spot_img

Ford Fiesta ST

Ford Fiesta ST 11Η Ford Performance αποκάλυψε την επόμενη γενιά Ford Fiesta ST, με 3-κύλινδρο κινητήρα 1.5L EcoBoost 200 ίππων και ροπής 290 Nm, με 0-100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Η επίσημη πρώτη του θα πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η τρίτη γενιά Fiesta ST θα είναι το πρώτο μοντέλο της Ford Performance με τρικύλινδρο κινητήρα και το πρώτο Fiesta ST με επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes) – που θα επιτρέπουν τη διαμόρφωση των συστημάτων μετάδοσης, διεύθυνσης και ευστάθειας σε ρυθμίσεις Normal, Sport και Track για βελτιστοποιημένη, απολαυστική οδηγική εμπειρία σε όλες τις συνθήκες, από ένα ταξίδι σε αυτοκινητόδρομους μέχρι τη συμμετοχή σε ερασιτεχνικούς αγώνες σε πίστα (track days).Ford Fiesta ST 12

Τα Drive Modes επίσης θα προσαρμόζουν την τεχνολογία Electronic Sound Enhancement (ESE) του Fiesta ST και την ενεργή πεταλούδα στην εξαγωγή με σκοπό μία ακόμα πιο ικανοποιητική οδηγική εμπειρία. Οι τεχνολογίες ενισχύουν το φυσικό, σπορ ήχο του νέου 1.5L EcoBoost που διαθέτει επίσης το πρώτο στη βιομηχανία σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου της Ford για τρικύλινδρο κινητήρα, για περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 κατά 114 g/km περίπου.

Η επόμενη γενιά Fiesta ST που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018 σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις.

Ford Fiesta ST 16Νέος κινητήρας 1.5L EcoBoost
Ο νέος 1.5L EcoBoost χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερσυμπίεσης, άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης και Twin-independent Variable Cam Timing για βελτιστοποιημένες επιδόσεις και οικονομία καυσίμου.

Η νέα τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου της Ford – που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά για τον 1.0L EcoBoost και αποτελεί παγκόσμια πρωτιά για τρικύλινδρο κινητήρα – θα βελτιώσει την κατανάλωση του Fiesta ST χωρίς να επηρεάζει τις επιδόσεις. Ford Fiesta ST 17Για το σκοπό αυτό, θα σταματά αυτόματα την παροχή καυσίμου και τη λειτουργία των βαλβίδων σε έναν από τους κυλίνδρους όταν χρειάζεται, όπως στο ρολάρισμα ή σε διαδρομές με μικρές απαιτήσεις από τον κινητήρα. Η τεχνολογία μπορεί να απενεργοποιεί ή να ενεργοποιεί εκ νέου ένα κύλινδρο σε 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου – 20 φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμμα του ματιού – για κορυφαίες επιδόσεις χωρίς διακοπή.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO