spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣBMW VISION NEXT 100

BMW VISION NEXT 100

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΡΝΑΒΑΣ

BMW VISION NEXT 100 01H BMW κλείνει 100 χρόνια και παρουσιάζει μια μοτοσυκλέτα για τα επόμενα 100. Το όραμα» για ένα εντελώς «άλλο» δίτροχο όχημα παρουσιάστηκε στο Los Angeles των ΗΠΑ, στην έκθεση Iconic Pulse και έχει βαυαρική υπογραφή..
Η Vision Next 100 δεν είναι μια μοτοσυκλέτα σαν τις άλλες. Δεν προορίζεται να κυκλοφορήσει άμεσα και ίσως να μην τη δούμε ποτέ παρκαρισμένη στο δρόμο. Ο λόγος δεν είναι μόνο το φουτουριστικό design που θυμίζει τη μοτοσυκλέτα σούπερ ήρωα σε χολιγουντιανή παραγωγή, αλλά και όλες οι τεχνολογικές καινοτομίες που φέρει. Αλλά μιας και αρχίσαμε με το σχεδιασμό, να σας πούμε πως οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου τομέα εμπνεύστηκαν από την R32 του 1923! Ταυτόχρονα, το σχήμα του κινητήρα, αν και ηλεκτρικός, θυμίζει έντονα Boxer. Πιστοί στην παράδοση οι σχεδιαστές της BMW Motorrad.

BMW VISION NEXT 100 02Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Όσον αφορά το πλαίσιο, είναι καλυμμένο με ύφασμα σε μαύρο ματ και επίσης είναι ελαστικό! Είναι η μαύρη επιφάνεια που φαίνεται στις φωτογραφίες. Τι σημαίνει αυτό; Πως ανάλογα με την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας το πλαίσιο αλλάζει.
Είστε κολλημένοι ανάμεσα σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα ή θέλετε να ξεπαρκάρετε. Η μοτοσυκλέτα λυγίζει και σας επιτρέπει τον ελιγμό. Όπως επίσης γίνεται πιο άκαμπτο όταν τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν. Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα «έξυπνο» πλαίσιο που υποβοηθά την οδήγηση της Vision Next 100. Επίσης, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της BMW Motorrad οι επιφάνειες της κατασκευής τους χαρίζουν στον αναβάτη τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Όπως κάνει μια μοτοσυκλέτα με ολόσωμο φέρινγκ. Όταν θα το οδηγήσουμε θα σας πούμε… Αναρτήσεις όπως βλέπετε δεν υπάρχουν. Αυτό τον τομέα σε συνεργασία με το ελαστικό πλαίσιο το αναλαμβάνουν τα ελαστικά, τα οποία θα έχουν μεταβλητό πέλμα! Δηλαδή θα αλλάζουν ανάλογα με την επιφάνεια που κινείται η μοτοσυκλέτα.

BMW VISION NEXT 100 06Ασύλληπτο! Περισσότερες λεπτομέρειες όμως δεν δόθηκαν. Πώς να δοθούν;
Ο κινητήρας είναι ηλεκτρικός. Ok δεν είναι αυτό το εντυπωσιακότερο στοιχείο πάνω στη Vision. Όμως εκτός από ηλεκτρικό αλλάζει και μέγεθος! Ναι, καλά διαβάσατε… Όταν είναι σταματημένη ο κινητήρας μικραίνει. Όταν κινείται μεγαλώνει τόσο ώστε να βελτιώσει την αεροδυναμική και να προστατεύσει τον αναβάτη. Να γιατί boxer! Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του project μια μοτοσυκλέτα που προορίζεται για το μέλλον θα πρέπει να είναι εναρμονισμένη πλήρως με την ψηφιακή τεχνολογία. Θα μπορεί να γνωρίζει τις κινήσεις των υπόλοιπων οχημάτων και να προβλέπει πιθανούς κινδύνους. Ταυτόχρονα θα ισορροπεί μόνη της με αποτέλεσμα -σύμφωνα με τη BMW- να μην πέφτει ποτέ! Μεγάλη κουβέντα όταν μιλάμε για δίτροχο.

BMW VISION NEXT 100 07Θα είναι ικανή να πάρει τον έλεγχο από τον αναβάτη ανά πάσα στιγμή θεωρήσει πως υπάρχει μια επικίνδυνη κατάσταση. Να υποδεικνύει τις κατάλληλες γραμμές, τη γωνία κλίσης και την ταχύτητα μέσα στη στροφή. Και αφού λοιπόν προστατεύει τον αναβάτη 100% δεν χρειάζεται κράνος(!) αλλά ένα επίσης φουτουριστικό ζευγάρι γυαλιά που θα λειτουργεί ως head up dsplay. Όλες οι πληροφορίες θα περνάνε μέσα από εκεί και ανάλογα με το που στρέφει ο αναβάτης το βλέμμα του αυτές θα αλλάζουν. Ζαλιστήκαμε… Η στολή αναβάτη που βλέπετε στις φωτογραφίες θα είναι απαραίτητη σε όποιον/όποια οδηγεί το Vision. Είναι κατασκευασμένη από ειδικό ύφασμα ώστε να δροσίζει και να ζεσταίνει όταν πρέπει. Είναι σχεδιασμένη να κρατά τον αναβάτη ξεκούραστο και φέρει αισθητήρες παλμογράφου και ρυθμιστή θερμοκρασίας σώματος. Προστατευτικά; Τι να τα κάνετε; Αφού είπαμε πως δεν θα πέσετε ποτέ.

Video

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO