spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣADAC Opel Rallye Cup 2017

ADAC Opel Rallye Cup 2017

Ξεκινά η νέα αγωνιστική περίοδος του ADAC Opel Rallye Cup στις 7-8 Απριλίου με το ADAC Hessen Rallye Vogelsberg. Στην 5η του χρονιά, το Cup δεν έχει χάσει καθόλου τη ADAC Opel Rallye Cup 10λάμψη του – το αντίθετο μάλιστα: το 2017 οι συμμετοχές είναι περισσότερες και πιο διεθνείς από ποτέ. 24 οδηγοί από 12 χώρες στο τιμόνι των – ίδιων για όλους – αγωνιστικών Opel ADAM Cup, θα δώσουν μάχες για βαθμούς και χρηματικά έπαθλα, ενώ θα έχουν την τρομερή ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση στην εργοστασιακή ομάδα ADAC Opel Rallye Junior Team, η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση στο Πρωτάθλημα FIA ERC Junior από το 2015 με το ταχύτατο Opel ADAM R2.

Σκληρός ανταγωνισμός
Πρόκειται για μία συναρπαστική περιπέτεια από το ξεκίνημά της, με τους Emil Bergkvist ADAC Opel Rallye Cup 11(2015) και Marijan Griebel (2016), τους πρωταθλητές του Cup το 2014 και το 2013, να κατακτούν τους δύο τελευταίους τίτλους του ERC Junior απέναντι σε έναν απίστευτα σκληρό ανταγωνισμό από όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο που καλείται να επαναλάβει ο Πρωταθλητής του ADAC Opel Rallye Cup του 2016: ο ταλαντούχος Φινλανδός Jari Huttunen (23 ετών) μπαίνει στο Πρωτάθλημα δίπλα στο Βρετανό Christopher Ingram (22) και τη 19χρονη Ιταλίδα Tamara Molinaro στην εργοστασιακή ομάδα της Opel.

ADAC Opel Rallye Cup 15Με 140 ίππους
Πέρα από μοναδική ευκαιρία για την εξέλιξη ενός οδηγού, το ADAC Opel Rallye Cup είναι ελκυστικό χάρη στη φιλοσοφία του και σε ένα εκπληκτικό πακέτο για απαιτητικούς αγώνες. Οδηγοί με φιλοδοξίες έχουν στη διάθεσή τους ένα αξιόπιστο, γρήγορο αυτοκίνητο, όπως το Opel ADAM Cup των 140 ίππων, το οποίο στα χέρια των καλύτερων νέων οδηγών συχνά συναγωνίζεται τα πιο δυνατά και ενίοτε τετρακίνητα αυτοκίνητα στους αγώνες του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι. ADAC Opel Rallye Cup 17Στο πακέτο περιλαμβάνονται επίσης: επαγγελματική τεχνική υποστήριξη από την Opel Motorsport, ένας όμορφος χώρος παρουσίασης για όλους τους συμμετέχοντες στο service park, με το “Cup Village”, τη φιλοξενία και μία υποδομή που ευνοεί τις σχέσεις με τον Τύπο και το μάρκετινγκ κατά τη διάρκεια των οκτώ αγώνων. Και όλα αυτά με λογικό κόστος. Το αποκορύφωμα της αγωνιστικής περιόδου είναι και πάλι οι δύο αγώνες στα πλαίσια του ADAC Rallye Deutschland, του Γερμανικού γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), τον Αύγουστο.

ADAC Opel Rallye Cup 18Η καλπάζουσα γοητεία του Κυπέλλου φαίνεται από τη συμμετοχή 12 νέων οδηγών το 2017, με τον Tom Kässer και τη συνοδηγό Stephanie Voigtländer ανάμεσά τους, περσινούς νικητές του ADAC Opel Rallye Academy. Οι Christoph Hilmes, Maximilian Schmidt και Thomas Weirather, μικρότερος αδερφός της αθλήτριας αλπικού σκι Tina Weirather, είναι τρεις ακόμη “απόφοιτοι” της Ακαδημίας που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο ADAC Opel Rallye Cup.

Οι συμμετοχές του ADAC Opel Rallye Cup 2017

Αρ.

Οδηγός

Συνοδηγός

30

Tobias Pohlner (D)

Jasmin Santos (D)

31

Nino Weiland (D)

Ann-Kathrin Mergen (D)

32

Frederic Field (GB)

Janice Moore (GB)

33

Frédéric Hauswald (F)

Romain Garrel (F)

34

Jacob Lund Madsen (DK)

Line Lykke Jensen (DK)

35

Ricardo Sobkowski (D)

Philipp Sommermann (D)

36

Grégoire Munster (L)

Johan Jalet (B)

37

Philipp Hetz (D)

Silvia Dartsch (D)

38

Tim Wacker (D)

Christian Kugler (D)

39

Nico Knacker (D)

Ella Kremer (D)

40

Calvin Beattie (IRL)

Jack Morton (GB)

41

Fabian Rotter (D)

Enrico Flores-Trigo (D)

42

Christoph Hilmes (D)

Maximilian Plum (D)

43

Romain Delhez (B)

Gerome Bollette (B)

44

Tom Kässer (D)

Sebastian Glatzel (D)

45

Thomas Weirather (FL)

 

46

Lukas Hein (D)

Andreas Bergmann (D)

47

Johannes Dambach (D)

Thomas Fuchs (D)

48

Tim Novak (SLO)

Lisa Stengl (D)

49

Nicola Sartor (I)

Pietro Elia Ometto (I)

50

Tom Kristensson (S)

Henrik Appelskog (S)

51

David Stefan (CZ)

Josef Král (CZ)

52

Simon Habran (B)

Léonid Wojzehowsky (B)

53

Maximilian Schmidt (D)

Stephanie Voigtländer (D)

 

Το πρόγραμμα του ADAC Opel Rallye Cup 2017

7 – 8 Απριλίου

ADAC Hessen Rallye Vogelsberg

5 – 6 Μαΐου

ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue“

26 – 27 Μαΐου

AvD-Sachsen-Rallye

23 – 24 Ιουνίου

ADAC Rallye Stemweder Berg

17 – 20 Αυγούστου

ADAC Rallye Deutschland (δύο σκέλη)

8 – 9 Σεπτεμβρίου

ADAC Rallye Niedersachsen

20 – 21 Οκτωβρίου

ADAC 3-Städte Rallye

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO