spot_img

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio 10Διαθέσιμο είναι και στη χώρα μας το πρώτο SUV στην ιστορία της Μιλανέζας Κυρίας , το Alfa Romeo Stelvio. Προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις και με δύο κινητήρες. Ο πρώτος είναι ντίζελ 2,2 λιτ. ισχύος 210 ίππων, με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση Q4 all-wheel drive. Η προτεινόμενη τιμή της στη Super έκδοση είναι 57.000€.

Alfa Romeo Stelvio 13Υπάρχει όμως διαθέσιμη και έκδοση με κινητήρα βενζίνης. Πρόκειται για τον 2λιτρο υπέρ-τροφοδοτούμενο ισχύος 280 ίππων, επίσης με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση , με τελική 230 χλμ/ώρα και 0-100 σε 5,7 δευτ. Η έκδοση Launch Edition κοστίζει 70.300€.

Το Stelvio (απ’ όπου προήλθε η ονομασία του ιταλικού μοντέλου) είναι το μεγαλύτερο ορεινό πέρασμα στην Ιταλία, όπου τα 20 χιλιόμετρα ασφάλτου και οι περισσότερες από 75 στροφές που το διέρχονται, διαμορφώνουν μία άκρως απαιτητική ορεινή διαδρομή.

Alfa Romeo Stelvio 16Διαθέτει συστήματα ασφαλείας που περιλαμβάνονται στον βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό ανάλογα με την έκδοση. Το πιο σημαντικό σύστημα είναι το Integrated Brake System (IBS), το καινοτόμο ηλεκτρομηχανικό σύστημα που επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ του συστήματος ευστάθειας και του παραδοσιακού σέρβο, εξασφαλίζοντας άμεση απόκριση των φρένων και επομένως, πολύ μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης κατά το φρενάρισμα. Υπάρχουν ακόμη το Forward Collision Warning και το Autonomous Emergency Brake και το Lane Departure Warning. Άλλα προηγμένα συστήματα είναι και το Blind Spot Monitoring (BSM) με το Rear Cross-Path Detection, καθώς και το Active Cruise Control.

Alfa Romeo Stelvio 17Αναμένονται και νέοι κινητήρες
Η γκάμα θα ολοκληρωθεί με νέους κινητήρες που περιλαμβάνουν τον υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο βενζινοκινητήρα 200 ίππων και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων 180 ίππων, οι οποίοι θα εφοδιαστούν παράλληλα με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων ενώ ο βενζινοκινητήρας θα διαθέτει και το σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive. Η έκδοση πετρελαίου 2,2 λίτρων 180 ίππων θα διατίθεται και με μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς.

Alfa Romeo Stelvio 14Εκδόσεις
Η γκάμα περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις Stelvio, Super και Business. Από τη στιγμή του λανσαρίσματος του μοντέλου, ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 13 χρώματα αμαξώματος και 13 ζάντες αλουμινίου (από 17 ιντσών έως 20 ιντσών).

Στην Ελλάδα, η Alfa Romeo Stelvio προσφέρεται με 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια οδική βοήθεια, 5 χρόνια service και 5 χρόνια ευνοϊκή χρηματοδότηση μέσω FCA Bank, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να φτάσουν στο τέλος Μαρτίου.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO