spot_img
HomeMOTOΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑAprilia Dorsoduro 900 MY2017

Aprilia Dorsoduro 900 MY2017

Aprilia Dorsoduro 900 03Με κινητήρα 896cc και νέα περιφερειακά θα είναι εξοπλισμένο το νέο Dorsoduro για το 2017, στοχεύοντας σε ένα ιδιαίτερο κοινό
Στην αύξηση του κυβισμού του V2 κινητήρα που χρησιμοποιεί στα Dorsoduro και Shiver προχώρησε η φίρμα του Noale. Τα νέα μοντέλα -που παρουσιάστηκαν στην EICMA του Μιλάνου- θα έχουν πλέον χωρητικότητα 896cc, που προέκυψε από την αύξηση της διαδρομής των εμβόλων (67,4mm από 56,4), κάτι που έχει ως κύριο αποτέλεσμα την αύξηση της μέγιστης ροπής και την επίτευξή της σε μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας.

Πλέον παράγονται 90 Nm (9,17kgm) στις 6.500rpm (από 82), ενώ σημαντική αύξηση επετεύχθη και στην ιπποδύναμη, που πλέον έφτασε τους 95,2hp στις 8.750rpm (από 90,2). Για τους λάτρεις της fun οδήγησης, ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα του 750 ήταν το σχετικά αυξημένο βάρος που έφτανε τα 196kg (χωρίς υγρά) και η Aprilia φαίνεται να έκανε πολλή δουλειά για τη μείωση του.

Aprilia Dorsoduro 900 01Και λέμε φαίνεται καθώς ακόμα δεν έχει ανακοινώσει το βάρος της νέας μοτοσυκλέτας. Ωστόσο αναφέρει πως έχουν εξοικονομηθεί 550 γραμμάρια από το νέο σύστημα ride by wire (ηλεκτρονικό γκάζι) και πολλά περισσότερα χάρη στο νέο μπροστινό σύστημα της ανάρτησης (μειώθηκε η διάμετρος καλαμιών στα 41mm από 43) και των νέων ελαφρύτερων κατά δύο κιλά τροχών.

Σχεδιαστικά δεν παρατηρούμε κάποια σημαντική αλλαγή παρά μόνο νέους χρωματισμούς, ενώ η λίστα με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό είναι πλήρης και περιλαμβάνει ρύθμιση της απόδοσης του κινητήρα, traction control τριών επιπέδων με δυνατότητα απενεργοποίησης, δικάναλο ABS και νέα οθόνη 4.3 ιντσών τεχνολογίας TFT. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για προαιρετική (έξτρα) τοποθέτηση του συστήματος AMP, που επιτρέπει τη σύνδεση της μοτοσυκλέτας με smartphone μέσω Bluetooth για διαχείριση κλίσεων και προβολή πληθώρας πληροφοριών.

Video

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO