spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται με Torque Vectoring

Έρχεται με Torque Vectoring

Opel Insignia Grand Sport 11Είναι γεγονός ότι τα μεσαία μοντέλα που προσφέρουν συναρπαστική οδηγική εμπειρία προέρχονται, κυρίως, από premium μάρκες. Ίσως τώρα να χρειαστεί να αναθεωρηθεί αυτή η άποψη εξ αιτίας της άφιξης του Opel Insignia Grand Sport, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017.

Το εν λόγω μοντέλο θα διατίθεται με ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με τεχνολογία ‘torque vectoring’ που πετυχαίνει τα υψηλότερα επίπεδα δυναμικής συμπεριφοράς, αίσθησης και πρόσφυσης στην αγορά.

«Η νέα γενιά Opel Insignia θέτει νέα πρότυπα για τα μεσαία μοντέλα» δήλωσε ο William F. Bertagni, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού τμήματος Μηχανολογίας Οχημάτων. Η λειτουργία torque vectoring αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη μεταφοράς ισχύος στο δρόμο. Το νέο Insignia με τετρακίνηση και Σύστημα Κατανομής Ροπής χωρίς διαφορικό, συνδυάζει τα καλύτερα στη βιομηχανία για την επίτευξη οδηγικής απόλαυσης.»

Opel Insignia Grand Sport 16Ο συνδυασμός τετρακίνησης και Συστήματος Κατανομής Ροπής χωρίς διαφορικό είναι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς της ισχύος στο δρόμο – είτε είναι βρεγμένος, στεγνός, παγωμένος ή καλυμμένος με χιόνι.

Twinster AWD
Όμως το πρόσθετο βάρος και η περιπλοκότητα των συμβατικών συστημάτων του είδους δεν ικανοποιούσαν τα πρότυπα επιδόσεων και απόδοσης της Opel. Γι’ αυτό, το νέο Opel Insignia χρησιμοποιεί ένα σύστημα Twinster AWD για τον πίσω άξονα με διπλό συμπλέκτη αλλά χωρίς διαφορικό.

Το σύστημα τετρακίνησης του Insignia μπορεί να μεταφέρει τη ροπή σε έναν ή και στους δύο πίσω τροχούς μέσω του torque vectoring, σε όλες τις οδηγικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να γίνεται πλήρης εκμετάλλευση των δυνατοτήτων.

Opel Insignia Grand Sport 17Όταν το όχημα στρίβει, πρόσθετη ροπή στέλνεται στον εξωτερικό πίσω τροχό, προκαλώντας περιστροφή γύρω από τον κάθετο άξονα – το Insignia στρίβει με μεγαλύτερη ακρίβεια, απαντώντας πιο αυθόρμητα στις εντολές του οδηγού.
Η λειτουργία torque vectoring συμβάλλει και στην ασφάλεια, με έλεγχο της κατανομής ροπής σύμφωνα με τις αλλαγές στη θέση του γκαζιού, τη γωνία διεύθυνσης και την επιφάνεια του δρόμου, περιορίζοντας την τάση περιστροφής του αμαξώματος. Η ευφυής χρήση της κατανομής ροπής – γνωστής και ως “yaw damping” (απόσβεση κίνησης εμπρός / πίσω) – έχει σαν αποτέλεσμα μία ουδέτερη συμπεριφορά του οχήματος, κάνοντάς το πιο σταθερό και ελεγχόμενο.
Οι οδηγοί του νέου Insignia μπορούν να επιλέξουν το βαθμό παρέμβασης του “yaw damping” που επιθυμούν ανάλογα με το οδηγικό τους στυλ, με το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης: από υψηλό στο “Tour” μέχρι χαμηλό στο “Sport”, για να απολαμβάνουν πιο σπορ οδηγική συμπεριφορά.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO