spot_img
HomeAUTOΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΉπια κάτι παραπάνω?

Ήπια κάτι παραπάνω?

Dont-Drink-and-Drive- 04Το αλκοόλ στο τιμόνι αποτελεί ίσως την βασικότερη αιτία των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στις σύγχρονες κοινωνίας. Φυσικά και η δική μας κοινωνία δεν μένει “απ΄ έξω!” Κάποιοι λαοί που το ζουν εντονότερα, κάνουν το κάτι παραπάνω προκειμένου να περιορίσουν το κακό.

Το “αθώο” ποτηράκι κάνει τη “ζημιά”
Ένα ποτηράκι παραπάνω, όπως συνηθίζουμε να το λέμε, πάντα κάνει μεγαλύτερη ζημιά. Αρκεί να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι:

ένα “αθώο” ποτηράκι, χωρητικότητας 0,33 λίτρου με μπύρα περιεκτικότητας 5% σε αλκοόλ, περιέχει τελικά 13 γραμ. οινοπνεύματος. Ένα ποτήρι 0,21 λίτρου με σαμπάνια ή κρασί περιεκτικότητας 10%, περιέχει 16 γραμ. οινοπνεύματος. Ένα ποτηράκι 0,02 του λίτρου λικέρ περιεκτικότητας 30% σε αλκοόλ, περιέχει 5 γραμ. οινοπνεύματος και τέλος ένα ποτήρι χωρητικότητας 0,02 λίτρων με ουίσκι, κονιάκ, βότκας ή ούζου περιεκτικότητας 40%, περιέχουν το καθένα 7 γραμ. οινοπνεύματος. Ποσότητες καθόλου ευκαταφρόνητες εάν πρόκειται να οδηγήσουμε!!!

Στην Αγγλία εντοπίσαμε πρόσφατα εταιρεία η οποία αναλαμβάνει να μεταφέρει, όσους την καλέσουν, τον πιωμένο οδηγό στο σπίτι του με απόλυτη ασφάλεια. Αυτό δείχνει συνέπεια, σοβαρότητα και το πόσο οργανωμένη είναι μια κοινωνία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Dont-Drink-and-Drive- 05Όλοι γνωρίζουμε πως κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδι, οι Βρετανοί το παρακάνουν με το ποτό. Να όμως που οργανώθηκαν και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Μάλιστα σε μεταφέρουν με το δικό σου αυτοκίνητο στο σπίτι, χωρίς, βέβαια, να οδηγεί ο πιωμένος. Αντίστοιχες υπηρεσίες λειτουργούν και στη χώρα μας, κυρίως από οργανωμένες εταιρείες ΤΑΧΙ. Πόσοι όμως τις γνωρίζουμε και πόσοι τις χρησιμοποιούμε?

Η άγνοια του κινδύνου είναι κυρίως αυτό που μας καταστρέφει. Θεωρούμε ότι δεν θα συμβεί σ΄ εμάς. Στους άλλους! Πάντα στους άλλους! Μόνο που οι άλλοι κάποια στιγμή είμαστε εμείς…

Και θα πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι, ο πιωμένος οδηγός είναι πάντα ανασφάλιστος. Εφ΄ όσον αποδειχθεί, πολύ εύκολο, καμιά αποζημίωση δεν καταβάλλεται από την ασφαλιστική μας εταιρεία. Και τότε έρχεται η ολοκληρωτική καταστροφή και η…. κακιά η ώρα….

Καλύτερα τον κακό μας τον καιρό!

video

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO