spot_img

Wi Fi modem in car

safer kids in car 11Το ‘Ακόμα να φτάσουμε;’ μπορεί να γίνει ‘Φτάσαμε κιόλας;’ καθώς οι ταλαίπωροι γονείς σύντομα θα μπορούν να διασφαλίζουν την ψυχαγωγία των παιδιών τους, με σύνδεση στο διαδίκτυο ώστε να κατεβάζουν ταινίες, παιχνίδια και μουσική εν κινήσει.

Η Ford συνεργάστηκε με τη Vodafone για να φέρει τη συνδεσιμότητα 4G LTE σε οχήματα στην Ευρώπη μέσω του νέου ενσωματωμένου modem FordPass Connect και της δυνατότητας του Wi Fi hotspot. Διαθέτοντας εξωτερική κεραία, το Wi-Fi επιτρέπει τη σύνδεση μέχρι 10 συσκευών ταυτόχρονα στο δίκτυο, για να μπορούν οι επιβάτες να σερφάρουν στο internet με βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

safer kids in car 12Μαζί με το FordPass Connect, η εφαρμογή θα επιτρέψει στους οδηγούς να κλειδώνουν / ξεκλειδώνουν απομακρυσμένα τις πόρτες του αυτοκινήτου τους σχεδόν από οπουδήποτε στον κόσμο και να ελέγχουν πληροφορίες όπως στάθμη καυσίμου και λαδιού, πίεση ελαστικών, ζωή μπαταρίας, χιλιομετρητής, ενεργοποίηση συναγερμού και θέση οχήματος στο χάρτη. Το στοιχείο Live Traffic θα προσφέρει στους οδηγούς ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και θα υπολογίζει νέα διαδρομή για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

safer kids in car 13Σε όλη την Ευρώπη, η συνδεσιμότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 33% των παιδιών κάτω των πέντε ετών έχουν το δικό τους tablet. Από το 2014 έως το 2015, ο αριθμός των Ευρωπαίων που πληρώνουν για διαδικτυακή τηλεόραση και ταινίες αυξήθηκε κατά 400%, ενώ η αναπαραγωγή μουσικής μέσω διαδικτύου αναμένεται να ξεπεράσει το κατέβασμα μουσικών αρχείων μέχρι του χρόνου.

Η Ford έκανε την ανακοίνωση στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας, το μεγαλύτερο του είδους σε διεθνές επίπεδο.

safer kids in car 15«Η Vodafone και η Ford συνεργάζονται πάνω από μία δεκαετία. Τώρα προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες οδηγών και επιβατών να μένουν συνδεδεμένοι με τον υπόλοιπο ψηφιακό κόσμο ενώ βρίσκονται στα οχήματά τους,» δήλωσε ο Ivo Rook, director, Internet of Things, Vodafone. «Η γκάμα υπηρεσιών που μία αξιόπιστη, ασφαλής σύνδεση μπορεί να φέρει στον καταναλωτή αυξάνεται καθημερινά περιλαμβάνοντας από πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου και προειδοποιήσεις για τις συνθήκες της κυκλοφορίας μέχρι την αναπαραγωγή ταινιών μέσω του διαδικτύου. Η Ford και η Vodafone δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για τους πελάτες ώστε να ζουν μία πιο έξυπνη και συνδεδεμένη ζωή.»

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την παγκόσμια κάρτα SIM της Vodafone και την πλατφόρμα Internet of Things για να προσφέρει αναβαθμισμένη ασφάλεια, προστασία, διαγνωστικές και υπηρεσίες infotainment για οχήματα Ford σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με τους αυστηρούς νέους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

FordPass Connect

FordPass

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO