spot_img

SPIRIT MOTORCYCLES

Spirit Motorcycles GP Sport Street Corse R-02Η νεοσυσταθείσα βρετανική Spirit Motorcycles ήρθε με άγριες διαθέσεις να παρουσιάσει δύο μοτοσυκλέτες μαζικής παραγωγής και δύο με περισσότερο αγωνιστική κατεύθυνση
Ο λόγος για τα GP Street, GP Sport, GP Street R και GP Sport R. Όσον αφορά στα βασικά μοντέλα, δηλαδή στο GP Street και στο GP Sport, πρόκειται για την ίδια μοτοσυκλέτα με την ειδοποιό διαφορά να έγκειται στη «γύμνια» του Street έναντι στο “φερινγκάτο” και πιο αεροδυναμικό Sport (που εμφανισιακά μοιάζει αρκετά με το V4RR της Norton). Με την πρώτη ματιά, αυτό που ξεχωρίζει είναι το πλήρως ρυθμιζόμενο πλάισιο.

Είναι μεν χωροδικτύωμα, αλλά κολλημένο με έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο, καθώς οι συγκολλήσεις αποτελούνται από διαφορετικό ενδιάμεσο μέταλλο. Spirit Motorcycles GP Sport Street Corse R-11Αυτό θεωρητικά έχει 2 βασικά οφέλη, καθώς υπάρχει η επιθυμητή ευκαμψία ενώ παράλληλα -σε περίπτωση σύγκρουσης- μπορεί να αφαιρεθεί το χτυπημένο κομμάτι χωρίς να κοπεί το πλαίσιο. Ενδιαφέρον έχει και το ψαλίδι, το οποίο είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και μάλιστα με προδιαγραφές για τα MotoGp. Τα παραπάνω μέρη, σε συνδυασμό με την εκτενή χρήση του ανθρακονήματος στα περισσότερα από τα υπόλοιπα κομμάτια, δεν επιτρέπουν στη μοτοσυκλέτα να υπερβεί τα 140 κιλά πλήρης υγρών!

Ο κινητήρας έρχεται από την Triumph, είναι τρικύλινδρος και υπερκυβισμένος στα 750 κυβικά (από τα 675 των Street Triple και Daytona). Στο όνομα των επιδόσεων αυξήθηκε η συμπίεση, με τους 126 αρχικούς ίππους να είναι πλέον 156 για τις απλές εκδόσεις και 180(!) για τις R. Η Spirit διαβεβαιώνει πως παρά τις επεμβάσεις στον κινητήρα η αξιοπιστία είναι στα ίδια επίπεδα, με τις επισκέψεις στο συνεργείο να είναι μόνο τακτικής συντήρησης.

Spirit Motorcycles GP Sport Street Corse R-08Εντυπωσιακό είναι και το πακέτο των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, που διαφοροποιεί τις απλές από τις R μοτοσυκλέτες και το οποίο επίσης φέρνει πολύ σε μοτοσυκλέτα από τα MotoGp. Η κεντρική μονάδα είναι η M130 της Motec και μεταξύ άλλων δίνει τη δυνατότητα επέμβασης σε παραμέτρους του κινητήρα, traction control, anti-whelie, ηλεκτρονικό συμπλέκτη, αναρτήσεις, γκάζι, φρένα, μίγμα καυσίμου/αέρα κ.α. Η επικοινωνία όλων των αισθητήρων της μοτοσυκλέτας με τον έξω κόσμο πραγματοποιείται μέσω δικτύου 4G, γεγονός που πρακτικά σημαίνει πως μπαίνεις για μερικούς γύρους στην πίστα και στο μπες-βγες από τα pit έχεις «ανεβάσει» στη μοτοσυκλέτα τις ρυθμίσεις που υποδεικνύει η τηλεμετρία. Καλό, ε;

Spirit Motorcycles GP Sport Street Corse R-10Ως προς τις αναρτήσεις και τα φρένα, δεν έχουμε ιδιαίτερες πληροφορίες παρά το ότι τα δεύτρα είναι της PMF και είναι αγωνιστικών προδιαγραφών. Το όλο αγωνιστικό υπόβαθρο είναι πολύ λογικό αν αναλογιστεί κανείς της προθέσεις της εταιρίας να κατέβει στο Βρετανικό πρωτάθλημα ταχύτητας του 2017, συμμετέχοντας στην κατηγορία Supersport.

Η προσγείωση στην πραγματικότητα δυστυχώς είναι επώδυνη, καθώς οι μοτοσυκλέτες της Spirit (που παρεμπιπτόντως φτιάχνονται στη Μ.Βρετανία, παρά τις φήμες που έφερε το Brexit περί καταβαράθρωσης μεταξύ άλλων και του χώρου της βρετανικής μοτοσυκλέτας) θα είναι σε περιορισμένη παραγωγή στις 50 μοτοσυκλέτες ανά μοντέλο, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 53.000 ευρώ για τις απλές και με τις R να φτάνουν τα 83.000 ευρώ, με το κοντέρ να γράφει και άλλα όσο προστίθενται αγωνιστικά εξαρτήματα. Ίσως στο μέλλον παρουσιαστεί και ένα πιο «οικονομικό» Scrabler με κόστος περίπου 23.000 ευρώ. Τέλος, η παραγωγή για τις επιβεβαιωμένες μοτοσυκλέτες αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2017.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO