spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΡαγδαίες εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία

Ραγδαίες εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία

Όλα δείχνουν ότι η Carlos Ghosn είχε έτοιμη την απάντηση του στην πρόσφατη Nissan Renault China 10συγχώνευση PSA Group & Opel. Η Renault-Nissan Alliance και η Dongfeng Motor Group Co., Ltd. δημιουργούν εταιρικές σχέσεις για να αναπτύξουν ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Κίνα. Η νεοσυσταθείσα κοινοπραξία eGT New Energy Automotive Co., Ltd. αναμένεται να υποστηρίξει την κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές, βασική προτεραιότητα τόσο για τη Dongfeng Motor Group Co., Ltd. όσο και για τη Renault-Nissan Alliance. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στις βασικές ικανότητες κάθε εταίρου για την παροχή ανταγωνιστικών ηλεκτρικών οχημάτων στην κινεζική αγορά.

Πάνε να “χτυπήσουν” υψηλό μερίδιο
Nissan Renault China 11Το eGT θα σχεδιάσει ένα νέο EV με έξυπνη διασυνδεσιμότητα, το οποίο θα είναι σύμφωνο με τις προσδοκίες των κινεζικών πελατών. Θα αναπτυχθεί από κοινού από τη Συμμαχία και τη Dongfeng σε μια πλατφόρμα SUV τύπου A της Renault-Nissan Alliance. Θα αντλήσει από την παγκόσμια ηγετική θέση στις τεχνολογίες EV και την οικονομικά αποδοτική εμπειρία σχεδιασμού αυτοκινήτων από τη Συμμαχία και το ανταγωνιστικό κόστος κατασκευής της Dongfeng.

Τι δήλωσε ο ισχυρός άνδρας
“Η ίδρυση της νέας κοινής επιχείρησης με την Dongfeng επιβεβαιώνει την κοινή μας δέσμευση για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών ηλεκτρικών οχημάτων για την κινεζική αγορά”, Nissan Renault China 12δήλωσε ο Carlos Ghosn, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault-Nissan Alliance. “Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των κινεζικών πελατών και θα ενισχύσουμε την παγκόσμια ηγετική θέση των ηλεκτρικών οχημάτων μας”.

Τα ποσοστά της νέας εταιρείας
Οι εταιρείες Renault, Dongfeng και Nissan (China) Investment Co., Ltd. (Nissan) υπέγραψαν συμφωνία για τη σύσταση της νέας κοινής επιχείρησης. Η Renault θα κατέχει το 25% του eGT, η Nissan θα κατέχει 25% και η Dongfeng το υπόλοιπο 50%.

Nissan Renault China 13Το νεοσυσταθέν eGT σχεδιάζεται να εδρεύει στην πόλη Shiyan της επαρχίας Hubei στην κεντρική Κίνα. Το ηλεκτρικό όχημα θα παραχθεί στο εργοστάσιο Dongfeng του Shiyan το οποίο έχει παραγωγική ικανότητα και ικανότητα πωλήσεων 120.000 οχημάτων ετησίως. Η έναρξη της παραγωγής της νέας EV προβλέπεται για το έτος 2019.

Ραγδαία αύξηση ηλεκτρικών στην Κίνα
Σύμφωνα με την Κινεζική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, η Κίνα είναι η μεγαλύτερη Nissan Renault China 14αγορά BEV στον κόσμο. Το 2016, 256 879 BEV πωλήθηκαν στην Κίνα, αυξημένα κατά 121% από το προηγούμενο έτος. Κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2017, η παραγωγή των BEV έφτασε τις 223.000 μονάδες και οι πωλήσεις 204.000 μονάδες, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 37,8% και 33,6% αντίστοιχα. Η νέα κίνηση στοχεύει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ταχέως αναπτυσσόμενου κινεζικού τμήματος της αγοράς.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO