spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣHUSQVARNA MOTUL MX TEAM

HUSQVARNA MOTUL MX TEAM

PRESS INFORMATION, 28.02.2017

Ο ΑΡΗΣ ΤΣΑΡΝΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ Α’ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΧ1

Aris Tsarnas_2Βρισκόμενοι σε κορυφαία αγωνιστική φόρμα, οι δύο αναβάτες της Husqvarna MOTUL MX Team, Άρης Τσαρνάς και Αλέξανδρος Γεωργαντάς, ολοκλήρωσαν τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross στα Γιαννιτσά με μία νίκη σε σκέλος κι ένα απόλυτο σερί τεσσάρων τερματισμών στην πρώτη τριάδα στους τέσσερις αγώνες που συμμετείχαν.

Σε μία ξεκάθαρη επίδειξη δυνάμεων ο Άρης Τσαρνάς έφυγε μπροστά αμέσως μετά το πέσιμο της σχάρας εκκίνησης στο πρώτο σκέλος της ΜΧ1. Εκμεταλλευόμενος την προοδευτική και πλούσια παροχή δύναμης της HUSQVARNA FC 450, ο αναβάτης από την Κω κατάφερε να διατηρήσει ένα σταθερό γυρολόγιο έως το τέλος, χαρίζοντας έτσι στην Husqvarna MOTUL MX Team την πρώτη της νίκη για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Aris Tsarnas_1Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ1, ο Άρης δεν είχε ανάλογα καλή εκκίνηση, με αποτέλεσμα να βρεθεί ένατος στην αρχή του αγώνα. Καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να πλησιάσει τους πρωτοπόρους έκανε αρκετές προσπεράσεις καταφέρνοντας να περάσει την καρό σημαία στην τρίτη θέση. Με μία νίκη και μία τρίτη θέση ο Άρης έκλεισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην δεύτερη θέση της κατάταξης στην ΜΧ1.

Απολαμβάνοντας ένα ανάλογα καλό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο ο αναβάτης της Husqvarna MOTUL MX Team για την κατηγορία ΜΧ2 Αλέξανδρος Γεωργαντάς πάλεψε για την κορυφή και στα δύο σκέλη της κατηγορίας. Πετυχαίνοντας μία πολύ καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος ο αναβάτης από την Κατερίνη βρέθηκε στην πρωτοπορία του αγώνα για σύντομο διάστημα, προτού τελικά τερματίσει το σκέλος στην τρίτη θέση.

Alexis Georgantas_1Παρά την όχι τόσο καλή του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος, ο Αλέξανδρος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Ολοκληρώνοντας μία σειρά από επιτυχημένες προσπεράσεις, βρέθηκε να τερματίζει ξανά τρίτος για να πάρει τελικά την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη της ΜΧ2.

Η Husqvarna MOTUL MX Team θα επιτρέψει στην αγωνιστική δράση στον επόμενο αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στη Χαλκίδα, στις 11/12 Μαρτίου.

Άρης Τσαρνάς: “Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη στο πρώτο σκέλος και τη δεύτερη θέση της γενικής. Από την πρώτη στιγμή που οδήγησα τη νέα FC 450 αισθάνθηκα πολύ άνετα επάνω της. Τους τελευταίους μήνες δουλέψαμε αρκετά με την ομάδα ώστε να βρούμε το ιδανικό στήσιμο στον τομέα των αναρτήσεων. Στις δύσκολες συνθήκες των Γιαννιτσών ήταν μεγάλο ατού να έχω μία τόσο αποτελεσματική μοτοσυκλέτα. Στο πρώτο σκέλος έφυγα πρώτος και κάνοντας διαφορά ασφαλείας μπορούσα να ελέγχω την κατάσταση. Γενικά, ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, με την πίστα να γλιστρά αρκετά και να μη δίνει ευκαιρίες για προσπεράσεις. Ξεκινώντας από την ένατη μόλις θέση στο δεύτερο σκέλος, πίεσα αρκετά και κατάφερα να τερματίσω στην τρίτη θέση.”

Alexis Georgantas_2Αλέξης Γεωργαντάς: “Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που πετύχαμε στα Γιαννιτσά. Το τελευταίο διάστημα δεν έχω μπορέσει να οδηγήσω την FC 250 μου όσο θα ήθελα. Παρ’ όλα αυτά, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και πέτυχα δύο τερματισμούς στην τριάδα της ΜΧ2. Στο πρώτο σκέλος είχα πολύ καλή εκκίνηση και βρέθηκα για ένα διάστημα να οδηγώ τον αγώνα. Μετά από δυνατές μάχες με τους συναθλητές μου τελικά τερμάτισα τρίτος. Δεν είχα τόσο καλή εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος κι αυτό με ανάγκασε να κάνω αρκετές προσπεράσεις. Έφτασα πάλι να τερματίσω στην τρίτη θέση και αυτό με έκανε να ολοκληρώσω τον αγώνα τρίτος στη γενική κατάταξη της κατηγορίας.”

Husqvarna Motul Paddock_TeamΙάσονας Μπιζιργιάννης – Team Manager – Husqvarna Motorcycles Hellas: “Δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα καλύτερο ξεκίνημα στη χρονιά. Έχοντας δέσει απόλυτα με τη νέα του FC 450 ο Άρης απέδειξε πως εκτός από ταχύτατος είναι και σταθερός. Η επίδοσή του στο πρώτο σκέλος νομίζω δεν άφησε καμία αμφιβολία για το ότι φέτος θα είναι ένας από τους κύριους διεκδικητές του τίτλου στην ΜΧ1. Όσο για τον Αλέξανδρο, μπήκε κι αυτός δυνατά στη μάχη της ΜΧ2 δείχνοντας ότι έχει τα προσόντα να κυνηγήσει την κορυφή. Φεύγουμε από τα Γιαννιτσά γεμάτη χαρά για τα αποτελέσματα των αναβατών μας, αλλά και μία μεγάλη ανυπομονησία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.”

Αποτελέσματα – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, 1ος Γύρος
ΜΧ1 – Τελικά
1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 47βαθμοί; 2. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 45; 3. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 38

ΜΧ1 – 1ο Σκέλος
1. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 16 γύροι, 28:57.538; 2. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 29:00.242; 3. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) 29:39.998

ΜΧ1 – 2ο Σκέλος
1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 16 γύροι, 29:37.722; 2. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 29:43.041; 3. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 29:45.358

ΜΧ2 – Τελικά
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 50βαθμοί; 2. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) 40; 3. Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) 40

ΜΧ2 – 1ο Σκέλος
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 16 γύροι, 29:05.561; 2. Κωνσταντίνος Μπετίνης (Honda) 29:59.221; 3. Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) 30:06.171

ΜΧ2 – 2ο Σκέλος
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 16 γύροι, 30:07.527; 2. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) 30:47.166; 3. Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) 30:49.194

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO