spot_img

Pirelli P Zero

Pirelli P-ZeroΜε συνολικά 11 μέλη στην οικογένεια P Zero σήμερα, πρόκειται για ένα ελαστικό το οποίο δημιουργήθηκε το 1986 για να εφοδιάσει την κορυφαία, τότε, Lancia Delta S4 Rally, πριν χρησιμοποιηθεί σαν εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης στη Ferrari F40 την αμέσως επόμενη χρονιά.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, η Pirelli λανσάρει την πιο πρόσφατη έκδοση του ελαστικού, στοχεύοντας να ικανοποιηθεί η αυξανόμενη ζήτηση για επιδόσεις, αξιοπιστία και ασφάλεια, και να ενισχυθεί η στρατηγική Perfect Fit (τέλεια εφαρμογή) της Pirelli, που σημαίνει ένα ελαστικό ‘κομμένο και ραμμένο στα μέτρα’ κάθε μοντέλου.

Το κύριο χαρακτηριστικό του νέου P Zero είναι η ικανότητά του να διασφαλίζει μέγιστη ευστάθεια ακόμα και στις υψηλότερες ταχύτητες: όπως τα αντίστοιχα ελαστικά της Formula . Η τεχνολογία F1 Bead προέρχεται απευθείας από τη Formula 1, αξιοποιώντας μία εξαιρετικά άκαμπτη γόμα στην περιοχή του στεφανιού που επιτρέπει ταχεία και ακριβή απόκριση διεύθυνσης, αποφεύγοντας τις όποιες απροσδόκητες απώλειες πλευρικής πρόσφυσης. Με την τεχνολογία F1 Bead, οι δυνάμεις που επενεργούν στο στεφάνι και το προφίλ κατανέμονται πιο ομοιόμορφα, που κατ’ επέκταση μειώνει την όποια απώλεια επιδόσεων και αυξάνει την ακεραιότητα του σκελετού όταν καταπονείται από υψηλά φορτία και ταχύτητες. Σαν αποτέλεσμα, η συμπεριφορά του ελαστικού είναι πιο γραμμική και προβλέψιμη, με το όριο των επιδόσεων να επιτυγχάνεται σταδιακά.

Pirelli P-ZeroΚάνοντας το αποτύπωμα πλατύτερο χάρη στο προφίλ αυξημένης χιλιομετρικής απόδοσης – Extended Range Profile, οι μηχανικοί κατάφεραν να διασφαλίσουν πιο ομοιόμορφη φθορά που παρατείνει την ωφέλιμη ζωή του ελαστικού και τελικά συμβάλλει στην οικονομία.

Η αύξηση του αριθμού αυλακώσεων καθώς και τα βαθύτερα και φαρδύτερα κανάλια στην επιφάνεια βελτιώνουν τη συμπεριφορά στην υδρολίσθηση, που μεταφράζεται σε αυξημένη κατά 10% ικανότητα αποβολής νερού, συμβάλλοντας στο ασφαλέστερο και σταθερότερο φρενάρισμα σε βρεγμένες συνθήκες.

Η ειδική χάραξη του πέλματος μειώνει το θόρυβο που περνά στην καμπίνα, βελτιώνοντας την οδηγική άνεση. Ακόμη, ο συνδυασμός νέων τεχνικών μοντελοποίησης που έχουν βελτιστοποιήσει το προφίλ του καλουπιού, μαζί με μία μείωση βάρους και τη χρήση υλικών με υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο (silica) (πάνω από 80%) έχει επιφέρει 15% μείωση της αντίστασης κύλιση, αλλά και στη μείωση της κατανάλωσης.

Το νέο P Zero μπορεί να λανσαρίστηκε τώρα, αλλά ήδη συνοδεύεται από 60 εγκρίσεις τύπου. Το ένα στα δύο αυτοκίνητα Prestige που ταξινομούνται κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο εφοδιάζεται με ελαστικά Pirelli, όπως η Lamborghini Centenario, η Ferrari GTC4 Lusso, η Mercedes GT AMG και η Porsche Boxter.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO