spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSsangYong Connected Cars

SsangYong Connected Cars

SsangYong Connected Cars 051116 05Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η SsangYong με την LG U+, τον 3ο μεγαλύτερο προμηθευτή υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας της Κορέας, και την Tech Mahindra για την εξέλιξη νέων μοντέλων που θα χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη όσον αφορά στις τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

Τα «συνδεδεμένα αυτοκίνητα» (connected cars) είναι εξοπλισμένα με δίκτυα επικοινωνίας που ενοποιούν τις τεχνολογίες Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (ICT) και το αυτοκίνητο, επιτρέποντας την ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, καθώς και τον απομακρυσμένο έλεγχο του αυτοκινήτου.

SsangYong Connected Cars 051116 01Με βάση το μνημόνιο, η SsangYong, η LG U+ και η Tech Mahindra συμφώνησαν να συνεργαστούν για την εξέλιξη και την παραγωγή μιας νέας πλατφόρμας, ικανής να φιλοξενήσει μοντέλα με ανάλογες τεχνολογίες, που θα κάνουν την εμφάνισή τους τα επόμενα τρία χρόνια. Σε αυτή τη συνεργασία η SsangYong θα εξελίξει τα εσωτερικά συστήματα του αυτοκινήτου, ενώ η Tech Mahindra θα προσφέρει την πλατφόρμα τηλεματικής, που αφορά σε θέματα ασφαλείας, συνδεσιμότητας και οδικής, και τα ασύρματα συστήματα του αυτοκινήτου. Τέλος, η LG U+ θα προσφέρει το δίκτυο τηλεπικοινωνιών για την πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσα από το αυτοκίνητο, ενώ θα εξελίξει και την πλατφόρμα των συστημάτων infotainment.

Η SsangYong, ήδη από τον Ιούνιο του 2015, συμμετέχει στην Ανοιχτή Συμμαχία Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ΟΑΑ) που δουλεύει πάνω στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα με βάση την πλατφόρμα Android της Google.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO