spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΤέλη κυκλοφορίας 2017

Τέλη κυκλοφορίας 2017

Τέλη κυκλοφορίαςΚι ενώ πάνω από 6.000.000 ιδιοκτήτες οχημάτων και μοτοσικλετών ψάχνουν τα πορτοφόλια τους για να δούνε τι πρόκειται να πληρώσουν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, το Taxisnet ανοίγει τις “πύλες” του στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου το αδηφάγο στόμα του να εισπράξει για άλλη μια φορά άδικα κατανεμημένους φόρους.

Τι κι αν απέμειναν ελάχιστες ημέρες για τον ορισμό της καταβολής των φόρων οι αρμόδιοι επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών σε μια προσπάθεια της ύστατης στιγμής αναζητούν για το που θα καταλήξουν και στο πως στο πώς, τελικά, θα γίνει ο υπολογισμός τους.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν σημαντικές τροποποιήσεις όσον αφορά τους συντελεστές των νέων τελών κυκλοφορίας. Πάντως εκαί που ο “κύβος ερρίφθη” είναι ότι τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα υποστούν οι έχοντες καινούργιο και ακριβό επιβατικό αυτοκίνητο.

Τέλη κυκλοφορίαςΣύμφωνα πάντα με διαρροές και πληροφορίες της τελευταίας στιγμής εξετάζεται η μείωση των τελών κυκλοφορίας στα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, ηλικίας άνω των 10 ετών σε ποσοστό από 5% έως και 40%. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί ευθέως στο να σταματήσουν οι αθρόες καταθέσεις πινακίδων και στο να δοθούν κίνητρα για την ανάκτησή των πινακίδων σε όσους τις έχουν καταθέσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, τα νέα τέλη για αυτοκίνητα 2.000 κ.εκ. αναμένεται να κυμανθούν από 492 έως 552 ευρώ, για τα 3.000 από 666-750 ευρώ και για τα 4.000 και άνω από 738-828 ευρώ. Μια ακόμη σημαντική αλλαγή αφορά τα αυτοκίνητα τα οποία τα τέλη υπολογίζονται με βάση το εκπεμπόμενο διοξείδιο του άνθρακα. Τα οχήματα αυτά είναι εκείνα που έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2007 (μέχρι πρότινος ίσχυε από 1/11/2010) και μένει να δούμε εάν ισχύσουν οι ίδιοι συντελεστές. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις στις περιπτώσεις αυτοκινήτων με μικρούς κυβισμούς παλαιάς τεχνολογίας κινητήρες (Euro 4). Για παράδειγμα, Τέλη κυκλοφορίαςένα όχημα με κινητήρα 1.300 κ.εκ. που επιβαρυνόταν με τέλη κυκλοφορίας 135 ευρώ, με τα νέα δεδομένα θα επιβαρυνθεί με περισσότερα από 400 ευρώ. Ε…!!!!!! δεν υπάρχει περίπτωση να τη γλυτώσουμε….

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή αφορά τη νέα μείωση του ορίου του CO2 που προσφέρει απαλλαγή από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας από τα 90 στα 80 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, γεγονός που θα «πετάξει» πολλά αυτοκίνητα εκτός, ενώ πολύ πιθανή είναι η αύξηση των συντελεστών για CO2 άνω των 161 γρ. Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθούν σημαντικά τα τέλη.

Δίχως να αποκλείονται οι σπουδαίες εκπλήξεις, υπολογίζουμε ότι σε γενικές γραμμές το εύρος στο οποίο μπορεί να κυμανθούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας είναι από 22 ευρώ έως και 828 ευρώ.

Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις….

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO