spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗCitroen C3 Aircross 1,6 BlueHDi 100

Citroen C3 Aircross 1,6 BlueHDi 100

CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 10Δείχνει και είναι ένα “φρέσκο” σχεδιαστικά SUV και μπορεί κυριολεκτικά να σε κάνει να αποδράσεις από την πραγματικότητα. Με πολύ προσεκτικές κινήσεις η Citroen κατάφερε να δημιουργήσει ένα πανέμορφο ολοκληρωμένο σύνολο, τόσο σχεδιαστικά, όσο ακόμη τεχνολογικά και οδηγικά. H μάχη των SUV μόλις έχει ξεκινήσει και η Citroen δείχνει πόσο σωστά μπορεί να προσεγγίσει τις ανάγκες της αγοράς.

Το νέο C3 Aircross έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα, η οποία ενισχύεται από τις εκτεταμένες δυνατότητες εξατομίκευσης, με 85 εξωτερικούς συνδυασμούς και 5 επιλογές εσωτερικών επενδύσεων.

CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 12Το νέο μοντέλο κινείται εξίσου άνετα στην πόλη και στον ανοιχτό δρόμο, ενώ οι εκτός δρόμου δυνατότητές του ενισχύονται από τα συστήματα Grip Control® και Hill Assist Descent. Είναι επίσης εξοπλισμένο με σύγχρονες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων 12 συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, ανάμεσά τους η προβολή ενδείξεων στο παρμπρίζ (head-up display) και 4 τεχνολογίες συνδεσιμότητας, όπως η ασύρματη φόρτιση των smartphones.

Οδηγήσαμε την έκδοση 1,6 BlueHDi και διαπιστώσαμε ότι το αυτοκίνητο μπορεί να “κατακτήσει” εύκολα τον οδηγό του, τόσο με τπυς χώρους και την ποιότητα, όσο και με τα πολύ καλά οδικά χαρακτηριστικά του.

CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 11Εντυπωσιακό εξωτερικά
Αρέσει με την πρώτη ματιά και για το γεγονός αυτό υπεύθυνος είναι ο
Αλεξάντρ Μαλβάλ, Διευθυντής Σχεδίασης της Citroën. Έχει μήκος 4,15 μ. πλάτος 1,76 μ. και ύψος 1,64 μ. Χαρακτηριστικό του είναι το μυώδες, μικρού μήκους ψηλά τοποθετημένο καπό το οποίο παρέχει μια αίσθηση. Έχει απόσταση από το έδαφος 17,8 εκατ. και μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το νέο C3. Τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών του νέου μοντέλου και οι προστατευτικές ποδιές συμβάλλουν επίσης στη διαμόρφωση ενός δυναμικού στυλ SUV. Αυτά τα οπτικά στοιχεία ενισχύουν τον δυναμικό χαρακτήρα της εμφάνισης του αυτοκινήτου και εκφράζουν την ιδιαίτερη προσωπικότητά του.

CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 16Μια νέα οδηγική εμπειρία
Με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τους μεγάλους τροχούς του, το νέο Citroën C3 Aircross κινείται άνετα σε όλα τα εδάφη χάρη στα συστήματα Grip Control® και Hill Assist Descent. Ικανό να περιπλανηθεί έξω από την πόλη χωρίς δυσκολία και να αφήσει την άσφαλτο προσαρμόζοντας την πρόσφυση, είναι ιδανικό τόσο για τους λάτρεις της αστικής περιπέτειας και των εξόδων για ψώνια, όσο και για τους λάτρεις του αθλητισμού και των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 23Grip Control
Εξοπλισμένο με το σύστημα Grip Control για βελτιωμένη πρόσφυση και ειδικά ελαστικά για λάσπη και χιόνι M+S (Mud & Snow) 16 ιντσών και 17 ιντσών, προσαρμόζεται σε δρόμους όλων των τύπων, ανεξάρτητα από τις συνθήκες και την κατάσταση της επιφάνειάς τους. Οι οδηγοί μπορούν να αφήσουν το σύστημα Grip Control στην αυτόματη ρύθμιση επιλέγοντας τη Standard λειτουργία ή να επιλέξουν μεταξύ των λειτουργιών Sand (άμμος), All-Road (παντός εδάφους), Snow (χιόνι) ή ESP OFF (απενεργοποίηση συστήματος ευστάθειας).

CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 20Hill Assist Descent
Σε συνδυασμό με το Grip Control, η λειτουργία Hill Assist Descent κρατά αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκίνητου σε χαμηλά επίπεδα ακόμα και σε εδάφη με μεγάλη κλίση. Αυτή η τεχνολογία διατηρεί το C3 Aircross στη σωστή τροχιά, ενώ περιορίζει τον κίνδυνο ολίσθησης καθώς το αυτοκίνητο κινείται σε οδόστρωμα με κατηφορική κλίση. Το σύστημα μπορεί να διατηρήσει το όχημα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (3 km/h) για πρόσθετο έλεγχο και ασφάλεια, σε συνθήκες που διαφορετικά μπορεί να οδηγήσουν σε αγχωτικές για τον οδηγό καταστάσεις.

CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 28Γκάμα κινητήρων
Διατίθεται με τρικυλίνδρους PureTech βενζινοκινητήρες εξοπλισμένους με σύγχρονες τεχνολογίες για αυξημένη απόκριση και ελεγχόμενη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Είναι διαθέσιμο στην ταχύτερή του έκδοση, με τον κινητήρα PureTech 130 με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Ο κινητήρας PureTech 110 διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6 για μέγιστη οδηγική απόλαυση και άνεση. Το βασικό μοντέλο κινείται από τον κινητήρα PureTech με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (PureTech 82). Τέλος, διατίθεται με δυνατότητα επιλογής μεταξύ των BlueHDi120 με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και BlueHDi 100 με χειροκίνητο κιβώτιο.CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 27

Με αξιόλογους χώρους
Κάθε επιβάτης νιώθει απόλυτη άνεση, μπροστά και πίσω. Ο χώρος γονάτων στο πίσω κάθισμα είναι μεγάλος, χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,60 μ. Το αναδιπλούμενο και διαιρούμενο 60/40 πίσω κάθισμα, με πτυσσόμενες πλάτες, μετακινείται εμπρός-πίσω κατά 150 χιλ. Το υπερ-ευέλικτο κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να αναδιπλωθεί πλήρως για να μεταφερθούν μεγάλα αντικείμενα. Με μία κίνηση, το μέγιστο μήκος φορτίου μπορεί να αυξηθεί στα 2,40 μ. Έχει CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 24το μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης αποσκευών στην κατηγορία του. Η τυπική χωρητικότητα των 410 λίτρων μπορεί να αυξηθεί στα 520 λίτρα όταν το πίσω κάθισμα μετακινηθεί στο τέρμα της διαδρομής του προς τα εμπρός, ενώ ο συνολικός όγκος φορτίου με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα φτάνει έως τα 1.289 λίτρα.

Ένα άλλο ουσιώδες στοιχείο στην άνεση του ταξιδιού είναι οι πολλοί χώροι αποθήκευσης.

Με 12 συστήματα υποβοήθησης οδηγού
Εξελιγμένο σύμφωνα με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, είναι εξοπλισμένο με διαισθητικές τεχνολογίες – με στόχο την πνευματική ηρεμία και την οδική ασφάλεια – με ένα πλήρες φάσμα συστημάτων που κάνει κάθε ταξίδι ευκολότερο και ασφαλέστερο:CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 26

1. Keyless entry and start (Είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί.
2. Colour head-up display (Προβολή έγχρωμων ενδείξεων στο παρμπρίζ).
3. Top Rear Vision reversing camera (Κάμερα Οπισθοπορείας).
4. Park Assist (Υποβοήθηση παρκαρίσματος.
5. Active Safety Brake (Ενεργό Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος).
6. Lane Departure Warning System (Σύστημα Προειδοποίησης Ακούσιας Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας).
7. Blind Spot Monitoring System (Σύστημα Επόπτευσης CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 17Τυφλού Σημείου).
8. Speed limit recognition system and recommendation (Σύστημα Αναγνώρισης Ορίων Ταχύτητας και Σύσταση).
9. Intelligent beam headlights (Αυτόματη εναλλαγή Φώτων).
10. Driver Assistance Alert (Προειδοποίηση Βοήθειας Οδηγού).
11. Coffee Break Alert (Προειδοποίηση διαλείμματος έπειτα από συνεχή οδήγηση 2 ωρών).
12. Grip Control® με Hill Assist Descent (Έλεγχος Πρόσφυσης με Υποβοήθηση Κίνησης σε Κατωφέρεια).

Με τεχνολογίες συνδεσιμότητας
Το νέο Citroën C3 Aircross επενδύει στη συνεχή συνδεσιμότητα και στο infotainmet, το σύστημα που συνενώνει την πληροφόρηση με την ψυχαγωγία. Εκφράζεται μέσω της οθόνης αφής 7 ιντσών η οποία CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 11καταλήγει να θεωρείται το κέντρο ελέγχου του οχήματος μέσω της οποίας ο οδηγός έχει πρόσβαση στα 12 συστήματα υποβοήθησης στο ηχοσύστημα και στον κλιματισμό. Το C3 Aircross προσφέρει:

Ασύρματη φόρτιση Smartphone.
Λειτουργία οθόνης Mirror, με συμβατές εφαρμογές Android Auto, Apple CarPlay™ και λειτουργία MirrorLink.
CITROËN Connect Nav.
CITROËN Connect Box.

Ο κινητήρας της δοκιμής μας: BlueHDi 100
Το αυτοκίνητο δοκιμής είχε τον βασικό πετρελαιοκινητήρα 1,6 BLueHDi με τους 100 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. και 25,9 kgm ροπή στις 1.750 σ.α.λ. Συνδυάζεται με 5άρι CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 18χειροκίνητο κιβώτιο το οποίο έχει σχετικά μεγάλες διαδρομές. Οι επιδόσεις του στο βάρους 1.310 κιλών αμάξωμα είναι για τα 0-100 χλμ/ώρα 11,7 δευτ. και τελική ταχύτητα 175 χλμ/ώρα. Η μέση του κατανάλωση στα χέρια μας ήταν περί τα 5,8 λιτ/100 χλμ. όταν ο κατασκευαστής δίνει επίσημα 4,1.

Στο δρόμο
Ιδιαίτερα ευχάριστο, εμπνέει αμέσως τον οδηγό του για υπέροχες μετακινήσεις. Ευρύχωρο, με ποιότητα υλικών, με πολύ καλή περιμετρική ορατότητα, με ευκολία χειρισμών, θα κερδίσει άμεσα οδηγό και επιβάτες. Πραγματικά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς. Ο κινητήρας με πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας CitCitroen Ce Aircross BlueHDi 10 25αποτελεί ένα ακόμη θετικό στοιχείο. Το ελαφρύ και σαφές τιμόνι, τα αποτελεσματικά φρένα (αεριζόμενοι δίσκοι εμπρός, συμπαγείς πίσω), η εξαιρετική λειτουργία της ανάρτησης και οι σχετικά περιορισμένοι θόρυβοι, ολοκληρώνουν την πολύ θετική εικόνα του γαλλικού SUV. Στα θετικά του να προσθέσουμε και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία μπορούν να επέμβουν άμεσα σε κάθε οδηγική ανάγκη.

Όσοι αναζητείτε μετακίνηση τύπου SUV τότε σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να οδηγήσετε και το νέο C3 Aircross. Έχει να δώσει πολλά οδηγικά, αλλά και σε επίπεδο άνετης μετακίνησης και προσφερόμενων χώρων. Η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση κοστίζει 18.490€ ενώ μια πιο πλούσια θα φτάσει στις 20.450€.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO