spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈτσι καταστρέφουν τα αυτοκίνητα

Έτσι καταστρέφουν τα αυτοκίνητα

Volvo Crash Test center 13Στο τεχνολογικό αυτό κέντρο γνωρίζουν πολύ καλά πως να καταστρέφουν τα αυτοκίνητα. Και για το λόγο αυτό το γιορτάζουν! Tα 17 χρόνια λειτουργίας των εξελιγμένων εγκαταστάσεων Crash-Test της εταιρείας, στην Σουηδία γιορτάζει η Volvo. Ίσως να πρόκειται για τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις του τομέα στον κόσμο. Σήμερα μετά από 17 χρόνια έχει πραγματοποιήσει σχεδόν 5.000 crash-test.

Volvo Crash Test center 15Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας «η Volvo έχει θέσει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο: την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού σε καινούριο αυτοκίνητο Volvo μέχρι το 2020» Και συνεχίζει τονίζοντας ότι «μπορούμε και αναπαριστούμε τα περισσότερα περιστατικά και ατυχήματα που συμβαίνουν στους δρόμους. Με την ανάλυσή τους και την αδιάκοπη δοκιμή και έλεγχο πρωτοπόρων τεχνολογιών μπορούμε και βελτιώνουμε συνεχώς τα επίπεδα ασφαλείας των αυτοκινήτων μας, κάνοντάς τα ακόμα πιο ασφαλή στις πραγματικές Volvo Crash Test center 16οδικές συνθήκες”.

Όταν ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος ο XVI εγκαινίασε το κέντρο ασφαλείας πριν από 17 χρόνια, το συγκεκριμένο κέντρο δοκιμών ήταν ένα από τα πλέον προηγμένα στον κόσμο. Όλα αυτά τα χρόνια ανανεωνόταν συνεχώς με σύγχρονο εξοπλισμό κι εφάρμοζε νέες μεθόδους δοκιμών. Κατά την πρόσφατη τεχνολογική προσθήκη απέκτησε μια σειρά από ψηφιακές κάμερες υψηλής ταχύτητας οι οποίες μπορούν να τραβήξουν έως 200.000 καρέ το Volvo Crash Test center 17δευτερόλεπτο. Και οι νέες αυτές κάμερες προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες για τη μελέτη των συγκρούσεων μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ακόμη υπάρχει μια σειρά από μικροσκοπικές κάμερες οι οποίες τοποθετούνται μέσα στα αυτοκίνητα και αποθανατίζουν όλα όσα συμβαίνουν σε βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου.

Volvo Crash Test center 12Με μεταβλητή πίστα
Υπάρχουν σήμερα μία σταθερή και μία μεταβλητή πίστα δοκιμών. Η μεταβλητή πίστα μπορεί να ρυθμιστεί από 0 έως 90 μοίρες ως προς τη σταθερή. Αυτή η δυνατότητα μπορεί και προσομοιάζει πολλά και διαφορετικά σενάρια ατυχημάτων, όπως μετωπικές συγκρούσεις, πλευρικές, ή ανάμεσα σε δύο κινούμενα αυτοκίνητα τα οποία συγκρούονται με διαφορετικές ταχύτητες και σε διαφορετικές γωνίες.Volvo Crash Test center 14

Να τονιστεί ότι οι δοκιμές πρόσκρουσης και στις δύο πίστες μπορούν να γίνουν και στην αντίθετη κατεύθυνση. Στο τέλος της σταθερής πίστας είναι τοποθετημένη μια πλάκα από σκυρόδεμα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες δοκιμές. Στο τέλος της μεταβλητής πίστας, ο γύρο χώρος λειτουργεί ως συνέχεια των εγκαταστάσεων. Συνεπώς, Volvo Crash Test center 19εκτελούνται crash-test σε διάφορα αντικείμενα που μπορούν να βρεθούν στο δρόμο ενός αυτοκινήτου. Το μπλοκ πρόσκρουσης των εγκαταστάσεων ζυγίζει 850 τόνους και μετακινείται με τη βοήθεια αεροστρωμάτων.

Το όλο επιστημονικό σκηνικό το συμπληρώνουν και 100 πανάκριβα ανδρείκελα (dummies) με διαστάσεις και βάρος ανδρών, γυναικών και παιδιών, διαφορετικού αναστήματος και ηλικίας, τα οποία είναι εφοδιασμένα με υπερευαίσθητα μηχανήματα αισθητήρων.

Δείτε πως καταστρέφουν τα αυτοκίνητα

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO