spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣOpel Grandland X

Opel Grandland X

Opel Grandland X diesel 10H Opel επεκτείνει τη γκάμα κινητήρων της για το νέο SUV μοντέλο της. Το Grandland X μπορεί να παραγγελθεί με τον δίλιτρο diesel 130 kW/177 hp, που αποδίδει μέγιστη ροπή 400 Nm. Αυτός συνδυάζεται με το νέο, 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με κατανάλωση στο μικτό κύκλο 4,9-4,8l/100 km, και εκπομπές 128-126 g/km CO2.

Επιπλέον, το Opel Grandland X θα διατίθεται με την premium έκδοση “Ultimate”, που περιλαμβάνει μία σειρά πολυτελών στοιχείων εξοπλισμού, στάνταρ. Opel Grandland X diesel 11Ξεχωρίζουν οι αλουμινένιες δίχρωμες (BiColor) 19άρες ζάντες και οι
ασημί ράγες οροφής. Επιπλέον, premium εργονομικά καθίσματα, δερμάτινη ταπετσαρία, το premium ηχοσύστημα και πολυάριθμα, υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης και infotainment υπόσχονται υψηλά επίπεδα άνεσης και ευεξίας.

Με 177 ίππους
Ο 2λιτρος turbo diesel αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην γκάμα των κινητήρων. Αυτός αποδίδει 130 kW/177 hp στις 3.750 Opel Grandland X diesel 14σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 400 Nm στις 2.000 σ.α.λ. Επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 9,1 δεύτερα, με την τελική του ταχύτητα να είναι 214 χλμ/ώρα. Μπορεί να έχει φορτίο τρέιλερ 2.000 κιλά (με φρένο σε κλίση 12%). Ο κινητήρας αυτός είναι εφοδιασμένος με ψεκασμό AdBlue (SCR, Selective Catalytic Reduction), που αφαιρεί τα οξείδια του αζώτου (NOx) από τα καυσαέρια του κινητήρα. Η υδατοδιαλυτή ουρία, που περιέχει αμμωνία (NH3), αντιδρά με τα οξείδια του αζώτου στον καταλυτικό μετατροπέα SCR, από όπου παράγεται αβλαβές άζωτο και υδρατμοί.

Opel Grandland X diesel 18Νέο 8τάχυτο κιβώτιο
Στα συν του μοντέλου είναι και το νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το Grandland X είναι το δεύτερο μοντέλο Opel μετά το Insignia που διατίθεται με ένα premium, αποδοτικό, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αυτό προσφέρει ακόμα πιο ποιοτικές αλλαγές συγκριτικά με το εξατάχυτο αυτόματο.

Ultimate: για κορυφαία άνεση
Η τελευταία, προαιρετική έκδοση premium εξοπλισμού, το “Ultimate” συμβολίζει την υπέρτατη άνεση και απόλαυση στο ταξίδι με εξαιρετική συνδεσιμότητα και υπερσύγχρονες τεχνολογίες Opel Grandland X diesel 19και συστήματα υποστήριξης.
Εξωτερικά υπάρχουν 19άρες ζάντες αλουμινίου BiColor, ασημί ράγες κατά μήκος της οροφής και εξωτερικοί καθρέπτες σε diamond black. Στο εσωτερικό υπάρχουν premium εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR, δερμάτινες επενδύσεις με σύστημα θέρμανσης για τα εμπρός και τα πλαϊνά πίσω καθίσματα διαμορφώνουν ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η άνεση και η θαλπωρή. Αλουμινένια σπορ πεντάλ επιτείνουν τη σπορ αίσθηση για τον οδηγό στο τιμόνι.

Opel Grandland X diesel 20Το premium ηχοσύστημα Denon, που επίσης είναι στάνταρ στην έκδοση Ultimate, υπόσχεται μία εξαιρετική ακουστική εμπειρία με οκτώ ενσωματωμένα ηχεία και ένα subwoofer, ενώ το DAB+ αυξάνει τον αριθμό των διαθέσιμων ραδιοφωνικών σταθμών. Οδηγός και επιβάτες είναι πάντα άριστα συνδεδεμένοι χάρη στο σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας OnStar μαζί με το συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay σύστημα infotainment Navi 5.0 IntelliLink με έγχρωμες οθόνες αφής οκτώ ιντσών. Επιπλέον, συμβατά smartphones φορτίζονται ασύρματα. Τα στάνταρ χαρακτηριστικά της έκδοσης Ultimate, όπως οι προσαρμοζόμενοι προβολείς AFL LED, η κάμερα 360° και το Advanced Opel Grandland X diesel 17Park Assist το επιβεβαιώνουν.

Με IntelliGrip
Τέλος το Grandland X εξοπλίζεται προαιρετικά με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip που εξασφαλίζει κορυφαίο κράτημα σε αντίξοες συνθήκες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα κατανέμει τη ροπή στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει ολίσθηση των τροχών εάν χρειαστεί και με το αυτόματο κιβώτιο προσαρμόζει τα σημεία αλλαγής καθώς και την απόκριση του γκαζιού.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO