spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBentley EXP 12 Speed 6e concept

Bentley EXP 12 Speed 6e concept

Bentley EXP 12 Speed 6e Concept 12Επίδειξη ισχύος και πολυτέλειας από την Bentley EXP 12 Speed 6e στη φετινή έκθεση Auto Shanghai στην Κίνα. Το πρωτότυπο δείχνει τους φιλόδοξους στόχους της βρετανικής εταιρείας, η οποία έχει ως στόχο τα προϊόντα της να ορίζουν την κατηγορία των πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά κινούμενη Bentley δεν προβλέπονται συμβιβασμοί. Αυτά τα χαρακτηριστικά στοιχεία της Bentley, όπως η άμεση απόκριση του κινητήρα και η τεράστια αυτονομία συνδυάζονται με νέες, εξαιρετικά αποδοτικές τεχνολογίες, όπως το σύστημα ταχείας επαγωγικής φόρτισης και οι μοντέρνες «υπηρεσίες», που προσφέρονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Έτσι προκύπτει μία μοναδική εμπειρία για τους πελάτες.Bentley EXP 12 Speed 6e Concept 14

Στο μελλοντικό αυτοκίνητο παραγωγής της Bentley μπορούν οι πελάτες να εκμεταλλευτούν την ταχεία διαδικασία της επαγωγικής φόρτισης και να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερης διάρκειας διαδρομές χάρη στην αυξημένη αυτονομία. Μία ηλεκτρική Bentley, για παράδειγμα, θα είναι σε θέση να ταξιδέψει με μία φόρτιση της μπαταρίας από το Λονδίνο έως το Παρίσι ή από το Μιλάνο έως το Μονακό. Η εμπειρία της μετακίνησης για όλους τους επιβάτες θα τελειοποιηθεί με την εφαρμογή λύσεων μοντέρνας τεχνολογίας.

Πολυτέλεια που “ξεχειλίζει”
Στην EXP 12 Speed 6e, η οποία είναι πολυτελώς εξοπλισμένη, συνδυάζονται η μοντέρνα τεχνολογία και τα υψηλότατης ποιότητας υλικά τόσο αρμονικά, που οι τεχνολογικές κατακτήσεις της φίρμας μόνο αδιάφορες δεν περνούν. Για παράδειγμα, η κεντρική κονσόλα αποτελείται από ένα και μοναδικό κομμάτι κυρτού γυαλιού, μέσα στο οποίο βρίσκεται μία οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης. Όλα τα σημαντικά όργανα του αυτοκινήτου – ανάμεσα σε αυτά το σύστημα πλοήγησης, το σύστημα ψυχαγωγίας και ο κλιματισμός- ελέγχονται από εκεί.

Bentley EXP 12 Speed 6e Concept 13Στις χειροποίητες παρεμβολές από γυαλί στο τιμόνι έχουν τοποθετηθεί τα χειριστήρια ελέγχου των διάφορων μέσων, όπως της επικοινωνίας, της πλοήγησης και των ρυθμίσεων του οχήματος. Στο ανοικτό, επάνω μέρος του τιμονιού βρίσκονται επίσης δύο διακόπτες: Ο ένας φροντίζει για την άμεση αύξηση της ισχύος του κινητήρα (boost), ενώ ο άλλος χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της ταχύτητας, για παράδειγμα μέσα στην κίνηση της πόλης.

Από την πλευρά του, ο συνοδηγός έχει στη διάθεσή του τη δική του μονάδα ρύθμισης συστημάτων στο ταμπλό. Μέσω αυτής έχει πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα e-mail, αλλά και σε άλλα μέσα ψυχαγωγίας.Bentley EXP 12 Speed 6e Concept 16

Οι εξαίσιες πινελιές χαλκού γύρω από το μοχλό αλλαγής ταχυτήτων, τον περιστροφικό διακόπτη του Bentley Dynamic Drive, αλλά και την επένδυση των θυρών από καπλαμά υπογραμμίζουν τις ηλεκτρικές δυνατότητες του προχωρημένου κινητήρα.
Το «έξυπνο» σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου λειτουργεί ως κεντρικό σημείο συντονισμού, ως εγκέφαλος, μέσω του οποίου μπορούν να ελεγχθούν πολλές υπηρεσίες του αναλογικού κόσμου.

Σχεδίαση για το μέλλον της πολυτέλειας
Η οικεία γρίλια του ψυγείου της Bentley εντυπωσιάζει με τη σύνθετη, τρισδιάστατη γεωμετρία της και το ματ φινίρισμα με τις πινελιές χαλκού, οι οποίες χαρακτηρίζουν την Bentley EXP 12 Speed 6e ως αμιγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια της κίνησης του αυτοκινήτου φωτίζεται το έμβλημα “6e” από ένα δυναμικό άσπρο χρώμα.

Bentley EXP 12 Speed 6e Concept 10Οι πλευρικοί καθρέφτες, ουσιαστικά οι κάμερες που έχουν πάρει τη θέση των συνηθισμένων καθρεφτών, είναι ασυνήθιστα μικροί. Η σχεδίασή τους παραπέμπει στη μορφή των μαχητικών αεροσκαφών stealth.

Για όσο χρονικό διάστημα δεν είναι διαθέσιμος κάποιος σταθμός επαγωγικής φόρτισης η EXP 12 Speed 6e μπορεί να συνδεθεί με το απλό δίκτυο μέσω της επαφής που βρίσκεται πίσω από την πινακίδα κυκλοφορίας στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Το μέλλον ανήκει στην ηλεκτροκίνηση
Η Bentley είναι πεπεισμένη πως αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο θα προκαλέσει πολλές Bentley EXP 12 Speed 6e Concept 11συζητήσεις τουλάχιστον ανάμεσα στους μελλοντικούς αγοραστές πολυτελών αυτοκινήτων. Αυτές τις συζητήσεις είναι βέβαιο πως ο όμιλος Volkswagen θα τις παρακολουθήσει από κοντά, ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι προσδοκίες.

Η στρατηγική της εταιρείας για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα προβλέπει την εισαγωγή plug-in υβριδικών οχημάτων σε ολόκληρη την γκάμα της Bentley τα επόμενα χρόνια. Πρωτοπόρος θα είναι η Bentayga το 2018.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO