spot_img

Νέο Nissan Qashqai

New Nissan Qashqai 10Το Qashqai είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην Ευρώπη στην 83χρονη ιστορία της Nissan, με περίπου 2,3 εκατομμύρια πωλήσεις, από τότε που κυκλοφόρησε η αρχική του έκδοση το 2007. Τώρα είναι διαθέσιμο με σημαντικές βελτιώσεις, με αναβαθμίσεις επικεντρωμένες στον σύγχρονο, νέο εξωτερικό σχεδιασμό, στα ακόμα πιο υψηλά επίπεδα ποιότητας στο εσωτερικό, στην βελτιωμένη οδηγική εμπειρία, αλλά και στην προσθήκη νέων τεχνολογιών. Έχει προστεθεί στη γκάμα και η έκδοση Techna+, με σκοπό να θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς ως προς την πολυτέλεια στην κατηγορία των crossovers C-SUV.New Nissan Qashqai 11

Οι τιμές του νέου μοντέλου ξεκινούν από 19.190€, για τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων (115PS) και από 21.790 € για τον κινητήρα diesel 1.5 dCi. Με υψηλά επίπεδα εξοπλισμού, ακόμη και από την έκδοση βάζει πλώρη για συνέχιση της υπέροχης εμπορικής του καριέρας.

New Nissan Qashqai 22Εσωτερική αναβάθμιση
Το πρώτο πράγμα που θα αντικρύσει ο οδηγός του είναι το νέο τιμόνι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Σε σχήμα D, η επίπεδη βάση μεταφράζεται σε ευκολότερη είσοδο και έξοδο για τον οδηγό, καθώς και σε μια πιο σπορ εμφάνιση και αίσθηση. Είναι μικρότερο από πριν με τρεις λεπτές ακτίνες και μεγαλύτερο κατά 17%.

H αναβάθμιση συνεχίζεται σε πολλά ακόμα New Nissan Qashqai 23σημεία του εσωτερικού, με τους αεραγωγούς και τις εσωτερικές λαβές των θυρών να έχουν διαμορφωθεί με ακόμα υψηλότερης ποιότητας υλικά. Οι διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων έχουν αυτόματη λειτουργία και για τις τέσσερις πόρτες και είναι στάνταρ σε όλο το εύρος των εκδόσεων. Επιπλέον, όλα τα παράθυρα μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν εξ αποστάσεως μέσω του κλειδιού.

New Nissan Qashqai 25Τώρα τα εμπρός καθίσματα να έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως από την έκδοση N-Connecta και πάνω. Ακόμη, το σύστημα ψηφιακού ραδιοφώνου DAB είναι πλέον στάνταρ, ενώ η δορυφορική πλοήγηση NissanConnect με οθόνη αφής (στάνταρ στις εκδόσεις N-Connecta και άνω, προαιρετική στην Acenta), προσφέρει τόσο ένα έξυπνο διαδραστικό περιβάλλον λειτουργιών για τον χρήστη, όσο και μια νέα εμφάνιση. Στις εκδόσεις όπου είναι εγκατεστημένο το σύστημα NissanConnect, το νέο Qashqai διαθέτει New Nissan Qashqai 26τώρα μια κεραία οροφής τύπου “πτερύγιoυ καρχαρία” για καλύτερη λήψη, αλλά για μια πιο όμορφη εμφάνιση.

Ο χώρος αποσκευών φτάνει στα 430 λίτρα και αυξάνεται στα 860 λίτρα, όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν σε διάταξη 60:40. Το νέο Qashqai διαθέτει πλέον ένα ολοκαίνουριο ηχοσύστημα BOSE οκτώ ηχείων.

New Nissan Qashqai 15Εξωτερικές πινελιές φρεσκάδας
Εξωτερικά έχουμε τώρα έναν νέο προφυλακτήρα. Στο κάτω μέρος και στην μέση του προφυλακτήρα, βρίσκονται δύο νέα οριζόντια ένθετα διακοσμητικά, που είναι μαύρου χρώματος στις εκδόσεις Energy και Acenta και σατέν ασημένιο από την N-Connecta και πάνω. Οι εμπρόσθιοι προβολείς ομίχλης, που πλέον βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση, είναι στάνταρ από την έκδοση Acenta.

Μάσκα “V-motion”
Στην “καρδιά” της επανασχεδιασμένης μπροστινής όψης του Qashqai βρίσκεται η τελευταία ενσάρκωση της γνωστής “εικονικής” μάσκας “V-motion” της Nissan, η οποία πλαισιώνει το νέο σήμα της φίρμας. Το νέο σήμα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, όπου από την έκδοση N-Connecta και πάνω έχει ένα εντελώς επίπεδοNew Nissan Qashqai 18 φινίρισμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αναβαθμισμένο ραντάρ, το οποίο αποτελεί μέρος του συστήματος Intelligent Emergency Braking (IEB) του Qashqai, βρίσκεται τώρα πίσω από αυτό. Η εμπρόσθια κάμερα, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία της Nissan, τώρα είναι διακριτικά τοποθετημένη στο χρωμιομένο περίγραμμα της γρίλιας και αναπαραγάγει εικόνα για το Intelligent Around View Monitor, που αποτελεί το καινοτόμο σύστημα πανοραμικής θέασης 360° της Nissan.

Την νέα μάσκα πλαισιώνουν και νέοι προβολείς, με πολύ πιο ξεκάθαρη διαφοροποίηση αυτών του αλογόνου στις εκδόσεις Energy, Acenta και N-Connecta και των αντίστοιχων full LENew Nissan Qashqai 19D στις Techna και Techna+ (οι οποίοι είναι προαιρετικοί στην N-Connecta).

Για τα εκδόσεις του Qashqai με τον πλήρη φωτισμό LED διαθέτει πλέον το Σύστημα Προσαρμοσμένου Φωτισμού (AFS). Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δυναμικής κατεύθυνσης λαμπτήρες που λειτουργούν σε συνδυασμό με τις εισόδους ταχύτητας και διεύθυνσης του οχήματος. Το συγκεκριμένο σύστημα AFS με High Beam Assist εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη και σημαίνει μεγαλύτερο φωτισμό στην κορυφή μιας γωνίας για καλύτερη ορατότητα και οδική ασφάλεια. Το καπό του νέου Qashqai έχει επανασχεδιαστεί, με τις νέες πτυχές να είναι εμφανείς στην επιφάνεια του, έχοντας ακτίνα μόλις 5 χιλιοστών.

Οι αισθητικές πίσω επεμβάσεις
Στο πίσω μέρος ο ανανεωμένος προφυNew Nissan Qashqai 20λακτήρας έχει ένα πιο καλαίσθητο σχήμα και πιο φινετσάτο φινίρισμα. Για πρώτη φορά υπάρχουν δύο ξεχωριστοί προφυλακτήρες ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου. Η διαφοροποίηση έγκειται στα ασημένιου χρώματος ένθετα που προστίθενται από την έκδοση N-Connecta και πάνω.

Επιπλέον, οι πίσω αισθητήρες στάθμευσης στο προηγούμενο μοντέλο ήταν ενσωματωμένοι στον προφυλακτήρα, χωρίς όμως να είναι ευθυγραμμισμένοι με την New Nissan Qashqai 17επιφάνειά του. Στο νέο μοντέλο έχουν ευθυγραμμιστεί με την επιφάνεια του προφυλακτήρα. Τώρα υπάρχει και νέα σειρά ζαντών σε μεγέθη των 17, 18 και 19 ιντσών.

Οι αλλαγές στο Qashqai έχουν αυξήσει το συνολικό μήκος του κατά 17mm, με το σύνολο να μεταβάλλεται από 4.377 σε 4.394mm. Το πλάτος (1,806 mm) και το ύψος (1,595 mm) παραμένουν αμετάβλητα.

New Nissan Qashqai 24Περισσότερη ποιότητα από μέσα
Επεμβάσεις υπάρχουν και στον τομέα του θορύβου, των κραδασμών και της κύλισης. Ηχομονωτικά υλικά υψηλής ποιότητας έχουν προστεθεί τόσο εντός των εμπρόσθιων θυρών, όσο και πίσω από τους θόλους των πίσω τροχών. Πρόσθετα υλικά σφράγισης γύρω από τις μπροστινές πόρτες έχει ενσωματωθεί, ενώ η γυάλινη πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών είναι πλέον παχύτερη (από 3,15 χιλιοστά σε 3,85 χιλιοστά), προκειμένου να βελτιωθεί η εμπειρία των πίσω επιβατών.

Nissan Intelligent Mobility και ProPILOT
Η Nissan θα παρουσιάσει το ProPILOT στο νέο Qashqai στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Είναι το πρώτο στάδιο για την αυτόνομη οδήγηση. Το ProPILOT θα ελέγχει το New Nissan Qashqai 16σύστημα διεύθυνσης, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα σε μια λωρίδα κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομους, τόσο σε συνθήκες βεβαρυμένης κυκλοφορίας όσο και στις υψηλές ταχύτητες. Βασίζεται στις τρεις τεχνολογίες Lane Keep Assist (LKA), Intelligent Cruise Control (ICC) και Traffic Jam Pilot (TJP). Εύχρηστο στη χρήση, το ProPILOT θα ενεργοποιείται μέσω ενός κουμπιού στο τιμόνι του Qashqai. Οι πληροφορίες θα εμφανίζονται στον κεντρικό πίνακα οργάνων.

New Nissan Qashqai 21Στο Qashqai έχουν προστεθεί και νέες τεχνολογίες του Nissan Intelligent Mobility, όπως το Cross Traffic Alert, που έρχεται να μετριάσει τον κίνδυνο πρόσκρουσης στις χαμηλές ταχύτητας κατά την αναστροφή σε έναν χώρο στάθμευσης.

Το Ευφυές Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (Intelligent Emergency Braking) αναβαθμίστηκε με την προσθήκη της λειτουργίας αναγνώρισης πεζών. Επιπλέον, το σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning) βασίζεται τώρα στα δεδομένα του ραντάρ και όχι στις εικόνες της κάμερας, γεγονός που σημαίνει ότι λειτουργεί σε ένα ευρύτερο τόξο και με βελτιωμένη ακρίβεια ανίχνευσης.

New Nissan Qashqai 14Και συνεχίζει να προσφέρεται με τα συστήματα Traffic Sign Recognition (Αναγνώριση Πινακίδων Κυκλοφορίας), Intelligent Driver Alertness (Ευφυής Ειδοποίηση Οδηγού), Intelligent Park Assist (Eυφυής Υποβοήθηση Στάθμευσης), Intelligent Around View Monitor (Ευφυές Σύστημα Πανοραμικής Θέασης) και Lane Departure Warning (Προειδοποίηση Απόκλισης από την Λωρίδα Κυκλοφορίας).

Νέα τεχνολογία στο Qashqai είναι και το Stand Still Assist (SSA), το οποίο συμπληρώνει το Hill Start Assist (HSA) σε αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το SSA κρατάει το αυτοκίνητο σε θέση στάθμευσης για έως και τρία λεπτά, οπότε και ενεργοποιείται αυτόματα New Nissan Qashqai 28το χειρόφρενο.

Γκάμα κινητήρων
Η γκάμα κινητήρων του παραμένει περιλαμβάνει επιλογές βενζίνης ή πετρελαίου, 6τάχυτου χειροκίνητου ή CVT XTronic αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και κίνησης σε δύο ή τέσσερις τροχούς. Η γκάμα περιλαμβάνει φυσικά και τον 1.5 λίτρων diesel κινητήρα των 110PS, ο οποίος με εκπομπές CO2 μόλις 99g / km και οικονομία καυσίμου από μόλις 3,8 λίτρα / 100km, θεωρείται ο κορυφαίος της κατηγορίας.

Κινητήρας

1.5   110PS diesel

1.6   130PS diesel

1.6   130PS diesel

1.6   130PS diesel

1.2   115PS βενζίνη

1.2

115PS   βενζίνη

1.6   163PS βενζίνη

Μετάδοση

6MT (2WD)

6MT (2WD)

CVT (2WD)

6MT (4WD)

6MT (2WD)

CVT (2WD)

6MT (2WD)

CO2   (g/km)

99

116

122

129

129

129

134

Μικτός Κύκλος (l/100km)

3.8

4.4

4.7

4.9

5.6

5.6

5.8

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Qashqai
Εξοπλισμός νέου QASHQAI
Τιμοκατάλογος NISSAN 01/09/2017

Introducing the new Nissan Qashqai, reinforcing 10 years of crossover leadership

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO