spot_img

Volkswagen Arteon

Το Arteon αγγίζει στον ίδιο βαθμό την καρδιά και το μυαλό
Συμβαίνουν υπέροχα γεγονότα! Επιτέλους το αγγίξαμε επί ελληνικού εδάφους. Το νέο Arteon είναι το νέο 5θέσιο Gran Turismo, που τοποθετείται πιο πάνω από το Passat.

VW Arteon 10Με μια ματιά
Πρόκειται για ένα σπορ κουπέ μοντέλο που προσφέρει τις ανέσεις και τους χώρους μιας μεγάλης λιμουζίνας. Ο όγκος του χώρου αποσκευών, από 563 έως 1.557 λίτρα, ξεπερνά τις δυνατότητες φόρτωσης ακόμη και ενός μεγάλου SUV.
Το εσωτερικό εντυπωσιάζει σχεδιαστικά, αλλά και με τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που προβλέπουν και «αντιδρούν» στους περιορισμούς των ορίων ταχύτητας, στις στροφές και στους κυκλικούς κόμβους.
VW Arteon 12Οι κινητήρες TSI και TDI του Arteon παρέχουν ένα εύρος ισχύος από 150 έως 280 ίππους, ενώ οι κορυφαίες TSI και TDI εκδόσεις εφοδιάζονται στάνταρντ με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG) 7-σχέσεων και τετρακίνηση (4MOTION).
Οι στάνταρντ προβολείς LED συγχωνεύονται σχεδιαστικά στις γρίλιες της εμπρός μάσκας και το καπό του κινητήρα, σχηματίζοντας το νέο «πρόσωπο» της Volkswagen.

VW Arteon 18Εξαιρετικό οπτικό συναίσθημα
Το κορυφαίο αυτό μοντέλο εισαγάγει το νέο σχεδιαστικό «πρόσωπο» της εταιρείας. Βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί η μεγάλη 3D μάσκα ψυγείου που εκτείνεται κατά πλάτος σε όλο το εμπρός τμήμα, ενσωματώνοντας τα φωτιστικά σώματα. Τα τελευταία, τοποθετημένα σχεδιαστικά πίσω από την μάσκα, προσδίδουν την τρίτη διάσταση (βάθος). Οι εγκάρσιες χρωμιωμένες γρίλιες της μάσκας με τις ενσωματωμένες φωτιστικές LED διόδους τους, «αναλαμβάνουν» λειτουργίες όπως τα φώτα ημέρας, τα φώτα θέσης και τα φλας.

Avant garde σχεδίαση
Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB, έχει μεταξόνιο 2.837 χιλ. με το συνολικό μήκος να VW Arteon 16φτάνει τα 4.862 χιλ. το πλάτος 1.871 χιλ. και ύψος 1.427 χιλ. Διαθέτει εξαιρετικά δυναμικές αναλογίες, με χαρακτηριστικό το μεγάλο καπό του κινητήρα , που εκτείνεται σε ένα μεγάλο μήκος, από τη γρίλια του ψυγείου έως το τελείωμα των δύο μπροστινών φτερών. Οι προβολείς LED, τα φώτα ημέρας και τα φλας ενσωματώνονται στις εγκάρσιες γρίλιες του ψυγείου. Τα δυναμικά φλάς, τα μυώδη φτερά και οι θόλοι των τροχών, οι οποίοι φτάνουν ακόμα και τις 20 ίντσες, ολοκληρώνουν την δυναμική του εικόνα.

VW Arteon 23Έξι turbo κινητήρες
Το Arteon θα ξεκινήσει την πορεία του αρχικά με τρεις turbo κινητήρες άμεσου ψεκασμού: ένα 2λτ βενζινοκινητήρα TSI ισχύος 280 PS και δύο 2λτ TDI (diesel) με 150 PS και 240 PS. Το φάσμα των κινητήρων θα ολοκληρωθεί από άλλα τρία μηχανικά σύνολα: τον νέο 1.5 TSI Evo με 150 PS και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, καθώς επίσης έναν 2λτ TSI και έναν 2λτ TDI με 190 PS.

VW Arteon 20Με κιβώτια διπλού συμπλέκτη
Κιβώτια ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG για όλες τις εκδόσεις. Όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG) 7-σχέσεων. Μάλιστα, το DSG είναι στάνταρντ από τα 190 PS και πάνω. Επιπλέον, ο TSI των 280 PS και ο TDI των 240 PS συνδυάζονται αποκλειστικά με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION.

VW Arteon 15Προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης
Εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρομηχανικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης με μεταβαλλόμενη σχέση μετάδοσης. Η σχέση μετάδοσης του τιμονιού μεταβάλλεται ανάλογα την γωνία στροφής. Έτσι προκύπτει αμεσότητα και ευελιξία σε μεγάλες στροφές ή κατά την διάρκεια ελιγμών. Ταυτόχρονα, στις υψηλές ταχύτητες και γύρω από την ευθεία του τιμονιού δεν παρατηρείται νευρικότητα.

Σύστημα αυτόματου ελέγχου
Το νέας γενιάς σύστημα αυτόματου ελέγχου και διατήρησης της ταχύτητας και της VW Arteon 19απόστασης από το προπορευόμενο όχημα (ACC – Adaptive Cruise Control), διαθέτει «προνοητική» λειτουργία. Πλέον, λαμβάνει υπόψη παράγοντες, όπως τα όρια ταχύτητας, τις στροφές, τους κυκλικούς κόμβους και τις διασταυρώσεις και προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα σε αυτές τις παραμέτρους (πάντα στο πλαίσιο των ορίων του συστήματος και του Κ.Ο.Κ. της εκάστοτε χώρας). Το εν λόγω σύστημα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Emergency Assist
Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στην περίπτωση του VW Arteon 17χειρότερου σεναρίου προσφέρει η δεύτερη γενιά του αυτόνομου συστήματος Emergency Assist. Αν ο οδηγός χάσει τις αισθήσεις του εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας, το σύστημα αναλαμβάνει τον έλεγχο του Arteon, μέσα στο πλαίσιο των ορίων του συστήματος, ώστε να το ακινητοποιήσει με ασφάλεια οδηγώντας το στην τελείως δεξιά λωρίδα (ή Λ.Ε.Α), ελέγχοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος συγκρούσεων κατά την αλλαγή των λωρίδων.

VW Arteon 22Εξοπλισμός κορυφαίας άνεσης
Ο εξοπλισμός του είναι ένας απίστευτα μεγάλος κατάλογος. Ας κρατήσουμε όμως την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση με 43 ρυθμίσεις απόσβεσης καθώς και το κορυφαίο σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας “Discover Pro”, συμπεριλαμβανομένων της γυάλινης οθόνης των 9,2 ιντσών και της λειτουργίας ανέπαφου χειρισμού μέσω αναγνώρισης χειρονομιών.

Σε δύο εκδόσεις
Διατίθεται σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις, τις “Elegance” και “R-Line. Οι τιμές ξεκινούν από τις 39.900€ και φτάνουν έως τις 55.850€. Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε εδώ

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO