spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMcLaren Technology Center

McLaren Technology Center

Stergios McLaren 01Παραμένει ακόμη και τώρα όνειρο! Ζήσαμε για κάποιες ώρες στα άδυτα της μυθικής McLaren, στο Woking στην περιοχή του Surrey, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Η εταιρεία θρύλος, διαγράφει μια επική ιστορία στο χώρο των αγώνων και της αυτοκίνησης. Οι άνθρωποι βρίσκονται αλλού!

Σε άλλο πλανήτη και δημιουργούν τεχνολογίες όχι μόνο για το αυτοκίνητο, αλλά και το διάστημα. Ήδη είναι έτοιμες πολλές από τις Stergios McLaren 02τεχνολογίες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στα μελλοντικά ταξίδια του ανθρώπου, πολύ μακρύτερα από τον γήινη ατμόσφαιρά.

Βέβαια, στον τομέα της ασφάλτου παράγουν απίστευτα δημιουργήματα. Δεσμευόμαστε και δεν επιτρέπεται να περιγράψουμε περισσότερα. Είναι όμως πράγματα που έρχονται καλπάζοντας!

McLaren: Mια εταιρεία θρύλος.
Τυχεροί όσοι ζουν καθημερινά στα «σωθικά» της.

McLaren Technology Center (MTC)

McLaren 081964 – 2017 54 χρόνια McLaren
«Η ζωή μετριέται με επίτευγμα, όχι μόνο με τα χρόνια.” Αυτό ειπώθηκε το 1964 από το 27χρονο, τότε, Νεοζηλανδό οδηγό της Φ1 Bruce McLaren, λίγους μήνες πριν ιδρύσει την πασίγνωστη, σήμερα, εταιρεία Bruce McLaren Motor Racing Ltd. Ο Μπρούς ΜακΛάρεν άφησε αυτή τη ζωή, όπως ακριβώς θα ήθελε, στις 2 Ιουνίου του 1970, σε αγώνα στο Γκούτγουντ στη Βρετανία.

McLaren 07Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 2.000 άτομα. Το ξεκίνημα στους αγώνες έγινε το 1966 με τα πορτοκαλί χρώματα της ομάδας, στο γκραν πρι του Μονακό. Από τότε κέρδισε 182 αγώνες, ξεκίνησε από την pole position 155 φορές και σημείωσε 151 ταχύτερους γύρους. Το 2012, πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο όλων των εποχών, τότε, για την Formula 1 pitstop με 2,31 δευτερόλεπτα στο Hockenheim, ενώ καταγράφηκαν 58 συνεχόμενοι βαθμοί, ένα ρεκόρ εποχών. Τέλος, οι οδηγοί της έχουν οδηγήσει έως σήμερα πάνω από 10.000 γύρους αγώνων.

Οδηγοί θρύλοι
Τα κατορθώματα των μεγαλύτερων πρωταθλητών κόσμου πάντα θα γυρίζουν στο μυαλό bruce-mclaren-μας: ο Έμερσον Φιτιπάλντι άναψε το πάθος για τη Βραζιλία, ο James Hunt προκάλεσε πολλά πρωτοσέλιδα, οι Niki Lauda και Alain Prost μετέτρεψαν το σπορ σε επιστήμη. Και ποιος θα ξεχάσει ποτέ τον αλησμόνητο, μοναδικό και ξεχωριστό Ayrton Senna! Οι Μίκα Χάκινεν και Lewis Hamilton θα παραμείνουν στη μνήμη για τις πρώτες τους στροφές και την ατρόμητη επιθετικότητα.

McLaren 03Ο πλούτος της αυτοκίνησης
Τεράστιες επιτυχίες και στη Βόρεια Αμερική με τα αγωνιστικά σπορ αυτοκίνητα, με την πανίσχυρη σειρά CanAm. Πέντε διαδοχικά τρόπαια πρωταθλήματος (1967-1971) και κερδίζοντας 43 αγώνες με τον V8 κινητήρα των sportscars. Συμμετείχε στο Indy 500 για πρώτη φορά το 1970, ενώ επέστρεψαν νικητές από τον πιο διάσημο αγώνα αυτοκινήτων των ΗΠΑ το McLaren 101974 με τον Johnny Rutherford, ο οποίος επανέλαβε τον άθλο το 1976.

Η McLaren έχει μια μοναδική ιστορία, η οποία δεν μπορεί να “στριμωχτεί” σε λίγες γραμμές. Πρωτοποριακές τεχνολογίες, μαχητικότητα, καθαρό πνεύμα αγώνων, είναι κάποια από τα πολλά στοιχεία της ομάδος. όλα αυτά τα χρόνια η ιστορία της Φόρμουλα 1 θα ήταν πολύ φτωχή δίχως την McLaren.

Ποια είναι σήμερα η McLaren Automotive
Η McLaren Automotive είναι ένας βρετανός κατασκευαστής πολυτελών, υψηλής απόδοσης McLaren 05αγωνιστικών και σούπερ αυτοκινήτων, που βρίσκεται στο McLaren Technology Center (MTC) στο Woking του Surrey. Για τα τελευταία 30 χρόνια, η McLaren πρωτοστάτησε στη χρήση των ινών άνθρακα στην παραγωγή οχημάτων και από τότε που εισήγαγε ένα πλαίσιο άνθρακα σε αγωνιστικά και επιβατικά αυτοκίνητα με το McLaren MP1 / 1993 και το McLaren F1 αντίστοιχα, η McLaren δεν έχει κατασκευάσει πλαίσιο χωρίς αυτά τα υλικά.

McLaren P1 GTR με 1.000PS
Μετά το παγκόσμιο λανσάρισμα της McLaren Automotive το 2010, το πρωτοποριακό 12C McLaren 12αποκαλύφθηκε το 2011, το 12C Spider το 2012 και η περιορισμένη σειρά McLaren P1 ξεκίνησε την παραγωγή του το 2013. Σύμφωνα με το σχέδιό της να εισάγει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο , η εταιρεία παρουσίασε το μοντέλο 650S, το Coupé και Spider το 2014, ενώ το 2015 αποδείχτηκε ένα έτος πρωτοφανούς ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου προϊόντων με πέντε νέα μοντέλα. Η αυστηρά περιορισμένη έκδοση 675LT Coupé πρωτοπαρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παράλληλα με το μονοκόκ McLaren P1 GTR, το οποίο με 1.000PS έγινε το ισχυρότερο μοντέλο που παρήγαγε ποτέ το εμπορικό σήμα.

McLaren 14Η πολυαναμενόμενη σειρά Sports έγινε το τρίτο – και τελευταίο – μοντέλο της σειράς McLaren με τα 570S Coupé και 540C Coupé να κάνουν ντεμπούτο στη Νέα Υόρκη και τη Σαγκάη αντίστοιχα, σε λιγότερο από ένα μήνα. Στα τέλη του 2015 ξεκίνησε το πέμπτο μοντέλο, το Spider 675LT, το οποίο ήταν ως άμεση απάντηση στη ζήτηση των πελατών. Τον ίδιο χρόνο έπαψε η παραγωγή για το πρώτο μοντέλο στην Ultimate Series καθώς ολοκληρώθηκε το 375th McLaren P1.

McLaren 13Έρχεται και η υβριδική τεχνολογία
Το 2016 συνεχίστηκε το 570GT – ένα δεύτερο bodystyle για τη σειρά Sports και το πιο πολυτελές αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η McLaren, καθώς και οι 570S GT4 και 570S Sprint. Η ίδια χρονιά σηματοδότησε επίσης την εισαγωγή του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας, Track22, το οποίο βλέπει την εταιρεία να επενδύει ένα δισεκατομμύριο λίρες στην έρευνα και ανάπτυξη για να παραδώσει 15 νέα αυτοκίνητα ή παράγωγα μέχρι τα τέλη του 2022, εκ των οποίων τουλάχιστον τοMcLaren 15 50% θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία. Η άνοδος των πωλήσεων το 2016 σημείωσε επίσης την έναρξη της δεύτερης βάρδιας στο Κέντρο Παραγωγής της McLaren καθώς και το τρίτο έτος της κερδοφορίας της εταιρείας σε μόλις έξι χρόνια προγράμματος. Τον περασμένο Μάρτιο η δεύτερη γενιά Super Series παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με την παγκόσμια πρεμιέρα του McLaren 720S.

McLaren 570S Factory Build

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO