spot_img

Ford Kuga

Ford Kuga 06Με νέα εμφάνιση, βελτιωμένη άνεση, έξυπνο σύστημα τετρακίνησης, νέο κινητήρα 1,5 TDI 120 ίππων και με βελτιωμένο SYNC3 σύστημα πολυμέσων, το νέο Ford Kuga “βάζει πλώρη” για νέους εμπορικούς προορισμούς. Ήδη βρίσκεται στη χώρα μας και το οδηγούμε εξαντλητικά σε on & off road διαδρομές.

Διατίθεται δε σε τρία υπερπλήρη επίπεδα εξοπλισμού (Business, ST Line High & Vignale High) με τιμές οι οποίες ξεκινούν από 22.095 και φθάνουν στις 44.142 ευρώ σε εμπροσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Ford Kuga 14Με ντίζελ κινητήρα 1,5 / 120hp
Οι κινητήρες ντίζελ που εξοπλίζεται το νέο μοντέλο είναι:
1.5L TDCi 120 ίππων, με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PowerShift (FWD) με κατανάλωση 4,8 l/100 km και CO2 124 g/km.

2.0L TDCi 150 ίππων, με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (FWD) με κατανάλωση 4,7 l/100 km και CO2 122 g/km.

2.0L TDCi 150 ίππων 6-τάχυτο χειροκίνητο AWD με κατανάλωση 5,2 l/100 km και CO2 135 g/km.

2.0L TDCi 150 ίππων με 6-τάχυτο PowerShift AWD με κατανάλωση 5,2 l/100 km και CO2 134 g/km.

2.0L TDCi 180 ίππων με 6-τάχυτο μηχανικό AWD με κατανάλωση 5,2 l/100 km και CO2 135 g/km.

2.0L TDCi 180 ίππων με 6-τάχυτο PowerShift AWD με κατανάλωση 5,2 l/100 km και CO2 134 g/km.

Οι υπερτροφοδοτούμενοι βενζινοκινητήρες διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες με άμεσο ψεκασμό καυσίμου υψηλής πίεσης και διπλό, ανεξάρτητο μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων (Twin-independent Variable Cam Timing).

Οι επιλογές κινητήρων βενζίνης EcoBoost για το Kuga περιλαμβάνουν:
1.5L EcoBoost 150 ίππων με 6-τάχυτο μηχανικό FWD με κατανάλωση 6,3 l/100 km και CO2 145 g/km.

1.5L EcoBoost 182 ίππων με 6-τάχυτο αυτόματο AWD με κατανάλωση 7,5 l/100 km και
CO2 173 g/km.

Ford Kuga 10Εμπλουτισμένο με τεχνολογίες
Σε όλες τις εκδόσεις προσφέρονται τεχνολογίες οικονομίας καυσίμου της Ford όπως το Auto-Start-Stop και Smart Regenerative Charging που επιλεκτικά ενεργοποιεί τον εναλλάκτη και φορτίζει τη μπαταρία όταν το όχημα ρολάρει ή φρενάρει.

Το νέο Kuga προσφέρει επίσης προηγμένες τεχνολογίες όπως:
Ford Intelligent All Wheel Drive: ρυθμίζει την ποσότητα ροπής που αποστέλλεται σε κάθε τροχό, βελτιστοποιώντας τη συμπεριφορά και την πρόσφυση κυρίως σε ολισθηρές συνθήκες.

Curve Control: αντισταθμίζει την απώλεια ελέγχου σε περίπτωση που ο οδηγός μπαίνει σε μια στροφή με υπερβολική ταχύτητα.

Torque Vectoring Control: αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία εφαρμόζοντας ελαφρά πίεση πέδησης στους εσωτερικούς τροχούς, για καλύτερη πρόσφυση και ευστάθεια στο στρίψιμο

Ford Kuga 11Άριστα συνδεδεμένο μέσω SYNC3
Προσφέρει το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας SYNC3 της Ford, πρωτοποριακές τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, εργονομικό και άνετο εσωτερικό.
Διαθέτει δε το αναβαθμισμένο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Perpendicular Parking που βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν σε παράλληλες αλλά και κάθετες θέσεις στάθμευσης – μία βελτιωμένη έκδοση του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop, και το σύστημα Adaptive Front Lighting για βέλτιστη ορατότητα σε συνθήκες ανεπαρκούς φωτισμού. Άλλες προηγμένες τεχνολογίες είναι η ηλεκτρική πίσω πόρτα με λειτουργία Hands Free και το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης Ford Intelligent All Wheel Drive.

Με το νέο σύστημα συνδεσιμότητας της Ford, SYNC3, το νέο Ford Kuga επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν λειτουργίες του συστήματος ήχου και πλοήγησης αλλά και των συνδεδεμένων smartphones μέσα από απλές φωνητικές εντολές. Η Ford βασίστηκε σε περισσότερα από 22.000 σχόλια και στοιχεία από έρευνες καταναλωτών ώστε να διασφαλίσει πως η τελευταία έκδοση του συστήματος SYNC είναι η πιο «πελατοκεντρική» μέχρι σήμερα.

Ford Kuga 08Για ευκολότερο παρκάρισμα
Τώρα κάνει την οδήγηση και το παρκάρισμα εξαιρετικά εύκολα με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού. Η νέα λειτουργία κάθετου παρκαρίσματος Perpendicular Parking αναβαθμίζει το ημι-αυτόνομο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Active Park Assist που παρήγγειλαν σχεδόν οι μισοί πελάτες Kuga πέρσι. Χρησιμοποιώντας πρόσθετους αισθητήρες υπερήχων, το σύστημα με το πάτημα ενός μπουτόν επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν κάθετους χώρους στάθμευσης δίπλα σε άλλα οχήματα ή παράλληλους με το δρόμο. Στη συνέχεια, κατευθύνει το όχημα αναλαμβάνοντας να πραγματοποιήσει τους ελιγμούς με το τιμόνι, ενώ ο οδηγός ελέγχει μόνο το γκάζι και το φρένο.

Ευκολοδήγητο
Ford Kuga 11Το ανανεωμένο μοντέλο δείχνει και μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση του οδηγού του. Ακόμη και οι εμπροσθιοκίνητες εκδόσεις είναι ικανές, με βάση τη λογική, να ανταποκριθούν σε δύσκολες οδηγικές καταστάσεις. Χιόνι, λάσπη, πάγος αντιμετωπίζονται με σχετική ευκολία, τόσο από την υπέροχη ροπή του νέου “μικρού” ντίζελ κινητήρα 1,5, όσο και από τις τεχνολογίες με τις οποίες είναι εφοδιασμένο και την αυξημένη του απόσταση από το έδαφος.

Άνετο και ξεκούραστο, ευρύχωρο και ποιοτικό, με καλή περιμετρική ορατότητα, με καλή αίσθηση του τιμονιού στο δρόμο, με άψογη λειτουργία της ανάρτησης, με κιβώτιο το οποίο συνεργάζεται πολύ ικανοποιητικά με τον κινητήρα, θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στον οδηγό του, ακόμη και αν έχει εμπειρίες από εκτός δρόμου κίνηση.

Θεωρούμε εξαιρετική πρόταση αγοράς την εμπροσθιοκίνητη έκδοση Ford Kuga Business με το νέο “μικρό” κινητήρα 1,5 diesel 150 ps η οποία με υπερπλήρη εξοπλισμό κοστίζει 22.095 ευρώ.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO