spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣCitroen C3 WRC concept

Citroen C3 WRC concept

Citroen-C3_WRC_Concept-2016-1280-04Οι Γάλλοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη επιστροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Στοχεύοντας στην κορυφή, αποκάλυψαν το πρωτότυπο αγωνιστικό C3 WRC, με το οποίο η ομάδα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο στο ράλι του Μόντε Κάρλο για το πρωτάθλημα του 2017.

Τηρώντας κατά γράμμα τις νέες προδιαγραφές της FIA για το 2017, όλα τα συμμετέχοντα αγωνιστικά αυτοκίνητα στο WRC οφείλουν να διαθέτουν ιδιαίτερα επιθετικά bodykit , αλλά και μεγαλύτερο turbo έτσι ώστε να μπορούν να είναι ιδιαίτερα σβέλτα στις στροφές, προσφέροντας μεγαλύτερη πρόσφυση και κάθετη δύναμη.

Το C3 WRCconcept ¨πατάει¨ πάνω στο νέο C3, η παγκόσμια παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στο σαλόνι του Παρισιού. Το νέο “όπλο” της γαλλικής ομάδας είναι πιο φαρδύ με μεγαλύτερη μάσκα και μια τεράστια πτέρυγα η οποία προεξέχει κατά 50 χλστ. από τον προφυλακτήρα. Το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης έχει ηλεκτρονικό έλεγχο, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA. Τώρα έχει μειωμένο βάρος κατά 50 κιλά και ηλεκτρονικά μπλοκέ διαφορικά, με τον “μικρό” των 1.600 κ. εκ. κινητήρα, με τουρμπίνα διατομής 6 χλστ. και πίεση στα 2,5 bar να αποδίδει ισχύ κοντά στους 380 ίππους.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO