spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΣτη Σαγκάη το ηλεκτρικό μέλλον του πλανήτη

Στη Σαγκάη το ηλεκτρικό μέλλον του πλανήτη

Skoda Vision E 02Από αύριο οι μεγάλοι κατασκευαστές “ανοίγουν” τα χαρτιά τους επί Κινεζικού εδάφους για το κοινό. Η μεγάλη επίθεση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεκινά με το Group VW να παρουσιάζει εκτός από το ID στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης (19-28 Απριλίου) και το χαρισματικό Skoda Vision E. Η νέα 5θυρη πρόταση SUV με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Στόχος της Skoda είναι να προσφέρει έως το 2025 πέντε συνολικές ηλεκτρικές προτάσεις σε διάφορες κατηγορίας οχημάτων.

Skoda Vision E 06Όπως έχουμε τονίσει πρόσφατα, κύριο λόγο της “στροφής” των κατασκευαστών στην ηλεκτροκίνηση, αποτελεί η Ε.Ε η οποία έχει θέσει ως στόχο τον μέσο όρο εκπομπών CO2 κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας τα 95 γρ/χλμ μέχρι το 2021. Από την άλλη μεριά οι Κινέζοι έθεσαν τους δικούς τους σκληρότερους στόχους, με τους οποίους επιθυμούν διακαώς να περιορίσουν την μέση κατανάλωση καυσίμου ανά όχημα στα 5 λίτρα/100 χλμ και τις εκπομπές CO2 στα 117 γρ/χλμ.

Skoda Vision E 07Ήδη ο όμιλος της VW έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2025 να πουλήσει στην Κινεζική αγορά 1.000.000 ηλεκτρικά οχήματα. Οι Κινεζικοί στόχοι είναι οι πιο δύσκολοι από όλες τις αγορές και όπως δηλώνει ο γερμανικός όμιλος ” ο χρόνος είναι πολύ λίγος έως το 2020, αλλά θα πρέπει να το πετύχουμε προκειμένου να συμμορφωθούμε με τους στόχους των εκπομπών”.

Skoda Vision E 08Το “δυνατό χαρτί” του Group VW φέρει την ονομασία ID. Πρόκειται για το πρωτότυπο που ήδη έχουμε γνωρίσει. Με διαστάσεις Golf, θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ, θα μπορεί να προσφέρει χώρους και άνεση ενός Passat, με αυτονομία 600 χλμ. Όσο για την τιμή του υπολογίζεται να κοστίζει όσο ένα VW Golf diesel, δηλαδή κάτω από τις 30.000 ευρώ.

Ο όμιλος VW μέχρι το 2025 στοχεύει να ρίξει στην αγορά περισσότερα από 30 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, έτσι ώστε το 20-25% των πωλήσεων, δηλαδή 2 με 3 εκατομμύρια οχήματα το χρόνο να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO