spot_img

Kia Stonic

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένουμε το λανσάρισμα του νέου compact crossover της Kia, Kia Stonic 11Stonic. Το νέο μοντέλο στοχεύει άμεσα στην ραγδαία αναπτυσσομένη κατηγορία τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα μας.
Πρόκειται για το πιο εξατομικευμένο Kia που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα προσφέροντας μεγάλους και άνετους χώρους με όλες τις εξοπλιστικές και τεχνολογικές διευκολύνσεις. Ανάλογα με την έκδοση η μεγάλη και εύχρηστη οθόνη αφής 7 ιντσών με υψηλής ανάλυσης γραφικά προσφέρει ευκολία ρυθμίσεων και πλήρη διασύνδεση στο πρότυπο των Apple CarPlay™ και Android Auto™.

Kia Stonic 12Με κόμπακτ εμφάνιση και διαστάσεις
Χαρακτηριστικό του είναι οι κοντοί πρόβολοι εμπρός και πίσω (830 χιλιοστά και 730 χιλιοστά αντίστοιχα) και η κόμπακτ εμφάνιση και διαστάσεις. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,140 μέτρα με πλάτος 1,760 μέτρων. Το μακρύ μεταξόνιο των 2,580 μέτρων, με το χώρο αποσκευών να φτάνει τα 352 λίτρα, υπόσχεται ευρυχωρία στην καμπίνα επιβατών.

Kia Stonic 14Από 1.000 κ. εκ. έως και 110 ίππους
H γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου που συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων. Συγκεκριμένα ο 3κύλινδρος 1.0 T-GDI (με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό) αποδίδει 120 ps και 172 Nm ροπής.

Την γκάμα βενζίνης συμπληρώνουν οι ατμοσφαιρικές εκδόσεις MPI (με ψεκασμό πολλαπλών σημείων): ο κινητήρας 1.25 lt αποδίδει 84 ps και 122 Nm ροπής, ενώ ο Kia Stonic 22μεγαλύτερος 1.4 lt αποδίδει 100 ps και 133 Nm. Το αποδοτικότερο μηχανικό σύνολο στην γκάμα του Stonic είναι ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 lt με 110 ps και 260 Nm. Αρχικά το Stonic θα λανσαριστεί με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων, ενώ από το 2018 θα υπάρξουν και αυτόματες εκδόσεις (με 7 σχέσεις και διπλό συμπλέκτη) για συγκεκριμένες εκδόσεις 1.0 T-GDI.

Στην Ευρώπη για Ευρωπαίους
Kia Stonic 19Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του Stonic έχουν ρυθμιστεί για να προσφέρουν οδηγική απόλαυση και άνεση για τους επιβάτες. Για αυτό το λόγο το σύστημα διεύθυνσης και η λειτουργία της ανάρτησης έχουν εξελιχθεί στην Ευρώπη για την Ευρώπη. Υψηλής αντοχής χάλυβας και νέες τεχνικές διασφαλίζουν καλές γεωμετρίες και προδιαγραφές για το καλύτερο κράτημα και οδηγικά χαρακτηριστικά χάρη σε λειτουργίες όπως:

Kia Stonic 20Κατανομή ροπής (Torque Vectoring): η έξυπνη διαχείριση και επιβράδυνση των εσωτερικών τροχών στην διάρκεια επιτάχυνσης σε στροφή μειώνουν την υποστροφή.

Έλεγχος φρεναρίσματος στροφής (Cornering Brake Control): το σύστημα φρενάρει ανεξάρτητα τους εσωτερικούς τροχούς για καλύτερη δυναμική ευστάθεια.

Kia Stonic 23Ευστάθεια στην ευθεία (Straight Line Stability): σε περίπτωση βίαιου φρεναρίσματος κάθε τροχός επιβραδύνεται ξεχωριστά για απόλυτο έλεγχο κατευθυντικότητας.

Υποβοήθηση εκκίνησης (Hill Start Assist): στις ανηφόρες υπάρχει υποβοήθηση εκκίνησης του αυτοκινήτου δίχως να επιτρέπεται η κύλιση προς τα πίσω.

Kia Stonic 2120 συνδυασμοί χρωμάτων
Το Kia Stonic συνοδεύεται από ένα μακροσκελή κατάλογο με συστήματα άνεσης και ασφάλειας για τον οδηγό και τους επιβαίνοντες. Οι πελάτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε εννέα βαφές αμαξώματος και πέντε οροφής δημιουργώντας 20 διαφορετικούς ελκυστικούς συνδυασμούς που συμπληρώνουν οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου διάστασης από 15 έως 17 ίντσες.

Kia Stonic 16Κατασκευάζεται στην Κορέα
Το Stonic αποτελεί προϊόν της στενής συνεργασίας του στούντιο στην Ευρώπη με εκείνο στην Κορέα. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Sohari (στην Κορέα) και θα διατίθεται με πλήρη εγγύηση για 7 χρόνια ή για 150.000 χιλιόμετρα. Οι πωλήσεις του Stonic στην Ελλάδα αναμένεται τον Οκτώβριο με άγνωστες προς το παρόν τιμές.

KIA STONIC – ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO