spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣADAC Opel Rally Cup

ADAC Opel Rally Cup

ADAC Opel Rallye Cup 10Εξακολουθεί να παραμένει το δυνατότερο ενιαίο πρωτάθλημα Ράλι της Ευρώπης. Το ADAC Opel Rally Cup στην πέμπτη του αγωνιστική περίοδο διατηρεί κορυφαία δημοτικότητα σε έναν θεσμό που απευθύνεται σε νέους οδηγούς. Διοργανώνουν από κοινού η ADAC και η Opel και επιβεβαιώνεται από το ρεκόρ συμμετοχών και το διεθνή χαρακτήρα του ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Φέτος, 24 πληρώματα από 13 χώρες χάρισαν συναρπαστικό θέαμα με την εντυπωσιακή οδήγηση και τις σκληρές μεταξύ τους μάχες, στο τιμόνι των αγωνιστικών Opel ADAM Cup των 140 ίππων.

Tom KristenssonΟ 26χρονος Σουηδός Tom Kristensson κατέκτησε τον τίτλο στο δραματικό φινάλε της σεζόν, στο ADAC 3-Städte Rally της Βαυαρίας. Η πέμπτη νίκη της χρονιάς για τον 22χρονο Jacob Lund Madsen από τη Δανία, το μεγάλο αντίπαλο του Kristofensson στη διεκδίκηση του τίτλου, δε στάθηκε αρκετή. Καθώς ο Madsen δεν είχε συμμετάσχει σε δύο αγώνες του θεσμού λόγω τραυματισμού, οι 16 βαθμοί της δεύτερης θέσης ήταν αρκετοί για να πάρει τον τίτλο ο Kristofensson. Τρίτος στην κατάταξη αναδείχτηκε ο Calvin Beattie από τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ ακολούθησαν ο Σλοβένος Tom ADAC Opel Rallye Cup 11Novak και ο Γερμανός οδηγός με την καλύτερη κατάταξη, ο Nico Knacker στην 5η θέση.

Μετά από μία επιτυχημένη χρονιά, ο Kristensson επιλέχτηκε από τετραμελή επιτροπή της ADAC και της Opel ως ο νέος οδηγός της ομάδας ADAC Opel Rally Junior για το 2018. Την επόμενη σεζόν, ο Σκανδιναβός θα συμμετάσχει στην κατηγορία Junior του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (FIA ERC Junior U27) στο τιμόνι του εργοστασιακού ADAC Opel Rallye Cup 12Opel ADAM R2, ακολουθώντας την πορεία εργοστασιακών οδηγών της Opel, όπως οι Emil Bergkvist το 2015, Marijan Griebel το 2016 και Christopher Ingram το 2017, οι οποίοι κατέκτησαν τον τίτλο του Πρωταθλήματος Junior τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Διευθυντής της Opel Motorsport, Jörg Schrott, δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος για τη φετινή χρονιά: «Για μία ακόμα φορά το ADAC Opel Rally Cup ήταν η εγγύηση για συναρπαστικούς αγώνες Ράλι με νέα ταλέντα. Ο αυξημένος αριθμός ξένων οδηγών δείχνει ADAC Opel Rallye Cup 13ότι η ADAC και η Opel έχουν δημιουργήσει σε διεθνές επίπεδο μία απαράμιλλη βάση. Το γεγονός ότι πέντε κορυφαίοι οδηγοί του θεσμού, όπως οι Marijan Griebel, Fabian Kreim, Emil Bergkvist, Julius Tannert και Jari Huttunen, τα έχουν καταφέρει ήδη στη διεθνή σκηνή των Ράλι, είναι η απόδειξη ότι δεν έχουμε αρκεστεί μόνο στο να μιλάμε για προώθηση νέων ταλέντων, αλλά το κάνουμε και πράξη.»

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO