spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΑλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας 2018

Αλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας 2018

Νέα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 επεξεργάζεται η κυβέρνηση ή τα σενάρια αλλαγής των τελών κυκλοφορίας ξεκίνησαν για μια ακόμη χρονιά. Είναι τελείως αδύνατον να υπάρξει μια σταθερότητα και σε αυτόν τον τομέα. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα σενάρια οργιάζουν και φυσικά μέσα από τη σεναριολογία κάπου “κάθεται η μπίλια”.

Teli kykloforias 10Συνεπείς, λοιπόν, στη σταθερότητα της σεναριολογίας, τώρα ακούγεται ότι θα αλλάξουν οι κλίμακες. Όσοι γνωρίζουν περισσότερα αναφέρουν ότι θα υπάρξουν ανατροπές. Σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια φαίνεται να βγαίνουν κερδισμένοι όσοι έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο από 12 ετών και άνω.

Ουσιαστικά φαίνεται να επικρατεί η άποψη ότι θα έχουμε τρεις σημαντικές αλλαγές του τρόπου υπολογισμού των νέων τελών κυκλοφορίας. Τα σενάρια αυτά αναφέρουν ότι:

Teli kykloforias 11Θα υπάρξουν μειώσεις για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2005.

Σημαντικές θα είναι και οι μειώσεις για οχήματα πάνω από 2.000 κυβικά και με ημερομηνία κυκλοφορίας πριν το 2005.

Τα κλιμάκια των ασφαλίστρων θα αυξηθούν από 11 σε 18. Τα κλιμάκια θα είναι διαφορετικά. Από 1.072 ως 1.200 κυβικά τα τέλη θα είναι 125 ευρώ και από 1.201 ως 1.357 κυβικά τα τέλη θα είναι 145 ευρώ.

Teli kykloforias 12Τα τέλη κυκλοφορίας θα κοστολογούνται ανά 100 κυβικά. Με τον τρόπο αυτό εξομαλύνονται οι διαφορές που είχαν τα διάφορα οχήματα. Δηλαδή γίνεται προσπάθεια ώστε να μην πληρώνουν τα ίδια τέλη ιδιοκτήτες οχημάτων 1.072 κ. εκ. με εκείνους που έχουν αυτοκίνητο 1.357 κ. εκ.

Προβλέπεται να υπάρξουν κι εξομαλύνσεις διαφορών στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων πριν και μετά την 1η Νοεμβρίου 2010.

Ο “πονοκέφαλος” στα κυβερνητικά κλιμάκια είναι να βρουν λύση για τους
περίπου 50.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κυβισμό άνω των 2.000 κυβικών , οι οποίοι απέσυραν ήδη τις πινακίδες κυκλοφορίας τους και να βρεθεί τρόπος να τις πάρουν πίσω. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες προβλέπεται να πληρώσουν αισθητά μειωμένα τέλη Teli kykloforias 13κυκλοφορίας για τη νέα χρονιά.

Ακούγεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές και σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα των οποίων τα τέλη υπολογίζονται με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους. Δεν θα συνδέονται τα νέα τέλη με τις εμπορικές αξίες και κατά συνέπεια τα παλιά οχήματα θα καταβάλουν ίδια τέλη με πολύ ακριβότερα μοντέλα.

Ίσως ακόμη να είναι πολύ νωρίς. Πάντως τα σενάρια κυκλοφορούν κι εμείς είτε θέλουμε είτε όχι θα πληρώσουμε…

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO