spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΟι Καταλανοί ύψωσαν την ελληνική σημαία

Οι Καταλανοί ύψωσαν την ελληνική σημαία

Μεγάλη αγωνιστική επιτυχία με ελληνικά χρώματα στην Καταλωνία. Ο Ιορδάνης Serderidis 10Σερδερίδης τερμάτισε στην τρίτη θέση του WRC Trophy στο Ράλι Καταλωνίας. Ο συμπατριώτης μας συνεχίζει να έχει βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου στο θεσμό που αφορά οδηγούς με WRC αυτοκίνητα προηγούμενης γενιάς και απευθύνεται σε ιδιώτες. Ο αγώνας ήταν μικτός με το πρώτο σκέλος να διεξάγεται κυρίως σε χωμάτινη επιφάνεια και τα δύο υπόλοιπα σε ασφάλτινο τερέν, με τον Έλληνα οδηγό να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες και να τερματίζει σε άλλο ένα ράλι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι μηχανικοί έκαναν το θαύμα τους
Serderidis 11Ενώ αρχικά δυσκολεύτηκε την Παρασκευή, ο οδηγός της Citroen DS3 WRC βελτίωσε την απόδοσή του στη συνέχεια, πετυχαίνοντας τον αρχικό στόχο που είχε θέσει: «Κάνοντας έναν απολογισμό του αγώνα, πρωτίστως πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μηχανικούς μου που άλλαξαν το setup του αυτοκινήτου σε πολύ λίγο χρόνο, μετατρέποντάς το από χωμάτινο σε ασφάλτινο το βράδυ της Παρασκευής. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την οδήγησή μου στο χώμα, ωστόσο στην Serderidis 12άσφαλτο ανεβάσαμε ρυθμό και εν τέλει ανεβήκαμε στη ράμπα του τερματισμού. Είναι δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος και να οδηγήσεις με καθαρό μυαλό, όταν πάση θυσία πρέπει να φέρεις το αυτοκίνητο στον τερματισμό. Κρατάμε το ότι βελτιωθήκαμε αισθητά και στις δύο επιφάνειες, γεγονός που θα μας βοηθήσει στους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη.

Serderidis 13Με πιθανότητες να χρηστεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ο Ιορδάνης Σερδερίδης βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Με δεδομένο ότι ο πρωτοπόρος έχει ολοκληρώσει τους αγώνες που μπορεί να βαθμολογηθεί και ο δεύτερος δεν δήλωσε συμμετοχή στο Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας, ο συμπατριώτης μας έχει Serderidis 14αρκετές πιθανότητες να γίνει ο πρώτος Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε κάποια κατηγορία του WRC! «Τα ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας και Αυστραλίας θα είναι δύσκολα και απαιτητικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε με κάθε τρόπο είναι να ανεβούμε στη ράμπα του τερματισμού, για να έχουμε ελπίδες να αναδειχθούμε πρωταθλητές. Είμαστε προσγειωμένοι και συγκρατημένοι και μέχρι τον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας σε 3 εβδομάδες από τώρα Serderidis 15θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να ανταπεξέλθουμε στις λασπωμένες ειδικές του νησιού», δήλωσε ο Έλληνας οδηγός.

Βαθμολογία WRC Trophy – 2 αγώνες πριν το τέλος
Valeriy Gorban – 100 βαθμοί
Jean Michel Raoux – 79 βαθμοί
Ιορδάνης Σερδερίδης – 76 βαθμοί
Martin Prokop – 40 βαθμοί
Yazeed Al –Rajhi – 25 βαθμοί

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO