spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΤο Comeback της Volkswagen 30 χρόνια μετρά

Το Comeback της Volkswagen 30 χρόνια μετρά

Pikes Peak VW 10Η μεγάλη επιστροφή για τη VW Motororsport στα αγωνιστικά δρώμενα της άλλης πλευρά του Ατλαντικού θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στο Peak Hill Climb, του δεύτερου μακροβιότερου αγωνιστικού θεσμού στις Η.Π.Α., μετά τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης.

Και η επιστροφή αυτή θα είναι με μια εντυπωσιακή παρουσία. Θα συμμετέχει με ένα άκρως εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για το συγκεκριμένο αγωνιστικό η εταιρεία δεν έδωσε καμιά επιπλέον πληροφορία. Η συγκεκριμένη ανάβαση είναι παγκοσμίως διάσημη για τη δυσκολία της. Pikes Peak VW 11Και βέβαια, στο Pikes Peak έχουν συμμετέχει τα μεγαλύτερα ονόματα της αγωνιστικής αυτοκίνησης. Είναι μια δοκιμασία στα 14.000 πόδια και βρίσκεται στα Rocky Mountains του Κολοράντο.

Τριάντα χρόνια μετά η γερμανική εταιρεία επιστρέφει για να συνεχίσει ότι άφησε το 1987. Τότε, είχε χρησιμοποιήσει ένα ταχύτητο VW Golf που φιλοξενούσε δύο κινητήρες των 1.800 κ. εκ. Όπως αποδείχθηκε δεν ήταν εντελώς αξιόπιστο. Πάντως η εταιρεία φρόντισε να ετοιμάσει ένα σχετικό βίντεο από εκείνη τη Volkswagen electric race carχρονιά, προαναγγέλλοντας και την επιστροφή της στο βουνό.

Με ένα νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο η VW επιστρέφει στη φημισμένη αναβάβαση του Pikes Peak. Στις 24 Ιουνίου του 2018 θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Volkswagen at the Pikes Peak mountain race

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO