spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧωρίς φρένα τη νέο Leaf

Χωρίς φρένα τη νέο Leaf

ePedal infographic LEAF 12Τα πάνω – κάτω φέρνουν οι νέες τεχνολογίες στο αυτοκίνητο. Τώρα η Nissan ανακοίνωσε ότι στην παγκόσμια πρεμιέρα του νέου LEAF, στις 6 Σεπτεμβρίου, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της θα εφοδιάζεται με το e-Pedal, μια επαναστατική τεχνολογία οδήγησης που θα ”μεταμορφώσει” τον τρόπο που οδηγούμε.

Χάρη σε ένα διακόπτη στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου, η συγκεκριμένη τεχνολογία μετατρέπει το πεντάλ του γκαζιού σε ένα ePedal infographic LEAF 13ηλεκτρονικό πεντάλ, επιτρέποντας στον οδηγό να επιταχύνει, να επιβραδύνει, όπως και να ακινητοποιεί το όχημα, χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Βέβαια, σε έκτακτες συνθήκες πέδησης, απαιτείται η χρήση του συμβατικού πεντάλ φρένου.

Μόνο με ένα πεντάλ
Η τεχνολογία e-Pedal είναι η πρώτη παγκοσμίως λειτουργία σε πεντάλ, που επιτρέπει στους οδηγούς να ακινητοποιήσουν το ePedal infographic LEAF 11αυτοκίνητο ακόμη και σε δρόμου με κλίσεις (ανωφέρειες και κατωφέρειες) παραμένοντας στην θέση τους. Οι οδηγοί θα μπορούν να καλύψουν το 90% των αναγκών τους με ένα μόνο πεντάλ, καθιστώντας τη διαδικασία οδήγησης πιο συναρπαστική και λιγότερο κουραστική. Σε βαριά κυκλοφορία και σε μετακινήσεις στην πόλη, οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να μετακινούν το πόδι τους από το ένα πεντάλ στο άλλο, γεγονός που μεταφράζεται σε μια απλούστερη και πιο “ελκυστική” οδήγηση.

ePedal infographic LEAF 14Τεχνολογίες της καθημερινότητας
Η τεχνολογία e-Pedal αντιπροσωπεύει ένα ακόμα ορόσημο της συνεχιζόμενης δέσμευσης της Nissan να προσφέρει προσβάσιμες, προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού στην καθημερινή ζωή. Με στόχο να καταστεί η οδήγηση ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη, η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών αποτελεί μέρος του Intelligent Mobility της Nissan, του οράματος της φίρμας για τη μετατροπή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

ePedal infographic LEAF 16Καλπάζοντας στις πωλήσεις
Με την εμπορική διάθεση του Nissan LEAF, του πρώτου μαζικής παραγωγής αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος στην παγκόσμια αγορά, η Nissan καθιερώθηκε ως πρωτοπόρος στην κατηγορία EV. Σήμερα, το Nissan LEAF είναι το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο, με περισσότερες από 277.000 πωλήσεις παγκοσμίως.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO