spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣNissan Vmotion 2.0

Nissan Vmotion 2.0

Nissan Vmotion 16Το νέο πρωτότυπο όχημα της Nissan σηματοδοτεί τη σχεδιαστική κατεύθυνση του μέλλοντος στην κατηγορία των sedan, σε συνδυασμό με την τεχνολογία Intelligent Mobility.Το Vmotion 2.0, συνδυάζει την υψηλή αισθητική, την συναισθηματική σχεδίαση, την ευρυχωρία, την άνεση και την τεχνολογία, προσφέροντας μια απαράμιλλου επιπέδου εμπειρία κινητικότητας για τους πολυάσχολους επαγγελματίες που είναι συνεχώς εν κινήσει.

V-motion
Αποτελεί την εξέλιξη της χαρακτηριστικής “V-motion” σχεδιαστικής γλώσσας της Nissan, όπως αυτή αποτυπώνεται σε πολλά από τα σημερινά μοντέλα της, με χαρακτηριστικότερα στις ΗΠΑ τα Murano και Maxima. Για την ακρίβεια το Vmotion 2.0 πηγαίνει τον σχεδιασμό της Nissan ένα βήμα παραπέρα, σχηματίζοντας ένα έξυπνο τρισδιάστατο μοτίβο που χαρακτηρίζει με μοναδικό τρόπο τον όγκο και την αρχιτεκτονική του οχήματος. Σε αυτό το πρωτότυπο, η μάσκα V-motion γίνεται το κύριο σημείο αναφοράς στο αυτοκίνητο, εκφράζοντας την ριζοσπαστικού σχεδιασμού μπροστινή επιφάνεια, με ευκρινείς γραμμές που αντηχούν σε όλο το σχήμα του μοντέλου.

ProPILOTNissan Vmotion 15
Προσφέροντας μια ματιά από το μέλλον του “Nissan Intelligent Mobility”, του οδικού χάρτη της Nissan για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων και μηδενισμού των θανατηφόρων ατυχημάτων, το μπροστινό έμβλημα Nissan του οχήματος ενεργοποιεί φωτισμό, όταν το αυτοκίνητο είναι σε λειτουργία ProPILOT. Επιπλέον, το κυρτό πίσω κρύσταλλο με τους ρέοντες πίσω πυλώνες του οχήματος, προσδίδουν μια έξυπνη και αποτελεσματική αεροδυναμική.

Η σιλουέτα του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από μια “πλωτή οροφή”, με μια γραμμή που ρέει απρόσκοπτα από τις απότομα κεκλιμένες εμπρός κολόνες, στο χείλος του καπό. Επιπλέον, ένα διακοσμητικό ανθρακονημάτινο τελείωμα με μια λεπτή ασημί λωρίδα, έρχεται για να αναδείξει τη γραμμή της οροφής, ενώ το εκτεταμένο μεταξόνιο μεταφράζεται σε μια γενναιόδωρη καμπίνα για τους επιβάτες, όπου οι, ξεχωριστής αισθητικής, επιφάνειες του αυτοκινήτου ορίζονται από την “Συναισθηματική Γεωμετρία” που αποπνέει η σχεδιαστική γλώσσα της Nissan.

Nissan Vmotion 14Το πίσω μέρος του οχήματος αποπνέει φινέτσα και δυναμική. Τα πίσω φώτα στιλ μπούμερανγκ τονίζουν το πλάτος του οχήματος, ενώ παρόμοια με τη έμπροσθεν μάσκα είναι και η φιλοσοφία στον πίσω διαχύτη που φωτίζεται όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί σε καθεστώς ProPILOT. Το υψηλής ακαμψίας δυναμικό αμάξωμα, είναι βαμμένο με ένα ζεστό ασημί χρώμα με αποχρώσεις του χαλκού. Με μια επεξεργασία πολλαπλών στρώσεων στην βαφή, το αμάξωμα “αποκαλύπτει” υπό διαφορετικές οπτικές γωνίες μια λεπτή αλλά διαφορετική απόχρωση.

Οι εμπρός και οι πίσω πόρτες ανοίγουν διάπλατα, δημιουργώντας ένα μεγάλο ενιαίο χώρο που καλωσορίζει τους επιβάτες στην ευρύχωρη καμπίνα του Nissan Vmotion 2.0. Η κονσόλα ακολουθεί την “αέρινη” αισθητική του υπόλοιπου σχεδιασμού, η οποία ενσωματώνει το ταμπλό και το σύστημα infotainment τόσο για τον οδηγό, όσο και για τον συνοδηγό. Η ενιαία οριζόντια οθόνη ενσωματώνει το γραφικό περιβάλλον χειρισμού του ProPILOT (GUI). Για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων, η κεντρική πίσω κονσόλα διαθέτει μικρότερη οθόνη, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως μια επέκταση της κύριας οθόνης.Nissan Vmotion 17

Τα καθίσματα είναι άνετα με υψηλό βαθμό στήριξης, επενδεδυμένα με μαλακό δέρμα και με ένα μοναδικό γέμισμα στο πλάι, σε κυρτή μορφή, που τους δίνει μια ξεχωριστή εμφάνιση. Το τιμόνι έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον οδηγό αλλά και τον συνοδηγό να βλέπουν καθαρά όλη την infotainment οθόνη, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την απρόσκοπτη εμπειρία του ProPILOT. Χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό της, η καμπίνα προσφέρει στον οδηγό και τον συνοδηγό την υπέρτατη άνεση, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε λειτουργία ProPILOT. Η απλή διάταξη της κεντρικής κονσόλας περιλαμβάνει ένα πολλαπλών λειτουργιών touchpad για τον χειρισμό του συστήματος infotainment. Τα υλικά σε όλο το εσωτερικό “μεταφέρουν” στους επιβάτες την πολυτέλεια και την κομψότητα, συμπεριλαμβανομένων των ξύλινων επενδύσεων με Zebra Wood στο πάτωμα, αλλά και εσωτερικά στις πόρτες.

Nissan Vmotion 19Στο κομμάτι της ακουστικής, το Vmotion 2.0 εξοπλίζεται με τα καινοτόμα ηχεία Bose UltraNearfield ™ , συμπεριλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών διαχείρισης του ήχου. Αυτή οι τεχνολογίες αυξάνουν το βαθμό αντίληψης για τον οδηγό, καθώς μπορεί να ελέγξουν την κατεύθυνση και την απόσταση του ήχου, δημιουργώντας ένα πεδίο ήχου 360 μοιρών γύρω από τον επιβάτη, απολαμβάνοντας διαφορετικούς ήχους ταυτόχρονα και με υψηλή καθαρότητα.

Το Nissan vmotion 2.0 διαθέτει το Nissan Intelligent Driving, ένα από τα τρία βασικά στοιχεία του Nissan Intelligent Mobility. Το Nissan Intelligent Driving παρέχει στον οδηγό μια ασφαλή και άνετη οδηγική εμπειρία μέσω τεχνολογιών, όπως αυτή του ProPILOT. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί μέρος του οράματος της Nissan για την επίτευξη πλήρους αυτόνομης οδήγησης, όχι μόνο στην εθνική οδό και σε συνθήκες βεβαρυμμένης βαριές συνθήκες κυκλοφορίας, αλλά και στο τυπικό αστικό οδικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των διασταυρώσεων.

Διαστάσεις
Μήκος 4860mm
Πλάτος (χωρίς πλαϊνούς καθρέπτες) 1890mm
Ύψος 1380mm
Μεταξόνιο

2850mm

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO