισμα οδηγού / συνοδηγού με ορθοπεδική υποστήριξη μέσης, διπλό δάπεδο χώρου αποσκευών, ασύμμετρα αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα, θήκες στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός, με ρύθμιση κατά μήκος και αποθηκευτικό χώρο, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, Cruise Control, καλύμματα θέσεων σε ύφασμα Slash σε VW Polo beats 25χρώμα Titan Black ή Aqua Graphite, σκιάδια με καθρεφτάκι, φωτιζόμενα και πρόσθετα φώτα διαβάσματος, πίσω.

Επιπλέον η έκδοση beats περιλαμβάνει στάνταρ το ηχοσύστημα 300 watt από τον θρυλικό κατασκευαστή ηχοσυστημάτων ‘Beats’ (του Dr. Dre) και μια ολόκληρη σειρά εξατομικευμένων χαρακτηριστικών. Το ηχοσύστημα μπορεί να παραγγελθεί ως έξτρα για τα άλλα μοντέλα. Επιπλέον περιλαμβάνει σάντες αλουμινίου “Torsby” διαστάσεων 6,5J x 16, λογότυπα beats στις μεσαίες κολόνες, τηλεχειριζόμενο κλείδωμα beats, σήμα VW Polo beats 20beats στις γρίλιες των ηχείων, κεντρική επιφάνεια του ταμπλό σε χρώμα Velvet Red, αυτοκόλλητα στο καπό και στην οροφή (μπορούν να μην επιλεγούν), επενδύσεις στο κατώφλι των εμπρός θυρών με λογότυπου “beatsaudio”, Sport καθίσματα εμπρός σε συνδυασμό ύφασμα / δέρμα και λογότυπο “beats” στις πλάτες των καθισμάτων. Το ηχοσύστημα Beats συμπεριλαμβάνει το ράδιο Composition Colour με οθόνη έναρξης Beats και χωριστό subwoofer (ισχύς συστήματος: 300 watt)

Στο δρόμο
Τα οδικά του χαρακτηριστικά εντυπωσιάζουν, παραπέμποντας σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. VW Polo beats 16Στιβαρό και ασφαλές, εμπνέει τον οδηγό του από τα πρώτα κιόλας μέτρα. Με σαφές και ακριβές τιμόνι, εξαιρετική λειτουργία ανάρτησης, αποτελεσματικά φρένα, πολύ καλή θέση οδήγησης, πολύ καλή περιμετρική ορατότητα, εργονομικό και “ζωντανό”, θα εντυπωσιάσει ακόμη κι έναν έμπειρο οδηγό. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει τίποτα να “ζηλέψει” ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Αν μάλιστα ο υποψήφιος αγοραστής επιλέξει το beats, τότε θα μπορεί να διαγράφει ιδανικές διαδρομές απολαμβάνοντας ήχο πολύ υψηλών προδιαγραφών.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO