spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΑΘΗΝΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΑΘΗΝΑ

Άργησε και δεν αυγάτισε

Φωτογραφίες: Νίκος Βιτσιλάκης

2 Αυξάνονται και πληθύνονται οι κλασσικές προτάσεις από την Triumph, που πλέον περιλαμβάνουν πάνω από δέκα μοντέλα!Κάτι λιγότερο από 9 χρόνια είχε να γίνει έκθεση με την ευθύνη του σύνδεσμου εισαγωγέων (ΣΕΑΑ) και η δίψα του κόσμου να βιώσει το θεσμό ήταν όντως μεγάλη

O χώρος που φιλοξενήθηκε η επαναβιώσασα “επίσημη” έκθεση ήταν το κέντρο ξιφασκίας στο Ελληνικό, μια παραλληλόγραμμη αίθουσα που κατάφερε να φιλοξενήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσωπειών μοτοσυκλετών και scooter και ελάχιστες εξοπλισμού αναβάτη και αξεσουάρ.

4 Δίτροχες αλλά και τρίτροχες προτάσεις στο περίπτερο της Piaggio, με τη γκάμα να μεγαλώνει διαρκώςΤα περίπτερα των μοτο-εταιριών ήταν προσεγμένα και φιλοξένησαν την ομοίως συντριπτική πλειοψηφία των νέων μοτοσυκλετών και scooter του 2017, όπως επίσης και αρκετά αγωνιστικά και βελτιωμένα μοντέλα, ακόμα και πρωτότυπα ελληνικής κατασκευής.

Πολύς κόσμος πήγε να δει από κοντά τις μοτοσυκλέτες motoGP και SBK των Honda, KTM, Yamaha και Aprilia αντίστοιχα, όπως επίσης και άλλος τόσος για να ψηλαφίσει τα νέα “17ρια” μοντέλα και να ενημερωθεί γύρω από αυτά.

11 άμπολλα τα νέα μοντέλα από τις Ducati και Scrambler Ducati, δημιουργούν μια γκάμα που συγκινεί μυημένους και αμύητουςΝα μάθει δηλαδή περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, τιμές, διαθεσιμότητα, αλλά και να φωτογραφηθεί με τα μοντέλα πάσης φύσεως που κοσμούσαν την έκθεση. Κάτω από τον τίτλο του event, που λέει έκθεση μοτοσυκλέτας σκέτο και όχι αξεσουάρ – εξοπλισμού κλπ, τα πράγματα για τον επισκέπτη ήταν πολύ καλά. Πέραν της εύκολης πρόσβασης και του απέραντου πάρκινγκ, υπήρχαν τα περισσότερα 17 Αγωνιστικό look, χρηστικός χαρακτήρας και το CRF 250L Rally Edition έκλεψε καρδιές μικρών και μεγάλωννέα μοντέλα και σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, οπότε ..στόχος επετεύχθη.

Τα περίπτερα των εταιριών αποδείχθηκαν πρακτικά και φιλόξενα, ο κόσμος, τουλάχιστον τις τρεις μέρες που ήμουν εκεί, ήταν πολύς αλλά όχι ασφυκτικός, οπότε υπήρχε ο ..χωροχρόνος για να ξοδέψει κάποιος γύρω ή και πάνω στην αγαπημένη του.

3 Mε τις τιμές να ξεκινούν από τα 7.500 ευρώ, όλοι μπορούν να πάρουν Harley σήμεραΟι ΚΤΜ, Harley και Triumph, όπως επιβάλλει και η ταυτότητά τους, είχαν διαφοροποιημένη παρουσία και ιδιαίτερα καλαίσθητη, ξεφεύγοντας η κάθε μία με τον τρόπο της από τα τετριμμένα.

Πάντως, το επαναλαμβάνω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, όλα τα περίπτερα των μοτο-εταιριών ήταν πολύ προσεγμένα και καλοστημένα, απλά έμοιαζαν πολύ το ένα με το άλλο.

Γ14 Με τις ευλογίες της ΚΤΜ, τα χωμάτινα Husqvarna έχουν ξεφύγει για τα καλάια τους “αξεσουαράδες” τα είπαμε νωρίτερα, φτωχή αριθμητική παρουσία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρχαν κάποιοι λίγοι με προσεγμένα περίπτερα και μια σχετική ποικιλία προϊόντων. Φτωχές όμως ήταν και οι παράλληλες δραστηριότητες, αλλά πρώτη φορά ήταν μετά από τόσα χρόνια, μέσα στην κρίση πολλά πράγματα δικαιολογούνται και αυτή η απουσία ας μπει στη σχετική λίστα.

15 Φουλ μοντέλα σε παπιά και scooter μικρού κυβισμού από την ολοένα ανερχόμενη Gemini MotorsΕμένα δεν μου πέφτει περισσότερος λόγος, παρά μόνο να ευχηθώ του χρόνου να δω τις επιθυμίες των περισσότερων επισκεπτών να υλοποιούνται.

Από το να υπάρχουν περισσότερες δραστηριότητες και αξεσουάρ, μέχρι να είναι καθαρές οι τουαλέτες και στα μπαρ να μην επιτρέπεται το κάπνισμα.

18 Δεν μοιάζει με το “¨παλιό” αλλά μόνο και μόνο που το λένε Κawasaki Ζ900 του δίνει πολλούς πόντουςΠιστεύω στις εικόνες που ακολουθούν να καταφέρω να σας μεταφέρω το όλο αισιόδοξο κλίμα της έκθεσης.

Και όσον αφορά τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν, που ήταν απρόσμενα πολλά, θα επανέρθουμε με αναλυτικές παρουσιάσεις και αφιερώματα ανά κατηγορία.

28 Η αγάπη για τους αγώνες δεν κρύβεταιΈχω την αίσθηση ότι το 2017 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για το χώρο της μοτοσυκλέτας και πως η πληθώρα νέων μοντέλων θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στις πωλήσεις.

Υπάρχουν πλέον μοτοσυκλέτες και scooter για όλα τα γούστα και για περισσότερα πορτοφόλια, τα χρηματοδοτικά προγράμματα έχουν αυξηθεί όσον αφορά στις εγκρίσεις τους και η άνοιξη είναι η κατάλληλη περίοδος για να αφήσουμε τα αυτοκίνητα στο γκαράζ.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO