spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΑναπαλαίωση μιας Jaguar XK 120 του 1953

Αναπαλαίωση μιας Jaguar XK 120 του 1953

Jaguar XK 120 1953 16Σεβασμός σε μοναδικά – ιστορικά κομμάτια της αυτοκίνησης και σε αυτούς που γνωρίζουν πως να τα “ξαναγεννάνε”. Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη όταν το διαπιστώσαμε από κοντά. Μια σπάνια Jaguar XK 120 του 1953 έφθασε από Βέλγο μεγαλοσυλλέκτη στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε να αναπαλαιώνεται με κάθε σεβασμό στην ιστορία και στη λεπτομέρεια.

Το εν λόγω “ατελιέ”, διότι περί πραγματικής τέχνης και ιστορίας πρόκειται, λειτουργεί στη Newland, στη δυτική Θεσσαλονίκη, στο 1ο χλμ. της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης- Μενεμένης, τηλ. 2310 649611και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο www.newland@hol.grJaguar XK 120 1953 13

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω εταιρεία ασχολείται με κάτι παρόμοιο. Ήδη έχουν περάσει από τον χώρο αυτό πολλά και μοναδικά ιστορικά αυτοκίνητα, τα οποία αναπαλαιώθηκαν με αριστοτεχνικό τρόπο και πουλήθηκαν από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς οίκους δημοπρασιών από τους ευρωπαίους συλλέκτες ιδιοκτήτες τους.

Jaguar XK 120 1953 17Το σημαντικό είναι ότι κύκλοι της Ευρώπης που ασχολούνται με τα παλιά και ιστορικά αυτοκίνητα, “ανακάλυψαν” την Newland η οποία έχει το χάρισμα της μοναδικής αυτής τέχνης. Μάλιστα είναι τόσο επιτυχημένη η πιστή αναπαλαίωση των αυτοκινήτων, που με την επιστροφή στους ιδιοκτήτες – εμπόρους τους, “έπιασαν” ιδιαίτερα υψηλή τιμή, λόγω της εξαιρετικής δουλειάς που έγινε από ελληνικά χέρια μαστόρων με μεράκι και γνώση.

Jaguar XK 120 1953 15Μια σπάνια Jaguar XK 120 του 1953 ήδη ξεκίνησε να αναπαλαιώνεται στο χώρο αυτό. Κάποια τμήματα του αυτοκινήτου δεν υπάρχουν και οι μερακλήδες τεχνίτες ασχολήθηκαν με την κατασκευή τους εξ αρχής. Όπως για παράδειγμα το πίσω φτερό της υπέροχης Jaguar. Αξίζει να εντοπίσουμε στις φωτογραφίες ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει εμπρός και πίσω καπό από αλουμίνιο, ενώ οι δύο του πόρτες είναι ξύλινες! Άλλες εποχές, ρετρό αναμνήσεις, μοναδικές τεχνικές γνώσεις από ανθρώπους που αγαπούν το παλιό ιστορικό αυτοκίνητο.

1953 Jaguar XK 120

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO