spot_img

KAWASAKI Z-650

Kavasaki Z650 01_ICC_ChangeΣαράντα χρόνια μετά την εμφάνιση του Ζ650, ενός μοντέλου που διακρίθηκε στο πέρασμα του χρόνου όσο λίγα, εμφανίζεται ένας συνονόματος απόγονος με στόχο να τιμήσει την ιστορία και να γράψει τη δική του

Ελαφρύ, γρήγορο και μοντέρνο, το νέο Z650 έχει ξεχωριστή εμφάνιση που μαγνητίζει τα βλέμματα, συνδυάζοντας στοιχεία από τη σχεδιαστική φιλοσοφία Sugomi της Kawasaki με μια λεπτή, αθλητική σιλουέτα που αντικατοπτρίζει το sport χαρακτήρα του. Στην ουσία είναι το sport touring Ninja 650 (που παρουσιάστηκε πριν ένα μήνα στην έκθεση της Κολωνίας) απαλλαγμένο από το ολόσωμο φέρινγκ και με ψηλότερα τοποθετημένο τιμόνι. Τονίζοντας ακόμα περισσότερο την ταυτότητα Ζ, το LED πίσω φως σχηματίζει το σύμβολο “Z” όταν είναι αναμμένο.

Kavasaki Z650 06_ICC_ChangeΟ δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 649cc, που έχει εφαρμοστεί στα μοντέλα ER-6 και Versys 650, προσφέρει δυνατές επιδόσεις και πολλή ροπή, ιδιαίτερα στο χαμηλό-μεσαίο φάσμα στροφών. Η αυξημένη ροπή στις χαμηλότερες στροφές ενισχύει τη χρηστικότητα της μοτοσυκλέτας στις καθημερινές μετακινήσεις, ευνοώντας ταυτόχρονα τη γρήγορη, sport οδήγηση. Συμβάλλει επίσης στην οικονομία καυσίμου, με τη μέση κατανάλωση να κυμαίνεται στα 4,2 l /100 km. Το Ζ650 του 2017 διαθέτει νέας σχεδίασης πλαίσιο χωροδικτύωμα και νέο αλουμινένιο ψαλίδι, τα οποία μειώνουν σημαντικά το βάρος της μοτοσυκλέτας στα 187 kg και της χαρίζουν πολύ εύκολο χειρισμό και μεγάλη ευελιξία. Διαθέτει επίσης και μονόδρομο συμπλέκτη με υποβοήθηση (slipper + assist), βελτιώνοντας σημαντικά τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στη sport οδήγηση.

Kavasaki Z650 09_ICC_ChangeΗ πίσω ανάρτηση Horizontal Back-Link (οριζόντιας διάταξης μονό αμορτισέρ) συμβάλλει στη συγκέντρωση του βάρους στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, ενώ παράλληλα επιφέρει καλύτερη ισορροπία μεταξύ sport συμπεριφοράς και άνεσης. Η εργονομική θέση οδήγησης προσφέρει άνετη φυσική στάση που εμπνέει σιγουριά στον αναβάτη αλλά και του επιτρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις sport δυνατότητες του συνόλου. Με χαμηλή σέλα στα 790 mm, το Ζ650 είναι μια ιδιαίτερα προσιτή μοτοσυκλέτα για ένα μεγάλο εύρος αναβατών. Απολαυστικό για τις βόλτες του Σαββατοκύριακου όσο και πρακτικό στην καθημερινή μετακίνηση στην πόλη, το Ζ650 έχει την εμφάνιση, τις επιδόσεις και την αξιοπιστία που περιμένει κάποιος από μια μοτοσυκλέτα με την ονομασία Ζ.
Η Kawasaki δεν ανακοίνωσε τιμές ιπποδύναμης και ροπής, αλλά μόλις το κάνει θα επανέρθουμε δριμύτεροι.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO