spot_img

Nέο Seat Ibiza

New Seat Ibiza 10Οι πωλήσεις στην χώρα μας για την 5η γενιά Seat Ibiza θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο. Είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο που έχει δημιουργηθεί με πολύ φιλόδοξους στόχους. Θα διατίθεται στη νέα γενιά του μόνο σε 5-θυρη έκδοση.

Αναπτύχθηκε εξ’ ολοκλήρου στη Βαρκελώνη και είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία του Ομίλου Volkswagen, την πλατφόρμα MQB A0. Ακόμη, χαρακτηρίζεται πλήρως από εξελιγμένη τεχνολογία, θεματικό δυναμισμό και αξιοσημείωτη αύξηση του εσωτερικού χώρου. Ένα εντελώς νέο μοντέλο δηλαδή, που διατηρεί νεανικό στυλ, λειτουργικότητα και άνεση.

Σημαντικά μεγαλύτεροNew Seat Ibiza 11
Το νέο Ibiza χαρακτηρίζεται από αξιοσημείωτη αύξηση του εσωτερικού του χώρου. Οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι 4,059mm μήκος, 1,780mm πλάτος και 1,444mm ύψος (1,429mm στην έκδοση FR). Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι σημαντικά πιο πλατύ κατά 87mm, 2mm πιο κοντό σε μήκος και 1mm πιο χαμηλό.

Το μετατρόχιο είναι 60mm πλατύτερο στον εμπρόσθιο άξονα και 48mm στον πίσω άξονα, New Seat Ibiza 12ενώ το μεταξόνιο είναι 2.564mm, αυξημένο κατά 95mm. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ πιο άνετο αυτοκίνητο, πολύ πιο ευρύχωρο στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, το πλάτος του χώρου των επιβατών αυξήθηκε κατά 55mm για τον οδηγό και 16mm για τον συνοδηγό, ο χώρος για τα πόδια στα πίσω καθίσματα αυξήθηκε κατά 35mm, ενώ ο χώρος για το κεφάλι των πίσω επιβατών αυξήθηκε κατά 17mm. Τα καθίσματα είναι κατά 42mm πλατύτερα ενώ η χωρητικότητα του χώρου επισκευών αυξήθηκε κατά 63 λίτρα, φθάνοντας σε συνολική χωρητικότητα τα 355 λίτρα. Το ύψος φόρτωσης έχει επίσης μειωθεί, αποδεικνύοντας πως το SEAT ξέρει να συνδυάζει τη σχεδίαση και τη λειτουργικότητα.

ΒενζινοκινητήρεςNew Seat Ibiza 14
Υπάρχουν πολλές επιλογές κινητήρων βενζίνης άμεσα διαθέσιμες με το λανσάρισμα, όπως ο βασικός 3-κύλινδρος 1.0 MPI με 75hp καθώς και ο 1.0 TSI με 95 ή 115 PS με turbocompressor, intercooler και άμεση έγχυση. Επίσης ο νέος κινητήρας 1.5 TSI ΕVΟ θα είναι διαθέσιμος προς τα τέλη του έτους με 4 κυλίνδρους και απόδοση 150 PS. Η πίεση έγχυσης των TSI είναι 250 bar για τους κινητήρες των 115 και 95 ίππων, ενώ για τον κινητήρα 1.5 TSI New Seat Ibiza 18ανεβαίνει στα 350 bar. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όλες οι εκδόσεις TSI διατίθενται με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων προκειμένου να βελτιωθεί η ομαλότητα και η απόκριση σε οποιαδήποτε κατάσταση υψηλών ή χαμηλών στροφών. Όλα τα μπλοκ κινητήρων και οι κυλινδροκεφαλές είναι αλουμινένιες, με διπλό ιμάντα εκκεντροφόρου, ο οποίος έχει διάρκεια συντήρησης περίπου 30.000km και χρησιμοποιούν το σύστημα start/stop για βελτίωση της απόδοσης.

Πετρελαιοκινητήρες
Ο νέος πετρελαιοκινητήρας 1.6 TDI θα διατίθεται σε εκδόσεις με 80, 95 και 115 ίππους από τα τέλη της χρονιάς. Η πλατφόρμα MQB A0 επιτρέπει επίσης στο νέο Ibiza να New Seat Ibiza 16προσθέσει στην γκάμα του τον κινητήρα 1.0 TSI 90hp με συμπιεσμένο φυσικό αέριο CNG. Είναι ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει ένα κινητήρα αυτού του τύπου σε αυτή την κατηγορία. Τα διαθέσιμα κιβώτια ταχυτήτων περιλαμβάνουν χειροκίνητο 5-τάχυτο για εκδόσεις μέχρι 95 ίππους και 6-τάχυτο για πιο ισχυρούς κινητήρες. Το 7-τάχυτο κιβώτιο DSG είναι μια από τις διαθέσιμες επιλογές για το νέο Ibiza, με την έναρξη της διάθεσής του σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1.0 TSI 115hp να εκτιμάται για το προσεχές φθινόπωρο.

Τέσσερα πακέτα εξοπλισμού
Θα διατίθεται με τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, ξεκινώντας από τη βασική έκδοση Reference, ενώ ακολουθεί η πλήρης Style και στην κορυφή βρίσκονται οι εκδόσεις FR και Xcellence.New Seat Ibiza 19

Τιμές
Οι τιμές της γκάμας ξεκινούν από 11.700€ για τον κινητήρα 1.0 ΜPI 75hp και από 13.050€ για τον 1.0 EcoTSI 95hp, ενώ οι τιμές για τις εκδόσεις diesel & CNG θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Παράλληλα, για τα πρώτα αυτοκίνητα και για την περίοδο του λανσαρίσματος, η Τεχνοκάρ προσφέρει τα ειδικά εξοπλισμένα Launch Editions με όφελος που φτάνει μέχρι και 65% ή 1.750€ σε σχέση με τις κανονικές τιμές του προαιρετικού εξοπλισμού.

Τιμοκατάλογος SEAT Ibiza

Πίνακες βασικού εξοπλισμού

Πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού

Τεχνικά Χαρακτηριστικά SEAT Ibiza

 

The All-new SEAT Ibiza

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO