spot_img
HomeAUTOΙΣΤΟΡΙΑΑυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που πήρε κλήση για ταχύτητα!!!

Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που πήρε κλήση για ταχύτητα!!!

Arnold motor carriage 11Από χθες παίζει σαν ένα από τα πιο σημαντικά θέματα του κλασικού αυτοκινήτου. Οι Βρετανοί ανακάλυψαν ποιο αυτοκίνητο δέχτηκε την πρώτη κλήση για υπερβολική ταχύτητα. Ήταν 28 Ιανουαρίου του 1896, όταν ο Arnold Benz συνελλήφθη να οδηγεί με την υπερβική, τότε, ταχύτητα των 8 μιλίων την ώρα!!! Δηλαδή με 13 χιλιόμετρα και κάτι…

Με κόκκινη σημαία ο ΚΟΚ
Αυτό συνέβη στην περιοχή του Paddock Green, του Kent της Βρετανίας, δίχως να Arnold motor carriage 12προπορεύεται κάποιος μπροστά του και να κρατά μια κόκκινη σημαία. Τον καταδίωξε αστυνομικός με ποδήλατο και του έδωσε κλήση για υπερβολική ταχύτητα.

Την εποχή εκείνη, πάντα προνοητικοί οι Βρετανοί, είχαν θεσπίσει νόμο, με τον οποίο όριζαν ότι αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα έπρεπε υποχρεωτικά να κινούνται το ανώτερο μέχρι 2 μίλια την ώρα. Επιπλέον, θα έπρεπε να υπάρχει μπροστά από το όχημα ένας άνθρωπος ο οποίος να κουνά μια κόκκινη σημαία ώστε να προειδοποιεί ανθρώπους και άλλους, πιθανόν, οδηγούς.

Arnold motor carriage 13Η τρομακτική αύξηση του ορίου ταχύτητας
Το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν σημαντικής σημασίας για την κοινωνία την εποχή εκείνη. Οι προύχοντες της περιοχής συσκεφτήκαν και αποφάσισαν να αυξήσουν το ανώτατο όριο ταχύτητας από τα 2 στα 14 μίλια, δηλαδή περί τα 23, 5 χλμ/ώρα. Ταυτόχρονα καταργήθηκε ο “βαστάζος” της κόκκινης σημαίας. Τρομακτικές οι αλλαγές την εποχή εκείνη.

Arnold motor carriage 14Ποιος ήταν ο παραβάτης
Παραβάτης του γεγονότος αυτού ήταν ο κ. Walter Arnolnd, με αυτοκίνητο Demler, επώνυμος της εποχής, όπου μεταξύ πολλών δραστηριοτήτων ήταν και αδειούχος επαγγελματίας πωλητής αυτοκινήτων.

Γιόρτασαν με αγώνα ταχύτητας
Εξ αιτίας δε του γεγονότος της αύξησης του Arnold motor carriage 15ορίου ταχύτητας στη Βρετανία, οι κάτοχοι αυτοκινήτων της εποχής αποφάσισαν να διοργανώσουν έναν αγώνα αυτοκινήτων, το Emancipation Run, από το Λονδίνο στο Μπράιτον. Αγώνας ο οποίος διεξάγεται με ιστορικά αυτοκίνητα έως και σήμερα, κάθε άνοιξη.

121 χρόνια μετά
Arnold motor carriage 10Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το οποίο παραβίασε το όριο ταχύτητας, υπάρχει μέχρι και σήμερα, τέλεια διατηρημένο και θα πάρει μέρος σε μια ειδική έκθεση
στο Concours of Elegance στο Hampton Court Palace, τον Σεπτέμβριο.

121 χρόνια μετά, το θέμα αυτό κυριαρχεί, κυρίως, στη Βρετανική ειδησεογραφία και θα γιορταστεί με τον ανάλογο τρόπο τον Σεπτέμβριο. Στο σχετικό βίντεο δείτε σαν ποιό είναι το αυτοκίνητο παραβάτης…

The First Mercedes-Benz (1886)

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO