spot_img

Νέο Suzuki Ignis

New Suzuki Ignis 03Το νέο ιαπωνικό μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και συνδυάζει ευκολία χρήσης και άνεση, σε ένα όμορφο και στιλάτο πακέτο. Σε συνδυασμό με τον απλό, αλλά εμβληματικό σχεδιασμό, το νέο compact SUV χαρακτηρίζεται από χρηστικότητα και απόδοση.

Προσφέρεται με μια γκάμα 14 χρωματικών συνδυασμών, που περιλαμβάνει 8 μεταλλικά χρώματα αμαξώματος και πέντε επιλογές διχρωμίας. Οι δύο διαθέσιμες επιλογές στα χρώματα των λεπτομερειών του εσωτερικού, προσφέρονται ανάλογα με το εξωτερικό χρώμα.

Η υιοθέτηση της νέας γενιάς πλατφόρμας αμαξώματος της Suzuki, επέτρεψε την ελαχιστοποίηση του χώρου για τον κινητήρα, που σημαίνει περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι ο μεγάλης χωρητικότητας χώρος αποσκευών, 267 λίτρων (227 λίτρων για τα μοντέλα που εφοδιάζονται με ALLGRIP).

New Suzuki Ignis 07Διασυνδεδεμένο
Στο εσωτερικό του το ηχοσύστημα χρησιμοποιεί οθόνη αφής, παρόμοιας λογικής με ένα smartphone. Συνδέεται το τηλέφωνο μέσω Bluetooth ή καλωδίου USB προκειμένου να χρησιμοποιηθούν όλες οι συμβατές εφαρμογές μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου, η οποία είναι επίσης εξοπλισμένη με ραδιόφωνο, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα πλοήγησης. Το Android Auto επεκτείνει την πλατφόρμα Android στο αυτοκίνητο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές της Google, όπως GoogleMaps, GoogleSearch και άλλα.

Το AppleCarPlay επιτρέπει στους χρήστες iPhone να λαμβάνουν οδηγίες για την κίνηση στους δρόμους, να λάβουν και να αποστείλουν μηνύματα, να ακούσουν μουσική, είτε χρησιμοποιούν φωνητική εντολή (Siri) ή την οθόνη αφής.
Το MirrorLink επιτρέπει σε διάφορες εφαρμογές του smartphone, να εμφανίζονται στην οθόνη του αυτοκινήτου.

New Suzuki Ignis 13Ένας κινητήρας 90 ίππων
Κινείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.2 DUALJET που συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS (SmartHybridVehiclebySuzuki) προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα καλύτερη απόδοση δύναμης και οικονομίας. Είναι 4κύλινδρος και 12βάλβιδος, 1.242 κ. εκ. ισχύος 90 ίππων /6.000 σ.α.λ. και ροπής 120Nm / 4.4400 σ.α.λ. Η τροφοδοσία είναι ψεκασμός πολλαπλών σημείων με μέση κατανάλωση από 4,6 έως 5 λίτρα/ 100 χλμ. με εκπομπές CO2 από 104 έως 114 γρμ/χλμ. Η τελική φτάνει τα 170 χλμ/ώρα και τα 0-100 έρχονται από 12,2 έως 11,9 αναλόγως του κιβωτίου ταχυτήτων. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο 5τάχυτο ή αυτόματο 5 σχέσεων AGS (AutoGearShift).

New Suzuki Ignis 06SHVS
Το SHVS (SmartHybridVehiclebySuzuki) είναι ένα ελαφρύ και συμπαγές ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης, που χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη γεννήτρια ISG (IntegratedStarterGenerator), έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Πρόκειται για ένα σύστημα για χρήση σε compact οχήματα, που εκμεταλλεύεται την παρεχόμενη από τον ηλεκτροκινητήρα ροπή για να επιτύχει καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Τετρακίνηση (ALLGRIPAUTO)
Η τετρακίνητη έκδοση χρησιμοποιεί την τετρακίνηση ALLGRIP AUTO της Suzuki με συνεκτικό συμπλέκτη viscous. Μεταφέροντας αυτόματα τη ροπή στους εμπρός και τους πίσω τροχούς, όταν ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς, το σύστημα μεγιστοποιεί την απόδοση.

New Suzuki Ignis 11Συστήματα ασφάλειας
Χρησιμοποιεί την τεχνολογία TotalEffectiveControlTechnology (TECT) τηςSuzuki που προσφέρει προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης. Ο εξοπλισμός ασφάλειας του περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP (ElectronicStabilityProgram), που βοηθά στη διατήρηση της σταθερότητας κατά την οδήγηση, καθώς και εμπρός, πλαϊνούς και αερόσακους τύπου κουρτίνας για την προστασία των επιβατών σε περίπτωση μπροστινής ή πλάγιας σύγκρουσης.

Σαν ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας, δύο στερεοσκοπικές κάμερες είναι τοποθετημένες στο αυτοκίνητο και λειτουργούν σαν ανθρώπινα μάτια, παρακολουθώντας τις διαγραμμίσεις του δρόμου, καθώς και τα αντικείμενα που βρίσκονται εμπρός αλλά και την απόσταση αυτών. Βάσει του μεγέθους και του σχήματος του αντικειμένου, οι κάμερες μπορούν να καθορίσουν αν πρόκειται για κάποιο άλλο όχημα ή πεζό.

New Suzuki Ignis 09Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν την ενεργοποίηση τριών επιπλέον εξελιγμένων λειτουργιών ασφάλειας:

Σύστημα υποβοήθησης πέδησης DualCameraBrakeSupport (DCBS): όταν το αυτοκίνητο κινείται με 5 km/h ή περισσότερα, οι στερεοσκοπικές κάμερες εντοπίζουν οχήματα και πεζούς που πιθανά βρίσκονται εμπρός, βοηθώντας στην αποφυγή συγκρούσεων ή τον περιορισμό πιθανών ζημιών μιας σύγκρουσης, με το να ειδοποιούν τον οδηγό και να ενεργοποιούν αυτόματα τα φρένα.

Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας: όταν το όχημα κινείται με ταχύτητα 60 km/h ή περισσότερα και παρατηρείται αλλαγή λωρίδας χωρίς ο οδηγός να έχει ενεργοποιήσει τους δείκτες πορείας (φλας), το σύστημα ενεργοποιεί μηχανισμούς ειδοποίησης του οδηγού, όπως δόνηση στο τιμόνι και ένδειξη στον πίνακα οργάνων, προκειμένου να επαναφέρει την προσοχή του χειριστή στην οδήγηση του οχήματος.

New Suzuki Ignis 12Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Αυτοκινήτου: όταν το όχημα κινείται με ταχύτητα 60 km/h ή περισσότερα και παρατηρείται όχι σταθερή πορεία και μετακίνησή του από τη μια πλευρά της λωρίδας κυκλοφορίας στην άλλη, το σύστημα ενεργοποιεί ηχητικό σήμα καθώς και φωτεινή ένδειξη στον πίνακα οργάνων, προκειμένου να επιστήσει την προσοχή του οδηγού στην αθέλητη αυτή μετακίνηση του οχήματος που ενδέχεται να οφείλεται σε νύστα ή άλλους παράγοντες.

Πόσο κοστίζει
Το νέο Suzuki Ignis στις εμπροσθιοκίνητες εκδόσεις 2WD η τιμή ξεκινά από 11.240 ευρώ και φτάνει τις 14.928 αναλόγως της έκδοσης και του επιπέδου εξοπλισμού. Οι τετρακίνητες εκδόσεις 4WD ξεκινάνε από 13.663 ευρώ και φτάνους στις 16.392 ευρώ.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO